המסעדות של שופטי מאסטר שף

מאחורי שופטי התוכנית המצליחה ביותר בתולדות הטלוויזה המסחרית, עומדות לא מעט מסעדות מצליחות לא פחות. הנה הן לפניכן


מערכת מפה | 7.11.2018
המסעדות של חיים כהן

הוותיק והבכיר (איל שני לא יאהב את הקביעה הזו. בעצם גם רושפלד לא) מבין השפים של מאסטר שף, מחזיק כיום בשלוש מסעדות. שני סניפים של מזללת הבשר האמריקנית דיקסי – הסניף הוותיק בן העשרים בתל אביב והסניף הצעיר בראשון לציון ולצידן מסעדת הדגל החדשה יחסית של כהן, יפו – תל אביב, המחליפה (אחרי הפסקה של עשור) את מסעדת קרן המנוחה, מחלוצות המטבח הישראלי החדש. אם בדיקסי זוללים כנפיים והמבורגרים מסביב לשעון, הרי שיפו תל אביב היא הבמה האמיתית של כהן בה הוא משלב את הבישול של אמו יחד עם כל מה שלמד בעשרות שנותיו כשף צמרת מן השורה הראשונה. אם כבר לאכול פעם בשנה ביוקר, כיף גדול לעשות זאת ביפו תל אביב עם מנות מפתיעות בפלירט שהן מנהלות עם המטבח האשכנזי דווקא כמו 'קרפעלך יהודי, סלק, זנב שור וחזרת', או מנת המחווה המופלאה לחברו המנוח של כהן - 'ראגו ברווזים של אלי לנדאו עם פסטה קרועה'.

המסעדות של איל שני

ה'ילד הרע' עם או בלי מירכאות, של עולם האוכל הישראלי, הוא לא רק ממציאה של שפה מיוחדת משל עצמו – שפה שבה אין יותר עגבניות אלא רק 'זרעי עגבניות' וגם לא חצילים אלא רק שחלות שלהם – אלא גם, לפני ולמרות הכל, שף פורץ דרך ואחד ממנסחיו המובהקים של המטבח הישראלי החדש, יחד עם חיים כהן עצמו ועוד שניים- שלושה שפים מוכשרים אחרים כמו עזרא קדם מארקדיה וארז קומורובסקי. שני מחזיק ברשת מזללות ה'גורמה בפיתה' העונה לשם מזנון – שני סניפים בתל אביב, ברחוב אבן גבירול וברחוב המלך ג'ורג' ואחד ב...פריז, ולצידה בר בשם פורט סעיד במסעדת היוקרה 'צפון אברקסס' ומופע האימים העונה לשם 'הסלון' בו הוא מכבב בעצמו יומיים בשבוע במופע זיקוקין ופירוטכניקה שחלק ממנו כולל גם אוכל. אנחנו מחבבים במיוחד את המזנון ה'עממי' ולא רק בגלל מחיריו האפשריים יחסית, אם נתעלם לרגע מהעובדה שממול אפשר לאכול משהו בפיתה בשישה שקלים ולא בחמישים, אלא שבשל העובדה המפתיעה ששני הוא במיטבו כשהוא דוחף שרימפס, שפונדרה או כל דבר אחר לפיתה.

המסעדות של יונתן רושפלד

'אתה לא גאון, אני גאון' אמר רושפלד למתמודד שלמה (אף פעם אין להם שמות משפחה במאסטר שף). האם זה נכון או לא, נשאיר לאחרים להחליט (בדיוק שכחנו בבית היום את טופס מבדקי האיי. קיו שלנו). מה שברור הוא שמי שהתפרסם כסגנו של אהרוני ב'תפוח זהב' הי"ד, הפך ברבות השנים לבית חרושת למסעדות יוקרה יקרות להחריד. הרברט סמואל כפול שתיים (כולל סניף כשר שנפתח לאחרונה), מסעדת עלמה לאונג' במלון הבוטיק עלמה אמור רושפלד להתפרע כל ערב מחדש עם חומרי גלם יוקרתיים והטאפאס בר אחד העם טאפאס, ועוד היד נטויה. לטעמנו, הרברט סמואל המקורית, היתה ונשארה הטובה שבהן, בגלל האווירה המצוינת ובזכות מנות כמו סלט העגבניות שרושפלד בצניעות אין קץ מכנה אותו בתפריט שלו 'הסלט שכל העיר מנסה לחקות' או קנלוני עגל החלב עם המנגולד והפרמז'ן בציר עגל.

השווקים של מיכל אנסקי

לאנסקי ג'וניור, ביתם של אלכס אנסקי ושרי אנסקי, אין כאמור מסעדות משל עצמה. אלא שפרויקט שווקי האיכרים שלה ושל שיר הלפרן, משפיע בשנים האחרונות על הרגלי הצריכה של הבשלן הישראלי המתוכחם , והאמיד, לא פחות מהמסעדות של שלושת שותפיה לשיפוט. שווקים יאפיים מתוחכמים שבהם נמכרים לצד גידולים אורגניים של חקלאים קשי יום אבל מודעים מהגליל ומהנגב, גם מוצרי יוקרה שלא נראו כמותם בארץ מעולם, ובחלקם ( שוק הנמל של תל אביב כמובן) יש גם לא מעט מסעדות שחלקן כאילו עממיות (דוכן סנדביץ' הדג מלוח של אמה של אנסקי) וחלקן מתוחכמות להפליא- קיצ'ן מרקט של יוסי שטרית למשל.

רוצים לקרוא עוד?

מה חשבנו על מסעדות התוכנית משחקי השף

מה חשבנו על התוכנית רויאל שף

מה חשבנו על תוכניות ריאליטי אוכל


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת