זה הסתיו עם המרק: איפה מתחבאים 5 המרקים הטובים ביותר בארץ

החורף שהתחיל השבוע עושה לכם חשק בלתי נשלט לקערת מרק רותחת? מנצרת ועד מצפה רמון, בחרנו את 5 המסעדות שמגישות את המרקים הטובים ביותר בארץ.


מוראג רובננקו-דיין | 6.11.2016
מרק כתומים אורגניים של הדסער,
הדסער: מרק כתמתם אורגני

במסעדה של הדסער מבשלים ומגישים מזונות מקומיים ואורגניים בלבד, וקשובים לעונות השנה המתחלפות ולמה שהגוף מבקש בעקבותיהן. סער בדש, הבעלים, אף הגדיל לעשות וציטט את כתביו של הרמב"ם שטען שהמזונות המיטיבים והמרפאים ביותר לאדם, הם אלו הגדלים בקרבתו.

אז אם הגעתם למסעדה המקסימה הזאת במצפה רמון בחודשים הקרובים, אל תוותרו על המרק הכתום העונתי שמוגש שם, העשוי מירקות כתומים אורגניים מקומיים בשילוב שורש כורכום טרי, שורש ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, בתוספת תבלינים מחממים וליטוף של שמן קוקוס. פטריות שיטאקי כבושות נותנת את טאץ' האומאמי המושלם. המרק הזה לא רק טעים להלל, הוא גם כל מה שהגוף מבקש לו לחיזוק מערכת החיסון והכנה לחורף.

הדסער, מצפה רמון.
מרק כתומים אורגניים של הדסער,
מרק כתומים אורגניים של הדסער, צילום: באדיבות המקום
האחים בועז: מרק בשר מנחם

בשביל מרק רגל או מרק בשר, שווה לנדוד עד לשכונת התקווה, למצוא חניה באחד הרחובות הבלתי אפשריים ולחכות בתור לפעמים, או סתם לחבור לשולחן של זרים. במסעדה הקטנה והעממית הזאת מגישים מרקים נהדרים מהעדה התימנית (תמנית, בעגה המקומית): מרק רגל, מרק בשר או מרק עוף, שמנוניים, מתובלים היטב ומאוד מספקים.
מיד עם התיישבותכם לשולחן יטיחו בכם פיתה עיראקית חמה וצלוחית חילבה נהדר, ולא יפסיקו להניח עוד פיתה חמה בסלסלה, עד שתרימו דגל לבן. בקשו גם מהסחוג הירוק המצוין שמכינים כאן.

קערת מרק מגובה בפיתות וחילבה בהחלט סוגרת ארוחה, אבל אם לא – אפשר להזמין צלחת אורז ולהוסיף למרק, או לחזק באורז עם שעועית. מגישים כאן גם חומוס-פול, אבל עדיף לוותר. מוטב להתמקד במרקים ולספוג את אווירת שכונת התקווה הידידותית והרועשת.

האחים בועז, שכונת התקווה, תל אביב
מרק בשר אצל האחים בועז,
מרק בשר אצל האחים בועז, צילום: באדיבות המקום
זופה: מרק חדש בכל יום

זופה זה מרק באיטלקית, והחבר'ה שמאחורי זופה, בהחלט יודעים את עבודתם נאמנה. פעם הייתה המרקיה הקטנה שלהם עונתית ונפתחה רק עם רוחות הסתיו הראשונות, אבל היום היא פתוחה כל השנה ומציעה, מלבד מרקים, גם סנדוויצ'ים טובים כל השנה.

אבל עכשיו זו ללא ספק שעתה היפה של המרקיה הזאת, ואינספור מרקים מרכיבים את הרפרטואר של זופה, ומתוכו מוגשים מדי יום חמישה מרקים שונים. חלקם לעתים לוקים ביצירתיות יתר, אבל רובם מצוינים ומכולם ישמחו לתת לכם טעימה לוהטת. לרוב מרקי הבשר שלהם מצטיינים אבל גם במרקים הטבעוניים יש הפתעות, כמו למשל מרק אפונה ונענע או מרק החומוס. את המרק אפשר לאכול במקום ואפשר לקנות הביתה ליטר או חצי ליטר. למסעדה יש שירות חמוד המוצע באתר שלהם לטובת מכורי המרק - עדכון לסלולרי על המרק היומי.

זופה אבן גבירול, תל אביב

זופה אחד העם, תל אביב
מרק סרטנים ודלעת של זופה,
מרק סרטנים ודלעת של זופה, צילום: באדיבות המקום
תשרין: מרק פריקה שיעשה לכם את החורף

בתשרין, המסעדה המפתיעה מנצרת, מגישים מרק פריקה ששווה לעלות לרגל בשבילו. פריקה – אם הייתם בתרדמת חורף במהלך השנים האחרונות – היא חיטה ירוקה טרייה שעוברת עישון ואז ייבוש בשמש ואוצרת בתוכה את כל רגעי השמש של הקיץ שחלף. במרק של תשרין היא מבושלת ביחד עם ציר עוף, שפע פטרוזיליה קצוצה ומעט בהרט, והתוצאה היא מרק שהוא תבשיל – עשיר, סמיך והכי מנחם שיש. מרק שהוא ארוחה שלמה. למרות שאם אתם כבר מגיעים לתשרין, לא היינו מוותרים על צלעות הכבש מהטאבון, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת.

תשרין, נצרת
מאמרי מערכת