סיידא: שומרת על הרמה הגבוהה

שלוש שנים אחרי שביקרתי במסעדה שעשתה אז את צעדיה הראשונים, הגעתי שוב למסעדת הבשרים והדגים בשפרעם ## לשמחתנו, לאורך כל הארוחה הלמה המציאות העכשווית את הזיכרונות הטובים מאז... צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 18.6.2019
הדרך מחיפה לשפרעם נגמעה במהירות. החנינו את הרכב מעבר לכביש הראשי, ופסענו במהירות לתוך המסעדה הגדולה. היתה זו שעת צהרים, ובחוץ היכתה השמש בעוז. אבל בתוך המסעדה היה קריר ונעים, ומלצר מנומס ואדיב הוביל אותנו אל אחד השולחנות. כבר כאן אציין כי בקרב המגזר הערבי מלצרות היא מקצוע של ממש, והמקצוענות של המלצרים מוסיפה לא מעט להנאה של הארוחה.

לפני 3 שנים, כשמסעדת סיידא עשתה את צעדיה הראשונים, ביקרתי בה, נהניתי, וזכרתי אותה לטובה. שמחתי לראות שגם כעת היא שומרת על רמה גבוהה של ניקיון, שירות ואווירה. עוד מעט אגלה אם גם האוכל שומר על הרמה.


נתתי למלצר יד חופשית, לבחור עבורנו מה נאכל, ורק את המנות העיקריות העדפתי שנבחר בעצמנו. עוד בטרם הספקנו לעיין בתפריט, כבר התמלא השולחן ב-12 מזטים לפחות, ומיד אחריהם הגיעו גם 4 סלטים. אני בטוח שפספסתי משהו, אבל הנה הרשימה: סלט עגבניות קצוץ, טבולה, סלט גרגיר, סלט חסה ועגבניות עם רוטב אסייתי, חומוס, זיתים ופלפל חריף, סלט אטריות, מטבוחה, סלט תירס, סלט חצילים, סלט תפוחים וחסה, סלט טונה, טחינה, סלט קינואה, סלט סלק, פיתה רגילה וגם פיתה שנאפתה עם שום בטאבון, סלט בזיליקום.

רציתי לצלם את כל הטוב הזה שמילא את השולחן הגדול שמיועד בכלל לארבעה סועדים, אבל המלצר חייך והמליץ שאמתין רגע, כי יש בדרך עוד. ואכן, אל השולחן העמוס הצטרפו גם אצבעות חלומי מטוגנות, נקניקיות חריפות וסלט פטריות חם.


ברור שלא השתלטנו על הכול, וזה בהחלט חולל בנו מאבק פנימי כנגד הנטייה הפולנית שלא לזרוק אוכל. אבל הכמויות באמת היו מעל ומעבר ליכולותיו של זוג אחד, מה גם שבשלב ההוא עדיין פינטזנו על מנות עיקריות. אז טעמנו קצת מזה וקצת מזה, דילגנו על כמה סלטים כמו התירס והטונה, ולא התאפקנו מלחסל את החומוס, הטחינה, סלט העגבניות ועוד כמה. בסלט הבזיליקום גיליתי כוסברה, תבלין שאני לא מסוגל לטעום או להריח, כך שנאלצתי לוותר עליו בצער רב. אבל לא נשארתי רעב, כפי שאתם מנחשים...


הבעלים של סיידא הוא מוחמד נימר, שהכרנו אותו בעבר בתור הבעלים של רשת מסעדות סמיראמיס, שהראשונה בהן נפתחה בשפרעם בשנת 1994 ועודנה פועלת בהצלחה. במקצועו הוא קצב, ממש כמו אביו לפניו. המשפחה מתפעלת איטליז משגשג, ומספקת בשרים למסעדות שונות.

כחובב אוכל בעצמו, מרבה מוחמד נימר לצאת ולסעוד במסעדות טובות בחיפה, תל אביב והרצליה, גם על מנת ליהנות ממאכליהן, וגם כדי להכיר מקרוב את מה שיש למסעדות אחרות להציע.


כאשר החליט נימר לפתוח את מסעדתו החדשה, הוא ידע שייבנה אותה בסגנון של מסעדות הדגים בלבנון, ומכאן גם מקור שמה של מסעדת סיידא (צידון). אמו של מוחמד היא ילידת לבנון, והשפעת המטבח הלבנוני הנפלא ניכרת בחלק מהמאכלים שמציעה סיידא, ובעיקר בסלטים השונים. בשעות הבוקר נוהג מוחמד לעבוד במשך כמה שעות באטליז המשפחתי, ובהמשך הוא עובר אל המסעדות ואל גן הארועים השייכים לו.

