אילת בטעמים: המסעדות באילת מציעות חופשת גורמה חורפית ששווה לנסוע בשבילה לדרום

מסעדות שף, אוכל אותנטי, מטבחים בינלאומיים, מבשלת בירה וגם סתם פינוקי בוקר ונשנושים לא מחייבים מול הים הכחול. אילת מציגה: חופשת גורמה חורפית.


מערכת מפה | 4.1.2017
העיר אילת בלילה, צילום:
לרדת לאילת ולא לטבול בים זה בדיוק כמו לא להיות באילת בכלל. אבל בשנים האחרונות, נראה שאת הביטוי הזה אפשר בקלות להלביש גם על עולם הקולינריה האילתי. למעשה, מבלי ששמנו לב, ובלי הרבה רעש וצלצולי מזלגות, כובשת אילת נתח משמעותי במפת הקולינריות הישראלית.
שפים נחשבים מהגרים אליה, "פודיז" מביני עניין פוקדים את מסעדותיה ומבקרים מהארץ ומהעולם מגלים אילת אחרת – כזו שפועלת על כל החושים, ובמיוחד על חוש הטעם. לא לחינם היא הוכתרה על ידי אתר התיירות העולמי TripAdvisor כאחד מעשרה יעדים בצמיחה בעולם לשנת 2017.

אז עם כל הכבוד לאטרקציות שלא מפסיקות להתחדש, חופי הים המטופחים, אפשרויות הלינה המגוונות וחיי הלילה הסוערים – אילת כיום היא יעד מבוקש גם בזכות המסעדות המצוינות שלה. זו בהחלט אילת שלא הכרתם, וזו בהחלט אילת שאתם רוצים להכיר.

קינוח אילתי, צילום:
קינוח אילתי, צילום: ויקטור צינה
הנהירה הגדולה

היא עממית והיא אריסטוקרטית, היא בשרית וגם חובבת ים, היא גורמה והיא אותנטית, היא גם איטלקית, ברזילאית ואסיאתית. נראה שאילת הופכת להיות מעצמה קולינרית דרומית. מפתיע? עוד לא טעמתם כלום.
השפע טומן בחובו הכל מהכל, לכל כיס, לכל טעם ולכל מצב רוח. כיצד התחולל המהפך? העובדות היבשות מראות כי מאז שנת 2000 עלה מספר הלינות של הישראלים באילת בכ-40%. ערים אחרות רק יכולות לחלום על מספרים כאלו. רק בעשור האחרון צמח מספר הלינות הכללי בעיר ביותר ממיליון. עם נתונים כאלו, עיר שנחשבת "בירת התיירות של ישראל", מחויבת להשקיע לא רק בתשתיות ובאטרקציות, אלא גם באחד החלקים הכי חשובים בחופשה: האוכל.
"אני מאמין שקולינריה טובה מחזקת את המוצר התיירותי ומהווה חלק חשוב בתרבות הפנאי של התייר", אומר מאיר יצחק הלוי ראש עיריית אילת, "ואילת משתבחת במסעדות יוצאות מן הכלל ובמגוון רחב של אפשרויות בתחום זה".

פאייה בבר ביץ', צילום:
פאייה בבר ביץ', צילום: איתי סוויסה
פינוק מול הים

נתחיל בדבר הכי לא מחייב, אבל הכי אווירתי – נשנושים מול הים. כי את התיאבון צריך לפתוח איפשהו. קחו לדוגמה את "החוף של מוש", מתחם יפהפה באזור החוף הדרומי של אילת. כאן מציעים מטבח צמחוני ורוח אקולוגית. הכל רגוע, נעים ופשוט – במובן השווה של המילה. אווירת "זולה" משוחררת תמצאו גם במסעדה שבחוף הדקל – עם כל מה שאתם מצפים ממסעדת חוף טובה, פלוס נוף מקסים. מומלץ במיוחד לקראת ערב. אל תחמיצו גם את בר ביץ', המציע מזטים טעימים להפליא בחוף אלמוג.


בזכות השפים

מסעדות השף באילת הפכו לשם דבר. "קמפניה" מציעה תפריט מעורר השראה, ופה ושם גם אירועים מיוחדים ויצירתיים להפליא. ב"פדרו" תגלו חווייה מיוחדת – מסעדת שוק תוססת שמציעה מנות המבוססות על חומרי גם טריים בעונתם. פנינה מיוחדת במינה היא "לוויתן" עטורת השבחים, בעלת תפריט מאכלי ים עשיר ואווירה נעימה. "פאגו פאגו" הפופולרית, במרחק נגיעה מהים, מציעה בשר משובח כמו גם מאכלי ים טריים.

