בדקנו ומצאנו: 5 מסעדות בנתניה שכדאי לכם להכיר

נתנייתים כבר יודעים והגיע הזמן שגם אתם תדעו. יש כמה מסעדות בנתניה ששווה להגיע אליהן במיוחד, לא רק אם אתם בדרך לאיקאה. שתי מסעדות טריפוליטאיות מהוללות, מסעדת בשר יוצאת דופן, חומוסיה מליגת העל וגלידריה איטלקית אמיתית. לא צריך דרכון, סעו לנתניה.


מוראג רובננקו-דיין | 4.1.2017
המעשנה של אלבמה מלאה בכל טוב,
פתאום קם אדם בבוקר ומגלה שהוא צריך להגיע לנתניה. אם כדי להצטייד בריהוט יקר וכוסות זולות, אם כדי לפקוד איזו רשות ממשלתית מעברו הרחוק. אבל יש סיבה מיוחדת להגיע לנתניה (ותשכחו מכל מה שחשבתם עליה), יש פה כמה מסעדות שאתם פשוט חייבים לבקר בהן. רק אל תשכחו לקנח בגלידה האיטלקית הכי איטלקית שיש.

גן עדן של בשר: אלבמה

המקום הזה הוא גן עדן לקרניבורים. בשר הוא השחקן הראשי והבמה שלו היא מעשנה שחורה ומפלצתית שחולשת על המקום. כל השאר פחות חשוב כאן ולכן אל תצפו למנות ראשונות מפונפנות ולתפריט יין מפולפל.

במקום לא מוכרים אלכוהול והסועדים מוזמנים להביא מהבית את מה שירצו ללוות איתו את הארוחה.
הבשר כאן נעשה ביד של מומחה אמיתי, וכל מה שיוצא מהתנור השחור, הוא בגדר מעדן: אסאדו, נתח קצבים, בשר לבן ואפילו שייטל של יען. לצידם מוגשים תפוחי אדמה – מעושנים, איך לא – סלט, ותבשיל קדירה עם בשר. המלצה רותחת: לכו על תפריט הטעימות, השתרעו לאחור ופתחו כפתור כבר בתחילת הארוחה.

מסעדת אלבמה, דוד פנקס 47, נתניה.
כשר? לא.
טלפון: 053-7105818
צלעות על הצלחת, מסעדת אלבמה,
צלעות על הצלחת, מסעדת אלבמה, צילום: אייל טואג
מוסד טריפולטאי: צ'צ'ו

לא הרבה מסעדות ראויות לתואר מוסד, אבל צ'צ'ו הרוויחה אותו ביושר. כבר למעלה מ-50 שנה מבשלים בני משפחת וטורי את מיטב להיטי המטבח הטריפולאי, ומגישים אותו במסעדה הצנועה הזאת, בלב השוק של נתניה.

בכל יום מוצעות מנות אחרות, למשל פקעלה – תבשיל ירוק כהה וסמיך של עלי סלק, בשר ושעועית; מפרום או חריימה המוגשים כמובן עם קוסקוס, ולצידם גריל טוב של חלקי פנים, אזוטריים יותר או פחות. המנות מוגשות עם סלטים וכמובן צ'רשי – ממרח הדלעת והכמון הטריפולטאי המסורתי, ואיך אפשר בלי לחם לבן, כדי למצות את התענוג עד הסוף.

מסעדת צ'צ'ו, שוהם 10, שוק נתניה.
כשר? כן.
טלפון: 09-8614511
דגים חריפים במסעדת צ'צ'ו,
דגים חריפים במסעדת צ'צ'ו, צילום: מערכת מפה
טריפולטאי למתקדמים: פינוקי האוכל של כרמל

שתי מסעדות בנתניה, שתיהן טריפולטאיות, שתיהן במתחם השוק ושתיהן נהדרות. המסעדה הזאת מתחרה עם צ'צ'ו על כתר "המסעדה הטריפולטאית הטובה ביותר בנתניה", ויש מעריצים החלוקים ביניהם, כמו תמיד במקרים האלו.

גם כרמל נפתלי טורחת על הסירים כבר קרוב ל-30 שנה, וכאן תמצאו – לצד הקלאסיקות שכולם אוהבים – גם מעדנים ממחלקת ההארד קור של המטבח הטריפולטאי: מעי פרה ממולאים או קיבה על הגריל. אוהביה מכתירים אותה בתור המסעדה הטריפולטאית הכי טובה בארץ. האגדה מספרת שאפילו בינו גבסו (ד"ר שקשוקה) מכתיר אותה ככזאת. ואיתו באמת לא נעיז להתווכח.

מסעדת פינוקי האוכל של כרמל, היהלום 5, שוק נתניה.
כשר? לא.
טלפון: 09-8329895
מפרום של פינוקי האוכל של כרמל,
מפרום של פינוקי האוכל של כרמל, צילום: מערכת מפה
גלידה איטלקית מעולה: טוני אייס

גאווה מקומית נוספת של תושבי נתניה – גלידריה איטלקית אמיתית שמאחוריה עומדים אלברטו שונק, דור שביעי ברומא, ואהובתו הישראלית, דנה, שבעקבותיה הפנה עורף לארץ המגף והתמקם בנתניה.

משנת 1997 הם מייצרים כאן גלידה, בטהרנות מעוררת הערכה. במפעל הקטן שלהם הם עושים ה-כ-ל: מפסטור החלב ועד ייצור הוופל!
70 טעמים שונים מתחלפים כאן, והם נהדרים ובמרקם קליל ומענג. אל תוותרו על הפיסטוק הסיציליאני גלידת השוקולד הכהה והמרירה. לקינוח, נסו את חטיפי השוקולד שמכין אלברטו, אותם הוא מכנה טונינים.

גלידת טוני אייס, הרצל 5, נתניה.
כשר? כן.
טלפון: 09-8340406
הטונינים של אלברטו מטוני אייס,
הטונינים של אלברטו מטוני אייס, צילום: מערכת מפה
לנגב בסיבוב: עוזי חומוס פול

הרבה שמחת חיים יש כאן, והרבה גאווה מקומית. נתנייתים מאוד גאים בחומוס של עוזי, שכבר למעלה מ-20 שנה מכין כאן חומוס באמת באהבה ועם חיוך מאיר פנים.

תמצאו פה רק מנה אחת: חומוס הכל. חומוס-פול-ביצה, עם הרבה פטרוזיליה ורוטב סודי שנותן איזה טוויסט. באמת יופי של חומוס. בליגה הארצית, ללא ספק.
אם אתם אחרי איקאה, לכו לסניף אזור התעשייה של חומוס עוזי. החומוס טעים לא פחות.

עוזי חומוס פול, שער העמק 2, נתניה.
כשר? כן.
טלפון: 09-8616182
מאמרי מערכת