סיידא שוכנת במבנה בעל מראה ים תיכוני מרהיב ביופיו. למעלה משנה עמל מוחמד על בנייתה של המסעדה על מנת שתיראה בדיוק כפי שרצה. המסעדה רחבת ידיים ומרשימה מאוד. אקווריום ענק מוצב באחת הפינות, ובתוכו שטים להנאתם דגים גדולים וצבעוניים. החללים גדולים והתקרות גבוהות. האקוסטיקה מצוינת, ובין השולחנות מפרידים מרווחים גדולים שמאפשרים פרטיות מקסימלית. החלל העיקרי מכיל 80 מקומות, החלל הצמוד מיועד לארועים וכולל עוד 100 מקומות ישיבה, כלומר: 180 בסך הכול. במרפסת החיצונית ישנם 130 מקומות נוספים.


תפריט המסעדה מבוסס על חומרי גלם משובחים, נתחי בשר מובחרים המגיעים מהאטליז הסמוך השייך למשפחתו, סלטים טריים המשלבים ירק עונתי, וכמובן גם את המטבח הערבי, כמו גם מגוון סוגים של דגים טריים. התפריט מציע מספר מסלולים לארוחות הכוללות את פתיח הסלטים והעיקרית. כך, למשל, ניתן לבחור בארוחת דגים או ארוחות בשרים ב-90 ₪ או ב-130 ₪, בהתאם למנה שבוחרים, ויש גם ארוחות זולות יותר, ב60 או ב-70 ₪. המנות מוגשות עם תוספת אחת לבחירה: פירה / מג'דרה / צ'יפס / תפו"א אפויים / אורז.

כל מסלול כולל מגוון של 12 עד 14 סלטים טריים, רעננים ומיוחדים. עלות פלטת סלטים לסועד היא 35 ₪. מבחר סלטים ללא מנה עיקרית – 40 ₪ לסועד. המלצה שלי – אסור בשום אופן לוותר על הסלטים! אבל הקפידו להשאיר מקום גם לעיקרית.


ארוחות הדגים ב-90 ₪ כוללות מבחר דגים טריים אפויים / בגריל או מטוגנים – דניס, פילה סלמון, לברק, ויש גם שרימפס ברוטב חמאה ושום, שרימפס וקלמרי בציפוי קריספי, צדפות ברוטב פיקנטי ועוד. הארוחות ב-130 ₪ כוללות ברבוניה, לוקס או שרימפס סקמפי.

גזרת הבשרים ב-90 ₪ מוצעות מנות כמו: נתחי בשר של אנטרקוט, סינטה ופילה, מיקס גריל, קורדון בלו, שקדי עגל או חזה מולארד. תמורת 130 ₪ אפשר להזמין סטייק טי בון, אנטרקוט סיידא עם עצם, אומצת כבד אווז או טומהוק.

מנות ב-70 ₪ כוללות חזה עוף, שיפודי פרגיות, שניצל עוף, כבד עוף בגריל, סינייה, שיפודי קבב, דג מושט מטוגן, לבבות עוף ועוד. מנות ב-60 ₪ כוללות רביולי, נודלס, המבורגר, סלט חלומי ועוד. ויש גם ארוחות ילדים ב-40 ₪.


למרות הפיתוי והתיאבון שנפתח עם הארוחה, הקפדנו להשאיר מקום לעיקריות. אני הזמנתי אנטריקוט, שהגיע על פלטה לוהטת ולהערכתי שקל 350 גרם (130 ₪) והיה רך וטעים עד מאוד. זוגתי הזמינה צלעות סיידא (120 ₪), מנה שהכילה 4 חתיכות נהדרות ושומניות. אחת מהן חיסלתי בעצמי, כך שהסכמתי איתה שזו מנה מנצחת. קיוויתי לקבל כתוספת לאנטרקוט שעועית ירוקה, אבל המלצר התנצל שאין להם, והביא תפוח אדמה אפוי. חצי ליטר קרלסברג שחלקנו בינינו הפך את הארוחה ללא פחות ממושלמת.


קינוח לא הזמנו, אבל תסמכו על המלצר שלנו, שדאג לנו מנת כנאפה מצוינת. חשבתם שסיימנו? גם אנחנו חשבנו כך, אבל התבדינו. בעודנו זוללים את הכנאפה, הביא לנו המלצר פלחי אבטיח ומלון על קוביות קרח...

שעות פעילות: ראשון – שבת: 11:00 עד אחרון הסועדים.

עסקיות: אין.

נגישות לנכים: יש.

לא כשר.

טלפון: 04-8330395

מרכז מסחרי אחים סמארה, כניסה דרומית (מאעבלין), שפרעם.

מאמרי מערכת