איטלקי, סיני וברזילאי נפגשים באילת

אולי זה הים ואולי זו אווירת החופש התמידית, אבל מסתבר שברזיל ואילת הולכות טוב ביחד. דוגמה לכך מספקות שתי המסעדות הברזילאיות "קאזה דו ברזיל" ו"ברזיל הקטנה" (ועוד לא דיברנו על שיירות הבשר האינסופיות). ההיצע האיטלקי בעיר כולל את "איטליקה", ו"פסטורי", ואם אתם במצב רוח אסיאתי, לכו על "ג'ינג'ר", שממרפסתה נשקף נוף של גלויה. אם אתם בעניין של אווירה ניו יורקית – 5th Avenue היא המקום בשבילכם עם אווירה בינלאומית, אוכל משלל מטבחים ובר קוקטיילים מצוין.
ארוחת ערב מפנקת, צילום:
ארוחת ערב מפנקת, צילום: רוני בלחסן
אותנטי זה כאן

השפע הרב של מסעדות אוכל ביתי בעיר כולל למשל ה"ג'קניס", מסעדה בסגנון מרוקאי הגדושה באווירה חמה ונעימה וכן ב"ללו", מסעדה שצברה לה מעריצים רבים, בזכות המנות היצירתיות. וישנה גם מסעדת "המטבחון של עמוס", המשלבת מאכלים ביתיים מסוגים שונים – העיקר שתרגישו בבית.

בין הדגים לבשר

מול הנופים הפסטורליים של מפרץ אילת, תגלו את "שוק דגים", מסעדה שלצד שפע הדגים מציעה גם סוגי בשר, סלטים ומנות בסגנון ישראלי. מסעדת דגים נוספת, לה סרדין, שוכנת בליבה של הטיילת ומביאה לסועדים שלל מנות דגים לצד בשרים, פסטות ומנות ראשונות. "המפלט האחרון", שכל חובב מאכלי ים שמכבד את עצמו יפקוד אותה, מתהדרת באווירה אינטימית להפליא. "ברביס", השוכנת במרכז המלונות, היא דיינר בסגנון אמריקאי המגיש בשרים לרוב. ולאילת אף הגיעה "אגאדיר", עם מיני המבורגרים כמיטב המסורת.
לאכול מול הים הכחול, צילום:
לאכול מול הים הכחול, צילום: איתי סוויסה
הדרינק שאחרי
עם כל האוכל המשובח הזה, אל תוותרו על ביקור באטרקציה מיוחדת במינה – "מבשלת סוף" החדשנית, שמתהדרת בעיצוב מתוחכם. זהו בר-מסעדה וגם מבשלת בירה פעילה – יושבים ולוגמים בצד אחד, ומביטים אל פס הייצור המעוצב, המצוי מעבר לקיר הזכוכית. נסו את שפע הטעמים שהיא מציעה.

קינחתם? זהו? הערב נגמר? תחשבו שוב. אילת של הלילה היא ממש לא אילת של היום, וכאשר השמש שוקעת, אילת הקולינרית הופכת להיות גם אילת הבליינית. ולבלות היא יודעת. יש בה ברים חדשים, פאבים ותיקים ומלאי קסם עם ניחוח של חו"ל, וגם מועדונים מושקעים שיפתו אתכם לבלות עד אור הבוקר. זאת עיר שבשביל להכיר אותה כמו שצריך חייבים להתמסר אליה. אין דרך אחרת.
המבשלה, צילום:
המבשלה, צילום: אלי פרכטר
קליק ואתם שם: לחשוף את סודות העיר

כדי ליהנות מכל מה שהיא מציעה, אל תגיעו לעיר לפני שאתם מורידים לטלפון הנייד שלכם את אפליקציית "אילת פלוס". זהו חלק קטן ממיזם "עיר חכמה", שבו משתתפת אילת. האפליקציה הקלה לניווט תעדכן אתכם כל העת מה חדש, מה מומלץ, מה קרוב ומה כדאי לכם לעשות עכשיו. שימו לב במיוחד למדור הפסטיבלים, שבו תמצאו שפע של פסטיבל לכל מצב רוח – ממוזיקה וספורט ועד אירועי אמנות ותיאטרון רחוב.

עוד מידע על מקומות לאכול, לבלות ולהתפנק באילת באתר האינטרנט של תאגיד התיירות אילת: www.redseaeilat.co.il

*הכתבה נכתבה בשיתוף פעולה עם תאגיד התיירות אילת*
מאמרי מערכת