לא על הלחם לבדו: 4 ארוחות הבוקר המפנקות ביותר במלונות

אחד הדברים שכולנו מחכים להם בבואנו להתארח במלון הוא ארוחת הבוקר. לעתים זה יהיה פקטור נכבד בשיקול שלנו באיזה מלון לבחור. אבל גם לאורחים פורחים מותר ליהנות מנפלאות ארוחת הבוקר במלון. אמנם לרוב נאלץ להיפרד מסכום שערורייתי, אבל לפחות במקרים שלפנינו, זה יהיה מוצדק בהחלט. הנה 4 ארוחות בוקר במלונות שלא ישאירו אתכם אדישים


מוראג רובננקו-דיין | 18.8.2016
ארוחת בוקר במלון מצפה הימים,
ארוחת בוקר קוננטיננטלית זה לחלשים. הבו לנו בופה משובח, עמוס מעדנים בצלחות שמתחדשות מאליהן, מעשה קסם, עם מלצרים חרישיים שמוזגים לנו קפה משובח ואף טוב מכך – קוקטייל בוקר שיסחרר את ראשנו ברכות, כשמסביב המיית שפות זרות, תיירים צרובי שמש ואווירת מלון מהוקצעת.

המסעדה הצמחונית של מצפה הימים
מספיק רק צעד קטן לתוך מתחם מלון מצפה הימים, וכבר הנפש מתרווחת ומתרגעת לה והאדם מתמלא תחושת בריאות, חיוניות ושלווה עילאית.
אם זה לא פעל את פעולתו, צאו לסיבוב במשק האוטרקי הנפלא הזה, שמגדלים בו ירקות אורגניים נהדרים, במחלבה שבה מגבנים גבינות מצוינות, בבוסתני הפרי השופעים, וקחו נשימה עמוקה של ריחות לבנדר ורוזמרין שמלווים את פכפוך המים. הגעתם לגן עדן. והחדשות הטובות הן, שאפשר להגיע לכאן לארוחת בוקר גם אם לא זכיתם להימנות על אורחי המלון, בתיאום מראש בלבד ו... בלי ילדים, הידד!
ארוחת הבוקר כאן חוגגת את תנובת החווה האורגנית שבמקום: מהירקות שנקטפים השכם בבוקר, דרך הגבינות ומוצרי החלב שמייצרים כאן ממחלבת המשק – רובם מיוצרים מחלב אורגני של מרעה חופש, מה שמעיד על הטעם הייחודי. מגוון עצום של לחמים ומאפים מוגש לשולחן ישר מתנורי בית המאפה ואליהם מתלווים סלטים טריים, ממרחים, מטבלים, תבשילים ומנות ביצים וכמובן ריבות, קינוחים ומאפים מתוקים.

מחירה היקר של הארוחה נגזר מהאיכות העילאית של חומרי הגלם ומהמבחר העצום. בהחלט אחת מארוחות הבוקר השוות בישראל כיום.

כמה? 130 ש"ח לסועד, בתיאום מראש בלבד.

איפה? המסעדה הצמחונית של מצפה הימים
ארוחת בוקר במצפה הימים,
ארוחת בוקר במצפה הימים, צילום: באדיבות המקום
מלון מנדלי: מסעדת מאשיה
מאחורי מסעדת מאשיה עומד יוסי שיטרית, שף מוכשר במיוחד שמבין דבר או שניים בחומרי גלם איכותיים. ארוחת הבוקר שמוגשת כאן מעט מחווירה לעומת קודמתה באותו הלוקיישן – מסעדת חמש של רפי כהן, שהכתה גלים ובצדק, עם בופה ארוחת הבוקר שלה – אבל עדיין טעים כאן מאוד.

מזמינים ביצים לבחירה מהתפריט וניגשים לבופה שם מסודרים בחן מני סלטים, גבינות ודגים, לחמים ומאפים מתוקים, ריבות, ממרחים וכו'. מנות הביצים המצטיינות הן השקשוקה הלבנה עם בשמל, תרד ופטריות בניחוח כמהין, המוגשת במחבת לוהטת, וביצים בנוסח פלורנטין המוגשות על חלה מהטאבון עם תרד מוקרם וסלמון מעושן.

