לחם ושעשועים: 4 חוויות אוכל קצת אחרות

הקיץ מביא איתו את הצורך בחידושים וריגושים ולפעמים כולנו מרגישים שכמה כבר נוכל לשבת בעוד מסעדה, ואולי הגיע הזמן שימציאו את הגלגל מחדש. או לפחות את הצלחת. בשביל זה אנחנו כאן. הנה ארבע המלצות לבילוי קולינרי קצת אחר, למי שכבר שבע ממסעדות קונבנציונליות


מוראג רובננקו-דיין | 25.7.2016
שולחן ערוך אצל הבנות - אוהבות אוכל,
לאכול אצל הבנות
אם מסעדות קצת משעממות אתכם, אין ספק שאתם חייבים לעצמכם ערב אצל הבנות. קרן אלה גפן ויעל סלע, זוג בחיים ובמטבח, מארחות בדירת הגג מעוררת הקנאה שלהן, המשקיפה אל אלנבי אבל רוויה בסטייל ובטעם טוב. לשולחן ארוך וערוך באופן מרהיב, מתכנסים כמעט מדי ערב 10-20 זרים, רובם מגיעים בזוגות, חלקם בקבוצות ומקצתם מגיעים – אמיצים שכמותם – יחידים.
מהר מאוד כולם משיקים כוסות יין ו/או צ'ייסרים של וודקה והמשתה מתחיל. על השולחן – לחמים וקרקרים מאפה ידיה של יעל, מטבלים ומנות פתיחה מעוררות תאבון, והמנות מתחילות לזרום.
קרן – שהיא גם אמנית בוגרת המדרשה ובצלאל וציוריה המצוינים מקשטים את הקירות – ניחנה בטאץ' של זהב וכל מה שהיא נוגעת בו, טעים. הבישול שלה יצירתי וסקסי ועושה שימוש במתכונים מרחבי הים התיכון: הרבה ירקות טריים ועשבי תיבול רעננים, חיבה עזה לשמן זית ומיץ לימון, טיפה חריף לפעמים – תענוג אמיתי.
יעל היא קונדיטורית מוכשרת, שחיה ונושמת קמח, חמאה ושוקולד. הלחמים שלה חושניים, הקינוחים שלה מושחתים. ביחד הן הזיווג המושלם והכי חשוב – הן מארחות למופת. יודעות איך ליצור את הדבק החברתי (רמז: הרבה אלכוהול), מתי להתערב ומתי להניח לסועדים להתרכז באוכל. והאורחים, שתמיד מגיעים מעט מהוססים ונבוכים, הופכים בסוף הערב לחבורה עליזה שנפרדת בחיבוקים ונשיקות. חוויה שאסור להחמיץ.
הבנות - אוהבות אוכל
מחכים לעלות על הגריל של הבנות,
מחכים לעלות על הגריל של הבנות, צילום: מתן כץ

