"ריבר" ראשון לציון – אהבה אסיאתית מתחדשת.

קשה להאמין אבל כבר חלפו כמעט עשרים שנה מאז שרשת "ריבר" פרצה לחיינו עם טעמים אסיאתים המותאמים לחיך הישראלי. הסניף הראשון היה בראשון לציון ולאחריו נפתחו סניפים נוספים, חלקם כשרים ו2 סניפי סושי בר במרכז וויצמן ובדיזינגוף סנטר. לקראת חגיגות העשרים, הסניף הוותיק ביותר בראשון לציון, שהוא גם אחד מהסניפים הכשרים, עבר חידוש ורענון גם של העיצוב וגם של התפריט.


שוש חזן גרינברג | 11.8.2019
סושי צ'ימיצ'ורי
המראה החדש של "ריבר ראשון לציון" כולל אווירה עכשווית בעזרת רצפה בגווני בטון, גופי תאורה סימטריים, דלתות ומסכי רשת המזכירים את מבנה הבתים ביפן, וכלי הגשה ייחודיים בעיצובים דמויי אבן המתכתבים עם אזורי הישיבה השונים.

החידושים כמובן לא פוסחים על התפריט ולצד מנות קלאסיות ואהובות ישנן מנות חדשות. גולת הכותרת של חידוש המסעדה הוא חדר האירועים הפרטי בקומה נפרדת, המסוגל לארח בנוחות עד חמישים אורחים, כולל סדנאות יפניות או הודיות.

פתחנו את הערב ב"ריבר" בקוקטיילים מן הבר, וכיאה לקו המנחה אותנו של "שילוב קלאסיקות וחידושים" טעמנו את ה"אפרול שפריץ" הקלאסי, ולצידו "הוואי מאמא" המתקתק שהביא את האווירה הטרופית.

מגוון קוקטיילים קלאסיים וחדשניים
מגוון קוקטיילים קלאסיים וחדשניים שוש חזן גרינברג


את הארוחה פתחנו בתאילנד פינת ראשון לציון עם משקה ממגוון המשקאות הקרויים על שם אתרים אהובים כמו קוסמוי וקופיפי. הבחירה שלי היתה "קופנגן" על בסיס מלון קוקוס. המשקה היה סמיך ומרענן במיוחד, והשלים את סלט העוף התאילנדי שהיה קערה עמוסת כל טוב- ירקות, כוסברה ונענע, פרגית, צ'ילי ליים וקריספי שאלוט. הכל קצוץ קטן קטן ועושה שמח גדול גדול. מנה מרעננת ביותר, אפשר היה לאכול קערה כזו לארוחת צהרים.

אי אפשר להגיע ל"ריבר" ולא לטעום סושי, ואנחנו הלכנו על שניים מהמיוחדים – "סלמון צ'ימיצ'ורי" - עם אבוקדו וצ'ימיצ'ורי פונזו, וKINGO - שחיתות של כבד אווז, שיטאקה בטריאקי, אספרגוס, בצל ירוק, פנקו בטטה ואיולי כמהין. יוקרה פוגשת טעם. סושי כבר הפך למנה כמעט עממית בישראל, ילדים אוחזים במקלות אכילה כאילו נולדו ביפן וזו תמיד חוויה מלבבת לטעום סוגי סושי שיוצרים חווית אכילה וטעמים חדשה.

עוף תאילנדי מוקף בעשבים מרעננים.
עוף תאילנדי מוקף בעשבים מרעננים. שוש חזן גרינברג


לסיום החלק הראשון של הערב טעמנו גם את אחת הקלאסיקות של "ריבר" – סלט ה"סום טאם" – פאפייה, מנגו ירוק (בעונה), בצל סגול ונתחי דניס פריך בתיבול עשיר טעמים של כוסברה, נענע, צ'ילי וליים. לי, כפולניה קלאסית הסלט היה לי חריף וצוות המקום אישר לי שבהתאם למדיניות התאמת המנות לחיך הישראלי, שמתקשה לעיתים להתמודד עם החריפות התאילנדית המקורית , ניתן לשחק עם דרגות החריפות בהתאם לסועד.

