בוקר בטוב: 4 מסעדות בתל אביב עם בראנץ' שחייבים לטעום

כראוי לעיר שמתעוררת מאוחר, בעיקר בסופי שבוע, לא מעט מסעדות בתל אביב מציעות בראנץ' שמכבד את עצמו ומאפשר לנו להתחיל על רגל ימין ועם הרבה פחמימות ריקות, את הוויקאנד. אז בין אם אתם מתאוששים מהאנג אובר או סתם רוצים להתפנק, הכתבה הזאת בשבילכם


מוראג רובננקו-דיין | 17.11.2016
קרואסוני שחיתות של דה, דה ודה,
ארוחת הבוקר היא ללא ספק הארוחה החשובה של היום. וזו של שישי-שבת, חשובה מכולן. אם כדי לפנק את עצמנו על תומו של שבוע עבודה קשה, אם כדי להתאושש מליל בילויים מעייף ואם פשוט כדי לחגוג את תחילת סוף השבוע.
מסעדות בתל אביב מציעות מבחר מסחרר של ארוחות בוקר, אבל בראנצ'ים באמת טובים – כאלו שמשאירים אותנו עם חיוך רחב על הפנים בסוף הארוחה – אין הרבה. הנה ארבע אפשרויות מוצלחות ביותר. בואו רעבים!

בוקר צרפתי: דה דה ודה

רק להגיד "המכון הצרפתי" כבר נותן תחושה פריזאית משהו, והשם המעט אווילי של המקום הזה מתגלגל יותר בנעימים אם אומרים אותו במבטא צרפתי.
גם העיצוב הנהדר – חלל עצום מימדים שתקרתו גבוהה והוא כולו אומר ביסטרו – תורם לתחושת האסקפיזם הנדרשת כדי ליהנות באמת מבראנץ'.
תפריט הבוקר שלהם מוגש בכל השבוע אך בשישי שבת מתווספות גם מנות עיקריות. עדיין מומלץ להתמקד בקלאסיקות בראנצ'יות כמו בנדיקט קלאסי המוגש על בריוש, ארוחת בוקר אנגלית (עם צ'יפס!), ארוחת בוקר מילאנזית המציעה ביצים עלומות על פולנטה רכה והיא מושלמת לימות הסתיו, ושתיים ששבו את ליבנו במיוחד: וופל גאודה – וופל בלגי, ביצים עלומות, תרד, בייקון וגאודה ברוטב הולנדז, וסטייק אנד אגס – ביצי עין, מינוט סטייק (פרוסות דקיקות של סטייק שנצלות לזמן קצר) ברוטב יין אדום, ברוקולי והר של צ'יפס. ארוחת בוקר של אלופים.

איפה? דה, דה ודה, הרצל 6, תל אביב
מתי? תפריט הבוקר מוגש כל השבוע עד 12:00 ובשישי-שבת עד 17:00
דה דה ודה,
דה דה ודה, צילום: באדיבות המקום


בוקר מושחת: קפה אירופה

אמנם הבראנץ' כאן מתחיל רק בשעה 11:30, שזה לכל הדעות כבר יותר קרוב לארוחת צהריים, אבל ככה זה כשאתה שף של ארבע מהמסעדות המצליחות בתל אביב (שילה, קפה אירופה, שיפודי אירופה ופלורנטין האוס החדשה והמצוינת), אתה לא פותח את העיניים לפני 10 בבוקר.
לא יתנו לכם להזמין מקום, אז פשוט בואו מוקדם ובואו מ-מ-ש רעבים, כי יש פה כמה מנות שאסור להחמיץ: בורקס שרימפס וקוקי סן ז'ק, למשל, או בריוש, ברווז קונפי, ביצי עין ומייפל זרעי כוסברה. האמת? כמעט כל מה ששרון כהן נוגע בו הופך לזהב, אז לא תצליחו לטעות כאן.

איפה? קפה אירופה, שדרות רוטשילד 9, תל אביב
מתי? ימי שישי ושבת, 11:30-16:00
שרימפס רול בבריוש, קפה אירופה
שרימפס רול בבריוש, קפה אירופה צילום: באדיבות המקום

בוקר של האנג אובר: סרווסריה

בראנץ' השיכורים של הסרווסריה כבר הפך לשם דבר ולא בכדי. גם אם לא קמתם בהאנג אובר, אין זה אומר שלא תיהנו ממנו. פנקייק הבייקון והמייפל שמוגש כאן כבר קנה לו מעריצים רבים – ערימה של פנקייקים תפוחים, רצועות בייקון פריכות, קוביית חמאה ונהר של מייפל שוטף את הכל. אם זה נשמע לכם מוזר, אז תמשיכו ליהנות מארוחת בוקר קונטטינטלית משעממת.
עוד מנות מפתות מהתפריט: לובסטר רול, בריק סרטנים, קרואסון קינג קראב וביצה עלומה או תבשיל ראש טלה, לשון, מוח ולחי, אם אתם באמת אמיצים.

איפה? סרווסריה, בן יהודה 48, תל אביב
מתי?שבת 12:00-17:00

סטייק טרטר בלחמניה, הסרווסריה,
סטייק טרטר בלחמניה, הסרווסריה, צילום: באדיבות המקום

בוקר בשוק: עוגי'ס

המקום החמוד הזה הוא יופי של אלטרנטיבה להרבה מסעדות בתל אביב. הוא קצת זרוק, קצת אוף-סטרים, אבל מאוד מאוד טעים. דיינר אמריקאי קלאסי אבל עם טוויסט, ובלי מלצריות חמוצות בגיל העמידה.
הבראנץ' שלהם מצומצם יחסית, אבל טעים להלל: יש האש בראונז עם ביצי עין, אגז בנדיקט קצת שונים מהמקובל, סטייק אנד אגז או צלחת דגים עם לחם שחור. יש כמובן גם פנקייקס עם רוטב אוכמניות או פרנץ' טוסט עם בננות ונוטלה, ויש בעיקר הרבה ווייב תל אביבי נינוח. שזה כל הקסם.

איפה? עוגי'ס, מרחביה 4, תל אביב
מתי? שישי ושבת, 10:00-16:00
בראנץ' של עוגי'ס,
בראנץ' של עוגי'ס, צילום: באדיבות המקום
מאמרי מערכת