לאכול מול המיקרופון
חדרי קריוקי הם בילוי אולטימטיבי לערבי הקיץ הדביקים ומתחם הקריוקי החדש פלאג-אין שברמת ישי, עושה את העבודה יופי. הקונספט פשוט: אוספים כמה חברים שיתאימו למשימה – שימו לב, לא מתאים לכל אחד. דרושה מידה לא מבוטלת של נכונות להשתטות – מסתגרים בחדר פרטי וממוזג. נו, כבר שופר מצבנו. תחילה מוכרחים לשתות משהו. דרינק, הכוונה, שכן כדי להשתחרר באמת, חייבים להיות קצת שיכורים. אפילו די שיכורים, אז זה הופך לממש מצחיק והכיף מתחיל... משחררים את חוש הביקורת העצמית ומתחילים לזייף מול המסך, ביחד או לבד. בהתחלה זה מביך אבל עם עליית מפלס האלכוהול, משתחררים ומוחלים על הכבוד.
האוכל פה הוא לא העילה להגיע, אבל הוא בהחלט עושה את העבודה כתפריט ברים טיפוסי. ויש משהו נחמד באכילה בחדר פרטי, כשברקע חבר טוב מזייף את מיטב להיטי האייטיז. מומלץ לדבוק כאן במנות השמנוניות הקלאסיות, שהולכות נהדר עם אלכוהול: המבורגר, פיש אנד צ'יפס וטבעות בצל. ללקק אצבעות ולחזור למיקרופון.
פלאג אין - רמת ישי
חדר בפלאג-אין, רמת ישי,
חדר בפלאג-אין, רמת ישי, צילום: איתי סיקולסקי
לאכול אצל משפחה
נג'את ויוסף מרעב הפכו את קומת הקרקע של ביתם למתחם אירוח ובו יחידות אירוח לזוגות או למשפחות, ובמרכזו – סלון רחב ידיים ומטבח. מהמטבח הצנוע הזה ובארבע ידיים (כן, יוסף הוא בשלן נהדר לפחות כמו נג'את) הם מוציאים מעדנים של ממש. תבשילים ביתיים עשויים בידיים מנוסות של מי שהאוכל תופס מקום מרכזי בחייהם, כבר שנים רבות, לצד אהבת האירוח ואהבת האדם.
האוכל הוא אוכל מקומי גלילי, העושה שימוש בחומרי הגלם המקומיים: עלי גפן ממולאים מגולגלים דק-דק, מנסף – תבשיל אורז עשיר ובו שפע של בשר: כבש, עגל ועוף, זרוי צנוברים ושקדים, במיה ברוטב עגבניות טריות, פטאייר – מאפה ממולא בחמציץ, פלפל ובצל, ובעונה הנכונה – סלטים נפלאים מעשבי בר מקומיים שמלקט יוסף: חוביזה, עולש בר, עכוב ושומר.
ארוחה אצל נג'את ויוסף היא תמיד חוויה מרגשת ואינטימית. ניכר בהם שהם עושים זאת שנים רבות ובשלווה עילאית, ועדיין הם שמחים ונרגשים בכל אורח, וטורחים לספק את מאוויי האורחים, יהיו אשר יהיו. הם חולקים בשמחה סיפורים, מתכונים וסודות מהמטבח והתחושה היא אירוח בסלון משפחתי, על כל המשתמע. אולי כלים לא יניחו לכם להדיח, אבל את המתכון של הריבה המופלאה, ישמחו לגלות לכם.
מסעדת סלע הנוטרים
נג'את מארחת מכל הלב,
נג'את מארחת מכל הלב, צילום: מערכת מפה

לאכול בעלטה
המסעדה המיוחדת הזאת היא חלק ממרכז "נא לגעת" אותו מפעילה עמותה העונה לאותו השם, והוא מרכז תרבות עבור אנשים כבדי שמיעה ועיוורים. בבית הקפה שלו "קפיש" ישרתו אתכם מלצרים כבדי שמיעה – חוויה יוצאת דופן ומעוררת מחשבה, ואילו במסעדת בלקאאוט תזכו לסעוד... בעלטה מוחלטת.
ארוחה במסעדת בלקאאוט מתחילה בחשש קל. המלצרים – שהם עיוורים – אוחזים בידכם ומובילים אתכם לשולחן. תעצמו את העיניים או תפקחו אותן – אותו הדבר.
את המנות מזמינים בטרם הכניסה למסעדה, והאתגר האמיתי מתחיל לאו דווקא בגישוש אחר הסכין והמזלג, אלא בהקשבה עמוקה לחיך ולחוש הטעם שנאבקים לזהות ומופתעים ממרקמים וטעמים חדשים, לכאורה.
המלצרים מקסימים במיוחד, מיומנים ונכונים לסייע. בהחלט חוויה מעוררת חושים, תרתי משמע. המסעדה פועלת בערבי א', ג', ד', ה' והארוחות מוגשות בשני סבבים: ב-18:30 וב-21:00 ומוצע בהן תפריט צמחוני, דגים או תפריט פרימיום, במחירים משתנים. יש להזמין מקום מראש.
מסעדת בלאקאאוט

מסעדת בלקאאוט,
מסעדת בלקאאוט, צילום: באדיבות המקום
מאמרי מערכת