סושי ואווז הולכים ביחד!
סושי ואווז הולכים ביחד! שוש חזן גרינברג


למנות עיקריות הזמנו מנה אחת קלאסית ממחלקת "גריל אורז" – "עוף קשיו" – נתחי עוף מטוגנים עם בצלים, פטריות, בצל ירוק, גמבה, קשיו וקרמל למון גראס בשביל הטאצ' המתקתק. המנה הוגשה עם אורז מעוטר בנצנוצי ביצה, מנה עשירה וקלילה עם שילבים מוכרים. המנה החדשנית יותר שהזמנו הייתה ממחלקת הווק בתפריט – "פאד סי יו" – אטריות אורז, פילה בקר (בנתחים מכובדים מאד בדרגת צלייה מצויינת), פטריות שיטאקה ושמפיניון, ושאלוט קריספי. מנה מכובדת בגודלה, משביעה ומגוונת מרקמים.

סלט סום טם חריף עם נתחי דניס פריך
סלט סום טם חריף עם נתחי דניס פריך שוש חזן גרינברג


בתפריט הקינוחים מופיעים קינוחים שאינם קשורים בהכרח לאסיה כמו קרם ברולה או וופל בלגי. בחרנו מהם שניים – "כדור קוקוס" – סורבה קוקוס עטוף בשבבי פקאן מזוגג ברוטב מייפל ו" עוגת פאדג'" ביתית ונימוחה ללא קמח, רק שוקולד.

עוף בקשיו ואורז עם חביתה
עוף בקשיו ואורז עם חביתה שוש חזן גרינברג


הבחירה שלי מבין השתיים היייתה זו עם הקוקוס קודם כל בגלל הקו המנחה של ארוחה אסייתית שאליה הקוקוס מתחבר יותר מאשר שוקולד, ושנית כי לפאדג' השוקולד העשיר הצטרפה גלידת ווניל שעקב כשרות המקום היתה פרווה, מה שפחות מועדף עלי. מבחינתי העוגה יכלה לעמוד בזכות עצמה על כל השוקולדיות הניגרת שלה.

קינוח סורבה קוקוס קריר ומתוק
קינוח סורבה קוקוס קריר ומתוק שוש חזן גרינברג


סיימנו בספל אספרסו וקנקן תה שאף הוגשו בכלים תואמים לאווירת המקום והעיצוב.

כאמור התפריט החדש יככב בכל סניפי הרשת- הסניפים הרגילים - פתח תקווה, חולון, רחובות, רמת השרון וכפר סבא, הסניפים הכשרים - ראשון לציון, יבנה, אור יהודה, מודיעין, רמת גן בורסה וירושלים מלחה, ושני סניפי הסושי בר - מרכז וויצמן ודיזנגוף סנטר בתל אביב. בשנה הקרובה עתיד להפתח סניף נוסף בב"ש.

"ריבר" – מסעדה אסיאתית

סחרוב 26 ראשון לציון

טלפון: 03-952-8844

טלפון ישיר להזמנות - *6969 שעות פתיחה - ימים א-ד: 12:00-24:00 ה: 12:00-01:00 ו: 12:00-חצי שעה לפני כניסת שבת חצי שעה מצאת שבת-01:00

גישה לנכים: יש

עסקיות : יש

אירועים: עד 50 איש בחלל ייחודי נפרד

משלוחים: יש

כשרות: המסעדה כשרה.

בפייסבוק ובאינסטגרם - RIVER- ריבר
החדר הפרטי לאירועים וסדנאות
החדר הפרטי לאירועים וסדנאות שוש חזן גרינברג
מאמרי מערכת