המהדרין לא יוותרו על קוקטייל בוקר, המוגש במחיר ידידותי והוא קליל אך אפקטיבי. המסעדה היא בחלל הלובי וחווית המלון, גם למתארחים חיצוניים, מורגשת ונעימה. השולחנות מעט צפופים ומוטב לשבת על הבר, להתבשם מהשפות הזרות באוויר ומהתיירים שמול כל השפע הזה מסתפקים בכמה פירות טריים וכוס מיץ, בעוד רוב המקומיים מפטרלים הלוך ושוב מהבופה וחזרה.

כמה? 85-98 ש"ח לסועד, בהתאם למנה העיקרית, כולל שתייה חמה או קרה. קוקטייל בוקר – 28 ש"ח.

איפה? מסעדת מאשיה, מלון מנדלי 5, תל אביב
מסעדת מאשיה,
מסעדת מאשיה, צילום: גיא יחיאלי
מלון אלמא: מסעדת אורטוריו
ארוחת הבוקר כאן מוגשת כעקרון לאורחי המלון ולכן בהזמנה הטלפונית התבשרנו ש"צריכים לקבל אישור" להזמנה חיצונית. מזל שקיבלנו אישור.
נעים לשבת במסעדה הפתוחה לחלל היפהפה הזה וכדאי לבקש שולחן המשקיף לים, מרחוק אמנם, ובכל זאת.

היצע הביצים הוא סטנדרטי: עין, מקושקשת, חביתה עם תוספות או ביצה עלומה – הברקה! אין כמו לטבול לחם מרוח בחמאה בביצה עלומה שהוכנה כהלכה. מעט סלמון מעושן איכותי מעל, ואתם מסודרים.
הבופה קטן אך מקסים וכולל ירקות חתוכים עם רוטב לבחירה או סלטים מושקעים יותר כמו סלט חצילים עם גבינת שמנת, זרעי עגבניה ומעט פלפל צ'ילי – שנראה כמו יצירת אמנות וטעים בהתאם. עוד בבופה מבחר מצומצם וטוב של גבינות, סלמון מצוין כאמור, לחמים טובים הנאפים במקום, פטאייר – שהיה קשה ולא מוצלח במיוחד, ושקשוקה או ביצה קשה, למי שמעדיף.

גרנולה מצוינת מתוצרת בית עם יוגורט סמיך, או עוגות שמרים ומאפים מתוקים לקינוח ואז טיול נינוח ברחבי המלון בו משובצות עבודות אמנות של מיטב אמני ארצנו.
בקיר המתכת בו מוצבים ספרים ושכיות חמדה בכניסה למסעדה, יש גם שלוש פינות ישיבה נחמדות מול קמין קטן, שגם באוגוסט ניצבים בו גזרי עצים ומחכים בהכנעה לבוא החורף. בהחלט שווה לזכור זאת במחשבה על ארוחת בוקר חורפית מול האח המבוערת.

כמה? 95 ש"ח לסועד, בהתאם למנה העיקרית, כולל שתייה חמה.

איפה? מסעדת אורטוריו מלון אלמא, זכרון יעקב
בופה ארוחת הבוקר, מסעדת אורטוריו,
בופה ארוחת הבוקר, מסעדת אורטוריו, צילום: מערכת מפה
מלון נורמן: מסעדת דה נורמן
אם עייפתם מהלחות, מהחדשות ומהמדינה באופן כללי, אך קפיצה נתב"גה אינה בתקציב, פשוט הזמינו עצמכם לבראנץ' במסעדת דה נורמן.
האווירה מהודרת, קחו זאת בחשבון כשאתם חושבים מה ללבוש, אבל התחושה נעימה והשירות ידידותי.

אפשרויות הבחירה הן רבות: בופה פתוח ומלא מעדנים, אם כי עבור תוספת ביצים תצטרכו לשלם. אפשר גם להזמין מנות בודדות, וארוחת הבוקר האנגלית שלהם (ואין כל מניעה ליהנות ממנה באוגוסט, המזגן עובד כהלכה), עשויה היטב. לצד בלאדי מרי שמוגש כאן, היא בחירה נאה בהחלט.

גם ביצים בנוסח בנדיקט, פלורנטין או רויאל, המוגשות לצד סלט קטן וחינני, הן אפשרות לא רעה בכלל, ולקינוח חובה להזמין את הפרנץ' טוסט, המוגש עם קרם פרש ונקטרינה צלויה והוא לא פחות מאלוהי.

כמה? 98 ש"ח לבופה, 125 בתוספת מנת ביצים או פרנץ' טוסט. קוקטיילים – 48-58 ש"ח

איפה? מסעדת דה נורמן, מלון נורמן, תל אביב
מאמרי מערכת