בר קיץ בגינת הגג של וולדורף אסטוריה בירושלים

אוויר קיץ ירושלמי, קוקטיילים מעניינים, תפריט מלא הפתעות ונוף קסום – זו רק ההתחלה של חווית בר הקיץ בגינת הגג היוקרתית של וולדורף אסטוריה בירושלים


סתיו קליין | 8.6.2019
מלון וולדורף אסטוריה בירושלים מוכר במיוחד בשל ההיסטוריה המיוחדת והאופן שבו בנו אותו, כשהשאירו רק את "העטיפה" ואת כל החלל הפנימי הרסו ובנו מחדש. המבנה החיצוני המיועד לשימור נותר כפי שהיה ואילו הפנים חדיש לחלוטין ומעוצב באקסלוסיביות שלא רגילים אליה בישראל. אבל הפעם לא חייבים להגיע וללון במלון כדי ליהנות מהיופי הזה, כי בגינת הגג שבמלון ממוקם בר הקיץ - The Garden Terrace - שמספק חוויה קיצית מושלמת עם טעם של עוד.
פינות ישיבה ונוף מרהיב. בר הקיץ בוולדורף אסטוריה
פינות ישיבה ונוף מרהיב. בר הקיץ בוולדורף אסטוריה

מדובר במרפסת גג ענקית ומפנקת, עם פינות ישיבה קסומות ורומנטיות אל מול נוף מרהיב ירושלמי. באוויר ההרים הזה כשמוזיקת ג'אז מתנגנת ברקע, אפשר להירגע עם קוקטייל מיוחד מבית היוצר של המיקסולוגיים על הבר, או מתפריט הטאפאסים המרענן, אותו יצר השף הבכיר של המלון, איציק מזרחי-ברק, המושתת על מנות בסגנון ים-תיכוני עם טוויסט יצירתי. אבל מה שמעניין במיוחד בקיץ 2019 הוא חגיגות 100 שנה לרשת הילטון הבינלאומית, ולכן נכנסו לתפריט מאכלים וקוקטיילים שהומצאו במלונות הילטון לאורך ההיסטוריה, מה שהופך את החוויה למסקרנת יותר.
תפריט טאפאסים The Garden Terrace
תפריט טאפאסים The Garden Terrace

הנה חלק מהמצאות מלונות הרשת לאורך 100 שנים, שאפשר לטעום הקיץ ב-Garden Terrace, גינת הגג תחת כיפת השמיים של מלון וולדורף אסטוריה בירושלים:
סלט וולדורף – כן, מקורו של הסלט המעניין במלון וולדורף אסטוריה ניו יורק בשנת 1896. מאז אמנם עברו לא מעט חתונות בהן כיכב הסלט בישראל, ועכשיו תוכלו לטעום ממנו שוב בגרסה המודרנית - חזה עוף, רצועות תפוח עץ, סלרי, ענבים, אגוזי מלך.
אגז בנדיקט (ביצים נוסח בנדיקט) – מנה שכולנו אוהבים להזמין לארוחת בוקר ולהרגיש אירופאיים. המנה הוגשה לראשונה בעולם במלון וולדורף אסטוריה ניו-יורק בשנת 1894 לברוקר מניות שביקש להפיג את החמרמורת שלו - ביצה עלומה, עלי תרד, עגבניות צ'ילי, בריוש.
ביצים נוסח בנדיקט
ביצים נוסח בנדיקט ששון תירם

בראוניז – גם הבראוניז האהוב, מסתבר, הומצא ברשת הילטון. הקינוח הוגש לראשונה במלון הילטון פאלמר האוס בשנת במיוחד לחגיגות 400 שנה לגילוי אמריקה.
פינה קולדה – הקוקטייל הנוסטלגי שכיכב בישראל בשנות ה-80 חוזר אלינו ובגדול. הוא הוגש לראשונה בהילטון פוארטו ריקו באיים הקאריביים בשנת 1954 - רום, אננס וקרם קוקוס.
מרטיני – הכי כיף להחזיק את המרטיני ביד ולהרגיש ג'יימס בונד. אבל רגע לפני שאתם עפים על עצמכם נספר כי הקוקטייל נוצר לראשונה בוולדורף אסטוריה ניו יורק בשנת 1890 ונקרא במקור "קוקטייל וולדורף אסטוריה", שהפך עם השנים לקוקטייל המפורסם בעולם - ג'ין או וודקה עם רמז ורמוט יבש ודש אנגוסטורה ביטרס, מעורבב ומצונן. ולא לשכוח את הזית.
בר הקיץ - מבט מלמעלה
בר הקיץ - מבט מלמעלה רשת הילטון
כאמור, זהו רק חלק מהמנות במקום. תפריט הטאפאסים הינו בשרי וכולל עוד מגוון מנות קיציות וכך גם תפריט הקוקטיילים עשיר ביותר וכולל מבחר משקאות על בסיס טקילה, רום, ג'ין וטוניק, לצד הקוקטיילים הבלתי נמנעים כמו קוסמופוליטן וגם Jerusalem of Gold, שכבש את התיירים בניחוחו המרתק ומתבצע לעיני הקהל בשואו מיוחד הכולל עישון. בקיצור – הולך להיות מעניין.
בר הקיץ “Garden Terrace” גארדן טראס מלון וולדורף אסטוריה ירושלים פתוח: ימים א-ה בין השעות 18:30 - 23:30. שעתיים חניה חינם בחניון המלון. מומלץ להזמין מקום מראש. הזמנות בטלפון: 02-5423333 במייל: Jerusalem@waldorfastoria.com לאתר וולדורף אסטוריה: waldorfastoria3.hilton.com
מאמרי מערכת