תאווה לעיניים: 5 מסעדות מומלצות עם נופים משגעים

האוכל המצויין, השירות והאווירה הנעימה הם רק נקודת הפתיחה בחמש המסעדות האלה. בחרנו לכם 5 מסעדות מומלצות שהלוקיישן שלהן והנוף הנשקף מהן הם חוויה בלתי נשכחת בפני עצמה.


מוראג רובננקו-דיין | 20.10.2016
מסעדת בלו סקיי, תל אביב,
על גגות תל אביב: בלו סקיי
ממרומי הקומה ה-15 של מלון קרלטון קו הנוף של תל אביב נראה נהדר. בעיקר בשקיעה. כשמסבים לשולחן לארוחה עליה מופקד השף המכשף, מאיר אדוני – האיש שמצליח לייצר הרמוניה בצלחת ממה שמעורר סחרחורת על הדף – העניינים אפילו משתפרים עוד יותר.
בבלו סקיי הכשרה, מציג אדוני תפריט הנשען על דגים (ובכך מדלג באלגנטיות מעל מהמורת הכשרות שמסעדות רבות נופלות בה) ומטיס את הסועדים לגיחות קצרות אל קופיפי, בנגקוק, קשמיר, בומביי ובייג'ין. רשימת מרכיבי כל מנה, כרגיל אצל אדוני, אינסופית, אבל התוצאה הסופית מרהיבה.
המחירים יקרים להפליא, אבל החויה יוצאת דופן. הבראנץ' המוגש בימי שישי, מאפשר טעימה במחירים שפויים יותר – 120 ש"ח לסועד, עבור ארוחה הכוללת טאפאסים, סלסלת לחמים ומטבלים ומנה עיקרית לבחירה. הנוף של שעות היום מרהיב לא פחות ומזג האויר עכשיו מושלם לישיבה במרפסת החיצונית.

בלו סקיי, תל אביב אוויר הרים צלול ויין: רופטופ
חייבים להודות: האוכל הוא לא בהכרח הסיבה להגיע לכאן. אבל הנוף. וואו, הנוף. לפעמים זה בסדר להסתפק באוכל סביר אבל לשטוף את העיניים בכל מה שיש לעיר הקודש להציע ממעוף הציפור. רופטופ ממוקמת בראשו של מלון ממילא הירושלמי, ומציעה תצפית פנורמית יוצאת דופן.
בין אם זה בערב או ביום, והכי טוב – בשקיעה, מובטחת לכם חוויה שמצליחה להרטיט גם את הלב הקשוח ביותר: תצפית אל עמק גיא בן הנום, חומות העיר העתיקה ומצודת דוד, וכמובן אוויר הרים צלול בשפע.
המסעדה כשרה, אך פועלת בשישי ושבת ובמהלכם מוגש כאן תפריט מצומצם של מנות קרות. התפריט הרגיל מציע מנות כמו שווארמה לוקוס, שקדי עגל בגריל פחמים או ניוקי שורט ריב.

רופטופ, ירושלים
מסעדת רופטופ, ירושלים,
מסעדת רופטופ, ירושלים, צילום: דן פרץ
העמק הוא חלון: אוקטגון
המסעדה הותיקה הזאת – כבת 16 שנים – עברה שינוי לטובה בשנים האחרונות, והפכה להיות מסעדת בשר ראויה בהחלט. שמה מגיע מהמבנה המתומן בו היא שוכנת ומסביבה נשקפים שדות נהלל המוריקים או החרושים.
בגינת הירק הסמוכה למסעדה מגדלים ומספקים תוצרת טרייה ואיכותית למטבח, ומנות הבשר הן בהחלט סיבה טובה להגיע לכאן, אם כי תמצאו כאן נתחים קלאסיים בביצועים שגרתיים. לצד מנות הבשר מוגשות כאן מנות עוף, דגים ופירות ים, פסטות וסלטים לרוב. כך שגם מי שאינו חובב בשר מושבע, יבוא כאן על סיפוקו.
על הנוף – אין מחלוקת. אם מזג האוויר מאפשר זאת, שבו במרפסת רחבת הידיים, המשקיפה אל המדשאה וממנה הלאה אל שדות העמק.

אוקטגון, רמת דוד
מסעדת אוקטגון,
מסעדת אוקטגון, צילום: מערכת מפה
ביד רמה: המטבח של רמה
אחד היתרונות במסעדה הזאת הוא היעדר המוזיקה, שזה תמיד קונספט מבורך. מיד אחריו – הנוף. וזה עוד לפני שדיברנו על האוכל. אבל רגע, קודם הנוף. המסעדה ממוקמת ביישוב נטף, טובלת בתוך משתלה וניבטת אל נוף הרים ירוקים או צחיחים, תלוי בעונה. המטבח של רמה היא ללא ספק אחת המסעדות היפות והרומנטיות בארץ.
רמה בן צבי מבשלת ביחד עם תומר ניב (בוגר ה-Fat Duck הלונדונית המכוכבת) אוכל המפגיש את המטבח הערבי המקומי עם מטבחי הים תיכון והמטבח הצרפתי הקלאסי. מרכז המסעדה הוא טאבון האבן הגדול עליו חולשת רמה ביד רמה. הפירות והירקות האורגניים מגיעים מהגינה המקומית וממגדלי הסביבה, ועשבי התיבול מהמשתלה אותה מנהל בעלה של רמה, וכן מליקוט יומיומי ממה שההר נותן. ארוחות הבוקר כאן נהדרות, ולעתים מתקיימות גם ארוחות בערבי ירח מלא, ששווה לבדוק.

המטבח של רמה, נטף
המטבח של רמה,
המטבח של רמה, צילום: מערכת מפה
קסם על ים כנרת: מסעדת הדגים עין גב
למעלה משבעים (70!) שנה פועלת המסעדה הזאת ומעניין לנחש כמה דגים עברו כאן על הגריל. מיקומה של המסעדה בנמל עין גב, ממש על קו המים, מבטיח תצפית אל הכנרת, ההרים שסביבה ומורדות העיר טבריה. אם תשבו בחוץ תיהנו מרחש הגלים המתמיד ומצפייה בדייגי עין גב החוזרים עם שללם בספינות המצוידות ברשתות דייג גדולות.
תפריט המסעדה מציע מבחר מסחרר של מנות דגים, אשר המושט המקומי מככב בהן. לצידן גם מנה של סרדיני כנרת מטוגנים. ילדים ישמחו ממנת פיש אנד צ'יפס או נגיסי דג וצ'יפס.

מסעדת הדגים עין גב, נמל עין גב
מסעדת הדגים בעין גב, צילום:
מסעדת הדגים בעין גב, צילום: באדיבות המקום
מאמרי מערכת