המרינה בהרצליה חוגגת קוקטייל!!

2019Cocktails - פסטיבל הקוקטיילים התקיים זו הפעם החמישית במרינה בהרצליה, והחגיגה הייתה גדולה- מיקסולוגים, טעמים, ובערך כל סוג אלכוהול שעולה על הדעת, בחגיגה שמחה של מוסיקה, צבע וטעם.


שוש חזן גרינברג | 27.7.2019
קוקטייל רום על המרינה
שיתוף הפעולה בין החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה, "איש הענבים" – המרכז לקידום תרבות היין, ו"זמן אמיתי"- בית הספר לברמנים המוביל בישראל, חברו יחד זו הפעם החמישית לפסטיבל שהתקיים בשבוע שעבר והצדיע לקוקטייל.

אם בעבר קוקטיילים נתפסו כנישה "פחות חשובה" יחסית למשקאות "נקיים", הרי שעכשיו מדובר על חווית טעמים שמתחדשת בכל פעם מחדש, כך שגם אם כבר טעמנו קוקטיילים מוכרים כמו "רוסי לבן" או "סקודרייבר", עדיין נשארו לנו אלפי קומבינציות ייחודיות פרי דמיונם של מיטב המיקסולוגים.

נבל אלכוהולי
נבל אלכוהולי שוש חזן גרינברג


כבר בכניסתי לפסטיבל יכולתי לחוש את ה"אקשן" באוויר, כשהוקפתי בעשרות דוכנים שכל אחד הזמין ופיתה בקוקטיילים מיוחדים ובאווירה.

הראשון שבחרתי לטעום היה קוקטייל מבית "קראקן" – רום קריבי המורכב מ11 מרכיבים סודיים הקרוי על שם מפלצת מיתולוגית. הקוקטייל, שכונה "בלאק מוחיטו" הוגש בצנצנות יפיפיות על גבי יאכטה שעגנה קשורה למרינה ועליה התקיימה מסיבת ריקודים סוערת. את הצנצנות, כמו את כל הכוסות המיוחדות של הפסטיבל, ניתן היה לשמור למזכרת.
ביאכטה גם התקיימה תחרות חובבים שבה כל אחד יכל להמציא את הקוקטייל שלו.

כך מכינים קוקטייל רום
כך מכינים קוקטייל רום שוש חזן גרינברג


הטעימה הבאה שלי היתה במתחם "גריי גוס" שעוצב כפינת שיזוף עם דשא, כסאות נוח ואפילו מיטה גדולה ומוצלת. בדוכן שבמתחם הוצעו שלושה קוקטיילים שונים. אני בחרתי את גירסת הקפה, עם גריי גוס קלאסי, ליקר פטרון קפה, אננס ותבלינים. הקוקטייל הזה היה אחד הפייבוריטים שלי בפסטיבל.

במרכז הרחבה עמד פרדס, או ליתר דיוק סוג של גזבו מעוטר בעצי הדר ופירות, ובו "טנקירי" – קוקטיילים של ג'ין טנקירי עם טוניק ותיבול לבחירה. בהמלצת המיקסולוג הלכנו על עשבי תיבול ופלפל צבעוני והתוצאה היתה משקה מרענן מאד, קליל, ונעים מאד לשתייה, בעיקר בבריזה של המרינה והשמש השוקעת.

ג'גריי גוס במבחר טעמים.
ג'ין, טוניק והרבה טעמים. שוש חזן גרינברג


"איך אפשר בלי קונייאק"? שאלתי ועניתי לעצמי שבאמת אי אפשר שלא לטעום את אחד מסוגי הכוהל המוכרים ביותר, שבדרך כלל משודך לטעמי קפה, שוקולד או טעמים חורפיים יותר. בפסטיבל זה היה קונייאק של "מרטל" שהוצג כקוקטייל בתוך בקבוק מרוכז, בשילוב הדרים. הקוקטייל מצויין גם לצ'ייסרים והוגש על קרח.

הראש כבר מסוחרר אבל הדוכן של וויסקי "לאודרס קווין מארי" הגיש קוקטייל בתוספת פירות יער ועלה תבלין בוער שניחוחו משך את כל הסביבה. הכוס שבה הוגש הקוקטייל היתה מפוארת במיוחד ותישמר בבית לאירועים מיוחדים.

נגן על רקע שקיעה
נגן על רקע שקיעה שוש חזן גרינברג


בין לבין נהנינו מתקליטן שניגן על עמדת "ג'ק דניאלס" לצד נגן גיטרה ששילב רוקנרול משובח, ליצנים על קביים שהיוו רקע מצויין לתמונות ה"סלפי" הרבות שצולמו, חלוקת מחרוזות ומסיכות "מרדי גרא" היישר מהדוכן של קוקטילים ניו אורלינס, והרבה יפים ויפות , משפחות וחובבי אלכוהול גם יחד.

השמחה לא מסתיימת...
השמחה לא מסתיימת... שוש חזן גרינברג


עוד הציגו בפסטיבל- המותג הג'ין הבריטי ביפיאטר שהביא את לונדון בדמות תא טלפון קלאסי, "מזקל" שאירחו את גמר תחרות הברמנים השנתית כולל פרס שווה במיוחד של שבוע טיול חלומות במקסיקו עם השף תום אביב, וויסקי "בולט" שבדוכן שלו עמד קיר אקטיבי שהאורחים יכלו לקשט בסגנון "גרפיטי", "מאנקי שולדר" שבנה זולה צבעונית בה ניתן היה גם לשחק במשחקי ארקייד שונים, וגם "חורטיצה", "לפלנדיה", "בונדוקס 11 שנים", "פולונר", "ברטנורא מוסקטו", "לג'נד אוף קרמלין", "סאוטרן קומפורט", "סיארה רפוסדו" – עם פקק הסומבררו המשעשע, "מודי", "אוזו פלומרי", "טילינג סמול" ו"אמרו דל קפו".

למי שנעשה רעב מכל השתיה הזו היתה אפשרות להגיע לדוכני המזון של מעדניית "מן האדמה", "נגיעות דים סאם", נקניק קצבים, גדי'ס, ב"סט בייטס "ו"סמוק אנד טייסט".

משקה בלהבות.
משקה בלהבות. שוש חזן גרינברג


בשני ימי הפסטיבל נעשה שימוש בכשישה טון (!) קרח, למעל 13,000 קוקטיילים.

בפסטיבל ניתן היה להבין כמה שמיקסולוג טוב יודע לקחת סירופים, פירות, תבלינים ושיטות עבודה ייחודיות וליצור בכל פעם הפתעה אחרת בכוס.
מאמרי מערכת