המדריך למסעדות בוכריות

אין הרבה מסעדות בוכריות בישראל, אבל המעט שבכל זאת ישנן הן מהמרתקות שבמסעדותינו. זה כמובן בתנאי שאינכם מחפשים מלצריות שישאלו אתכם מה שלומכם ואם הכל בסדר, אינכם מחפשים היכלות מפוארים או מנות מצועצעות ואינכם מתעקשים למכור כליה בכל פעם שאתם יוצאים לאכול. רוב המסעדות הבוכריות הן מקומות פשוטים מאד, צנועים מאד, כאלה שתתאמנה יותר לארוחת צהריים זריזה, פחות או יותר, מאשר לבילוי חגיגי וארוך בערב. אבל בתור שכאלה, המסעדות הבוכריות הטובות הן מקומות נפלאים לאכול בהן. אוכל ביתי, עז טעם, מלא שומן כמו שאוכל צריך להיות כשרוצים ליהנות ממנו ולא רק למלא אחרי מצוות הרופאים. מערכת מפה גאה להציג חמש (בעצם שש) מסעדות בוכריות מצוינות לרווחת גולשינו הרעבים בצהרי חורף קרים.


מערכתמפה | 7.11.2018
המדריך למסעדות בוכריות
סמרקנד וסמרקנד 2
סמרקנד היא אולי הטובה שבמסעדות הבוכריות בישראל. בסניף האם באור יהודה אפשר להתענג על מבחר כיסונים מאודים, במרק או לידו, לזלול שיפודים עסיסיים של אנטרקוט עטוף בשומן כבש, לשתות וודקה לפי משקל, להביט בפסיפס הגדול על הקיר המתאר את העיר סמרקנד ולשכוח לרגע מתלאות החיים. גם הסניף התל אביבי אינו קוטל קנים.

פינת המפגש
אם לא משגיחים היטב, אפשר בקלות לפספס את פינת המפגש. גם שכשעוצרים לרגע ומתבוננים במקום, הרי שהוא נדמה למי שאינו מדקדק בפרטים כעוד שווארמייה עירונית ממוצעת, ולאו דווקא מהטובות שבהן. אבל אז, כשמציצים שוב בשלט רואים את הכיתוב הצנוע- 'מאכלים בוכריים'. וכשמזמינים את מרק הדושפרה מבינים סופית למה עצרנו. פלא עירוני.

מסעדת ירושלים
שדרות דוד רזיאל ברמלה הן המקום האחרון בעולם שבו הייתם מבקשים לבלות. ובכל זאת, מסתיר הרחוב האפרורי וקשה היום הזה, לא פחות משלוש מסעדות בוכריות טובות. הטובה שבהן היא מסעדת ירושלים.

חנן מרגילן
ברחוב מסילת ישרים שבשכונת שפירא שבדרום תל אביב, פועלות כבר שנים מסעדה ומאפייה בוכריות. אל מסעדת מרכז אסיה הוותיקה הצטרפה לפני כמה שנים גם מסעדת חנן מרגילן שהיא אבן שואבת של ממש לחובבי המנטו והדושפרה. יופי של מקום.

בוכרה היפה
קצת קשה להתחייב על שעות פתיחה מסודרות במסעדת בוכרה היפה שפועלת רוב הזמן כאולם אירועים שמח לבני העדה, תופעה די אופיינית לרוב המסעדות הבוכריות. אבל אם מתמזל מזלכם ומצאתם את המקום פתוח בצהרי היום, על תוותרו על ביקור בו. האוכל אולי קצת שגרתי, אם אתם רגילים ל100 גרם וודקה ומרק כיסונים עם כוסברה, אבל התפאורה מהממת. היכל מפואר של ממש. מעל המסעדה פועל מעין מוזיאון קטן למורשת יהדות בוכרה.

מילון האוכל הבוכרי
האוכל הבוכרי, לפחות זה המוגש בישראל, הוא אוכל שקל להתחבר אליו ולחבב אותו, לפחות בתנאי שאינכם עורכים בדיקות דם מקיפות באופן תכוף מדי. כל מי שאוהב כיסונים טובים ושיפודים עסיסיים, ימצא כאן את מקומו. עניין אחר לגמרי הוא שמות המנות. בדיוק לשם כך התכנסנו....

מנטו (מנטי) – כיסונים מאודים במילוי בשר ובצל.

דושפרה מרק כיסוני בשר וגרגירי חומוס עם המון כוסברה טרייה מעל, ובעונה המהדרין מוסיפים גם דובדבנים חמוצים.

באחש תבשיל אורז, עשבי תיבול – בדרך כלל כוסברה ושמיר, כבדי עוף ולפעמים גם חלקי פנים אחרים שלו ובשר בקר.

גוז'גיז'ה (גושגישה) אחת המנות הבוכריות הנפוצות ביותר בארץ שאותה אפשר לטעום לא רק במסעדות המתמחות באוכל של העדה אלא גם, בדרך כלל, בלא מעט מאפיות בוכריות. הגוז'גיז'ה הם מאפי בצק שמרים ממולאים בבשר כבש ובצל.

אושפלאו תבשיל בסיסי במטבח הבוכרי ובעצם המאכל הבוכרי הלאומי. האושפלאו כולל אורז, תועפות של גזר ובשר עוף או בקר. מוכר גם בשם פלוב או אושפלוב או פלאו.

אוש קצ'רי תבשיל אורז ועדשים אדומות המוגש עם שני רטבים - רוטב שום ורוטב גבינה ונענע יבשה.

בויז'ון סלט חצילים קלויים עם שום. מוכר היטב גם בהרבה מטבחים אחרים.

ביצ'ק או פראשקה כיסונים מטוגנים במילוי דלעת ובצל.

סירקניז תבשיל בשר, אורז גזר וגרגרי חומוס.

אוש טוקי עלי גפן ממולאים בבשר ואורז. שוב, מנה מוכרת היטב גם במטבחים אחרים.

אושיסבו חמין אורז בוכרי הכולל חוץ מאורז ובשר בקר ועוף גם שזיפים, תמרים, תפוחים ועוד.

אושי בודרינק מתכון מיוחד לשבת חתן, לא תמצאו אותו במסעדות מן הסתם. מנה יוצאת דופן של חמין מלפפונים ממולאים בבשר, אורז, בצל ותפוחי עץ מבושלים כל הלילה.



תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת