בלי לטוס: מסעדות איטלקיות מומלצות שיגרמו לכם להרגיש בלב איטליה

נדמה שיש רק מטבח אחד בישראל שאין לגביו מחלוקת: האיטלקי. ואין כל פלא. פסטה היא מאכל חוצה עדות, לאומים ומטבחים, ופסטה היא כידוע רק מנת ביניים בארוחה איטלקית אמיתית. שפע של בשר, דגים וירקות, הרבה שמן זית ושום – המטבח האיטלקי עושה שימוש בחומרי הגלם המוכרים לנו ועושה את זה טוב. הנה כמה מסעדות איטלקיות מומלצות במיוחד, מצפון ועד דרום, כולל פיצה אחת מצטיינת


מוראג רובננקו-דיין | 8.9.2016
ריזוטו של פרונטו,
שיקום מי שלא אוהב פסטה. שלא לדבר על פיצה. בסצינה הקולינרית המשגשגת והמגוונת של מדינה כה קטנטונת, מדהים לגלות עד כמה האהבה למסעדות איטלקיות היא מוחלטת. כולם אוהבים אותן.
נדמה אפילו שאין עוד מטבח שזכה לייצוג כה נרחב בקולנוע, ואכילת ספגטי בזוג לעולם תזכיר לנו את הסצינה המיתולוגית מהיפיפייה והיחפן, ומדובר בזוג כלבים, למען השם! מאילת ועד קיבוץ דפנה, קבלו כמה מובלעות איטלקיות טעימות:

צפון

פיצה טראק
בהיצע הדל של מסעדות בצפון הארץ, מתבלט המקום הקטן והחמוד הזה, אח קטן לבית קפה נחמד בשם "הקוקיה", הסמוך.
בפיצה טראק מגישים פיצות א-לה נפולי מתוך... משאית שעשתה הסבה, ומדובר ביופי של פיצות, דקות ופציחות ולא שגרתיות. פיצת קרם חצילים מצטיינת וגם פיצת השמנת, פטריות וערמונים. לצידן מוגשות גם פוקצ'ות, קנלוני ומבחר קינוחים בניחוח איטלקי, וכן מבחר קטן של יינות מקומיים ובירה בזלת מהגולן. מותק של מקום.

דילים חמים מאתר גרופון:
>> ארוחה זוגית (גם בסופ"ש) באיטלקיה בנווה צדק, רק ב-139 ש"ח במקום 284!
>> ארוחה זוגית בספגטים פ"ת (גם בסופ"ש) רק ב-109 ש"ח!
>> ארוחה זוגית בלה פמיליה, ביסטרו איטלקי בכפ"ס, רק ב-119 ש"ח.
פיצה טראק,
פיצה טראק, צילום: באדיבות המקום
תל אביב

פרונטו
אמרת מסעדה איטלקית אמרת פרונטו. כבר שנים רבות. אין עוררין ואין תחרות על המקום הראשון. השף דיוויד פרנקל מיטיב להוביל את המסעדה הקלאסית הזאת במים סוערים, ולשמור על יציבות מעוררת הערכה.
הביצוע שלו לכמה מנות איטלקיות קלאסיות, כדוגמת ויטלו טונטו, מבריק ממש. וגם מנות הפסטה הקלאסיות זוכות לנגיעה יצירתית מידיו הכה מוכשרות, ומנת הריזוטו מילנז היא אי קטן של נחת שמטיס אותנו הרחק מרחוב הרצל אל סמטאות מילנו. אל תוותרו על הקינוחים האלוהיים ובראשם קולקציית הגלידות המיוחדות. המסעדה יקרה, אבל השירות, האווירה וכמובן האוכל – שווים את זה.
ריזוטו של פרונטו,
ריזוטו של פרונטו, צילום: תמוז רחמן
מל ומישל
המסעדה הקטנטונת הזאת מפגינה יציבות מעוררת הערכה וצולחת בגאון את ים הטלטלות הקולינריות שעוברת תל אביב: מהצונאמי האסייתי ועד הטרנד המקסיקני, כאן ממשיכים להציע רומנטיקה מלוא החופן ותפריט איטלקי מצומצם ומעודן, במחירים לא זולים בכלל.
ניר ויימן אמון על התפריט שמגיש קלאסיקות מהמטבח האיטלקי עם קפיצות קטנות לצרפת פה ושם. טורטליני עבודת יד, עתיר חלמונים, במילוי אנטרקוט וכבדי עוף בציר עגל ולימון, או הניוקי הפריזאי שלהם, שכבר הפכו לאגדה. וכמובן לחם הבית, שחבל שהתחילו לגבות עליו כסף, אבל כנראה שלא עמדו בביקוש מצד הסועדים. אם חיפשתם מסעדה כמו ההיא שמצאתם לגמרי במקרה בטיול לפירנצה, זה המקום.
מל ומישל
מל ומישל, צילום: באדיבות המקום

דרום

פסטורי

מפתיע למצוא מסעדה איטלקית רצינית באילת, עיר התיירים הבאים והולכים, בה לא תמיד מתייחסים ברצינות למלאכת הקודש של ההאכלה. אבל בפסטורי תמצאו שירות בלתי מתפשר, מפות לבנות צחורות והעיקר - תפריט עצום, בו בטוח שתמצאו את שחפץ בו לבכם.
את הפסטות מכינים במקום והן טריות וטובות, והפיצות שלהם נהדרות. אל תבהלו אם בין מנה למנה יבקש המלצר לנקות את הפירורים מהשולחן עם מברשת קטנה ויעה, משל הייתם במסעדה מכוכבת. פשוט נסו לאכול מעל הצלחת ולהמנע מפרורים. הקינוחים והגלידות מיוצרים אף הם במקום והם טובים מאוד. במיוחד הפנזרוטי, כיסוני בצק מטוגנים, ממולאי ריקוטה. מעדן קטן ומושחת שמקורו בנאפולי.
פסטורי,
פסטורי, צילום: באדיבות המקום
לה טרה פרומסה
מה קורה כשנצר למשפחה הודית מקוצ'ין מתאהבת בנצר למשפחת ייננים איטלקית? נולד יקב ובו מסעדה הודית-איטלקית. בטרה פרומסה (הארץ המובטחת, באיטלקית), נותנים אירית וסנדרו פלגריני כבוד לשני מטבחים דגולים: האיטלקי וההודי ומגישים אותם זה לצד זה. המסעדה היא חלק מיקב קטן המייצר יינות בעלי אופי איטלקי מובהק, כפי שמייצרת משפחתו של סנדרו זה מאות בשנים.
הארוחות מוגשות בחלל היקב, הלא פורמלי בעליל, אך הן בעלות קסם ייחודי ולא שגרתי. סנדרו הוא שף שמוצאו בפארמה, ואירית היא בת למשפחה קוצ'ינית הידועה במסורת הבישול הנפלאה שלה, והחוויה של סעודה המשלבת מנת כבדי עוף ברוטב ונציאני, לצד תבשיל בקר קוצ'יני מסורתי, היא משעשעת ומרתקת-חיך. הסועדים כמובן מתבקשים ללוות את הארוחה ביינות מתוצרת היקב. הארוחות מתקיימות בימי ה'-שבת ובהזמנה מראש בלבד.
מאמרי מערכת