בלי לאכול את הראש: 3 מסעדות טבעוניות מומלצות

הטבעונות היא כבר מזמן לא טרנד חולף, אלא מגמה שהולכת ותופסת תאוצה ומסתמן שהיא כאן כדי להישאר. שלחנו את מוראג רובננקו-דיין לבדוק אם גם חובבת בשרים מושבעת יכולה לשבוע (וליהנות) מארוחה במסעדה טבעונית


מוראג רובננקו-דיין | 23.9.2016
בר הסלטים של קפה בירנבאום,

בעיני ע', חברי הטוב, עדיפות עליונה תמיד תהיה למסעדות שהן 100% טבעוניות. לא כאלו שמקדישות כמה מנות לטובת הטבעונים או כאלו שאפשר לטבען בהן מנות בשריות. "שלא יעשו לי טובה", רשף פעם אחת כשהצעתי את בית תאילנדי, שלה תפריט טבעוני נחמד בהחלט, "ואין לי עניין לשבת בבית מטבחיים ולהתבשם בעל כורחי מריחות של בשר נצלה בזמן שאני אוכל את הטופו שלי. ממש לא".
טוב טוב, מיהרתי להתנצל. ומאז לא העליתי את ההצעה שוב. למזלנו, יש לא מעט מסעדות שהן טבעוניות לחלוטין, המתאימות לכל שעה ביום ולכל סוג רעב. המדריך לטבעונית הרעבה מבוקר ועד לילה. בוקר טבעוני חומל: אנסטסיה

בית הקפה אנסטסטיה מוכיח שטבעוני יכול להיות גם בריא להפליא ובמיוחד טעים. מחוללים כאן פלאים בצלחת, לא פחות. בעוד טבעונים רבים לא בהכרח כורתים ברית עם בריאותנות, הרי שבאנסטסיה הטבעונות חוברת לרואו-פוד, מפליאה להשתמש בסופר-פוד ואף נושקת לסלואו-פוד.

כיף לפתוח כאן בוקר עם שייקים עתירי מרכיבים מכושפים כמו צ'יה, מאקה, ספירולינה או גוג'י בריז – שיכולים להוות ארוחה בפני עצמה, דרך סנדוויצ'ים טובים לאללה – נסו את הפרנה מקמח שיפון במילוי חביתה ולאבנה, ועד ארוחת הבוקר, שהיא בפורמט המקובל, רק הכי לא.

הקפה אורגני, את חלב השקדים סוחטים במקום והתוצאה הסופית מספקת בהחלט. חביתת קמח החומוס והתירס מוצלחת, ואיתה מגיעים מלא ממרחים טעימים ומפתיעים. משקה שוקולטה ביאנקה צונן מתפקד על תקן של קינוח והוא הברקה של ממש. אבל אם נשאר לכם מקום, אל תהססו לגבי קינוח אמיתי. הקינוחים פה הם יצירתיים וטעימים ונטולי תחושת אשמה.
ארוחת בוקר טבעונית באנסטסיה,
ארוחת בוקר טבעונית באנסטסיה, צילום: באדיבות המקום
צהריים טבעוני ענייני: השווארמה הטבעונית

המיקום של השאוורמה הטבעונית בלב תל אביב הפועם, הופך אותה לנקודה אסטרטגית לעצירה עניינית לצהריים. לא תואר לה ולא הדר, אם יהיה לכם מזל תוכלו לשבת בשולחן היחיד שבפנים ולהימלט מנפיחות של אוטובוסים חולפים, אבל גם אם לא, זה חלק מהחוויה. תתמודדו.

בתפריט – ביצועים טבעוניים למבחר מנות פאסט פוד מוכרות: המבורגר, שניצל, נקניקיות וכמובן שווארמה. המנות מבוססות על טופו וסייטן, חלקן מצליחות לעבור את המבחן וחלקן לא.

ההמבורגר מצוין, כדאי לקחת אותו עם "גבינה", השווארמה טובה וגם הסלופי ג'ו נחמד. לגבי השניצל הדעות חלוקות, אבל מה שבטוח הוא שהרטבים שלהם גאוניים. מיונז, אלף האיים ועוד כמה שלא ברור מה הם, אבל הם טעימים כמעט כמו המקור. השמועה אומרת שהם נמכרים בבקבוקים. שווה לבדוק.
שווארמה טבעונית של השווארמה הטבעונית,
שווארמה טבעונית של השווארמה הטבעונית, צילום: באדיבות המקום
ערב טבעוני לוהט: ננוצ'קה

ננה שרייר, האישה והאגדה האורבנית, חצתה את הקווים ב-2014 והפכה לטבעונית אדוקה, ובעקבותיה גם המסעדה שלה ננוצ'קה, שידעה ימים פרועים, נקישות עקבים גבוהים על הבר ונהרות של וודקה שזרמו שם. מזל שוודקה היא טבעונית.

התפריט בחלקו טוּבען ובחלקו התחדש, והפחאלי – פלטת הסלטים הגרוזיניים נותרה טעימה כשהייתה. נוכחות חזקה של חצילים, שום וחומץ, ושמן כמובן. תענוג של מנת פתיחה, במיוחד אם מצרפים לה לבש – לחם גרוזיני חם ופריך.

ההברקה האמיתית של ננוצ'קה היא ההמבורגר הטבעוני. טעמתי לא מעט המבורגרים טבעוניים בחיי וזה ללא ספק בשלישייה הפותחת, אם לא בראשה. ארבעה סוגי פטריות יש בו, וגם עדשים ואפילו טמפה – בן דודו המותסס של הסויה, והוא פשוט נהדר. יש לו טעם אומאמי עמוק ודשן, שמץ מתקתקות, כנראה מבצל מקורמל, והוא חף מהכבדות המאפיינת ווג'י-בורגרים רבים. שלמות!

הוא מגיע בלווית צ'יפס תעשייתי סטנדרטי ושני רטבים נחמדים, כך שהחוויה מרגישה כמו הדבר האמיתי. יותר מהכל, נחמד לסיים ארוחת המבורגר ולא להרגיש בכובד האופייני, כך שזו בהחלט עילה לשוב לשם כשהדחף להמבורגר גואה.
ההמבורגר הטבעוני של ננוצ'קה,
ההמבורגר הטבעוני של ננוצ'קה, צילום: באדיבות המקום
מאמרי מערכת