קפה תות: ארוחת בוקר בצהרים

בית הקפה הוותיק שנעלם מנוף הכרמל למשך שנתיים, חזר לפעול ולשמש כמקום מפגש פופולארי ## הגענו לשם בצהרי יום חמסין מעיק לטובת ארוחת בוקר ועוד מנות מהתפריט... צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 7.6.2019
קיץ. שמש. חמסין. לא יודע איך זה משפיע עליכם, אבל אני, כשחם לי, אני מאבד את התיאבון. וכך קרה שהשעה היתה כבר 1:00 בצהרים, יום שישי, ועדיין לא טעמנו כלום. בדקנו איפה מגישים ארוחת בוקר מאוחרת, ודהרנו אל קפה תות, בית הקפה המיתולוגי של חיפה, שנעלם מהמפה למשך שנתיים, ואז חזר לפעול בדיוק באותו מקום. בקפה תות מגישים ארוחות בוקר עד שעה 15:00. בהחלט התאים לנו.

דווקא בעת שרוב מקומות האוכל נטשו, ועדיין נוטשים, את ציר הכרמל העיקרי, עשה קפה תות את המהלך ההפוך, והתקמבק ביולי 2018, אחרי כשנתיים בהן היה סגור.


במשך השנתיים בהן נעלם לנו, פעל באותו מבנה פאב ברברוסה, שלוחה של הסניף הקרייתי. לא קל לשרוד על הציר, כפי שהוכיחו לא מעט מקומות אוכל שנסגרו או נדדו משם. וגם ברברוסה נסגר, ואז – להפתעת כולם – חזר לשם קפה תות, שרבים התגעגעו אליו, מעצם היותו מוסד קולינרי ותיק ופופולארי, שפעל בהצלחה משנת 1997 ועד ל-2016.

עם הפתיחה המחודשת ביולי 2018, עבר תות מתיחת פנים, והתפריט קיבל כיוון איטלקי. כמעט כל מה שמגישים בתות המחודש, מיוצר ונאפה במקום, כולל ניוקי, לזניה, לחמים ועוד. את הירקות הם מביאים מהירקן הסמוך, ממש מעבר לכביש, כך שתמיד טרי, ותמיד ניתן להשלים חוסרים.


השריף של קפה תות הוא הכדורגלן והמאמן פטריסיו סייג (המכונה 'פטו'), שפתח אותו בעבר עם אריק שמואלי. מימיו הראשונים שימש תות כמקום מפגש פופולארי שאפשר ליהנות בו מהאוכל הטוב שהציע. כאשר נסגרו השערים, זה כבר היה סימן לדעיכתו הקרובה של הציר. כיום שותפים בו פטריסיו ויואב אופנבך שהינו בעלי הנכס. בית הקפה מכיל כ-50 מקומות בפנים, ועוד כ-90 בחצר.

התפריט מציע מנות של בוקר, פניני, סלטים, כריכים, פיצות, פסטות, קינוחים ועוד. לצד התפריט הגישו לנו גם דף נייר שיצא ממדפסת ביתית, ועליו מנות נוספות, שכן חלק מהמנות כבר הוצאו מתפריט ההרצה, ואחרות נוספו. ניתן גם לרכוש הביתה מוצרים שונים, ביניהם ריבות, קפה קלוי (תערובת של 6 מדינות עם דגש על ערביקה), שמן זית, מאפים ועוד.

תפריט המשקאות כולל שתייה חמה, קפה לסוגיו, שייקים טבעיים, בירה, משקאות קלים, וויסקי, קוניאק, יין ועוד.



בביקור הקודם שלנו במקום, הצהיר באוזנינו אילן בן חיים, שמנהל את המקום בפועל, שארוחת הבוקר של קפה תות היא לא רק משתלמת במיוחד, אלא גם הכי מוצלחת לאורך הציר. עכשיו ניתנה לנו הזדמנות לבדוק אם זה אכן כך...

הגענו, כאמור, באחת בצהרים, והמקום שקק סועדים. בית הקפה ממוקם ממש על הכביש הראשי של הכרמל, אבל קיר הזכוכית הפונה אל הכביש מבודד אותו לחלוטין מהשאון בחוץ. ראוי לציין שלמרות שהחנינו את המכונית לא רחוק משם, הגענו מיוזעים ותשושים מפאת החום המעיק ששרר בחוץ, והמלצרית מיהרה להגיש לנו כוסות מים צוננים עם פלח לימון וקרח בתוכן. בפנים, לשמחתנו, היה קריר ונעים.

וזה מה שטעמנו:
ארוחת בוקר תות יחיד (62 ₪) – זוגתי בחרה מבין האופציות: שקשוקה עם קרם תרד + סלט השוק + מגוון מטבלים + פוקאצ'ה + מיץ טבעי + קפה. המתבלים כללו: טחינה, גבינת שמנת ופטריות צלויות, פסטו, לב ארטישוק, זיתים, קרם קשיו (מדהים!), קממבר, פטה עזים. סלט השוק הורכב מעגבנייה, מלפפון, עגבניות שרי, צנונית, קולורבי, שומר. ארוחה משביעה ביותר. עזרתי לה בהנאה רבה לחסל אותה.



סלט קפרזה (58 ₪) – עגבניות שרי צבעוניות, בצל ירוק, בזיליקום ואורגנו טריים, גבינת בוראטה, רוטב בלסמי. הירקות אכן היו טריים וטעימים, ונחתכו ממש לפני ההגשה לשולחן. אגב, בדרך כלל, אני מבקש תוספת של שמן זית לסלט. כאן ממתין על השולחן בקבוקון עם שמן זית, למי שרוצה להוסיף.

חציל קלוי (37 ₪) – בתוספת שקדים קלויים, שהזכירו בטעמם צנוברים מוקפצים במחבת, פילפל חריף, טחינה, סילאן טבעי, שמן זית, מלח ופילפל גס. יכולנו לבחור בין פוקאצ'ה ללחם מלא. בחרנו בפוקאצ'ה, והיא היתה טעימה רצח. חציל אני מזמין כמעט בכל מקום, וזה היה אחד החצילים הכי טעימים שזללתי בתקופה האחרונה.

שייק מלונענע (27 ₪) – שייק טבעי, עליו המליצה לי המלצרית. הכיל יוגורט טרי עם מלון וגם נענע שמוסיפה לתחושת הרעננות. ביקשתי וקיבלתי תוספת סילאן כדי להמתיק את המשקה. עכשיו הוא באמת היה מושלם, וגם בריא.

שעות פעילות: א'-שבת: 8:00 עד אחרון הלקוחות.

עסקיות: א'-ה': 12:00-17:00
לא כשר.

נגישות לנכים: יש, אם מגיעים מהצד של שדרות מוריה.

שרותי נכים: יש.

קפה תות. שד' מוריה 105, חיפה. טל: 077-2305163
מאמרי מערכת