נושאים חמים: מבצעים לפסח 2017

בלי פשרות: 12 מסעדות כשרות ושוות במיוחד

אומרים לכם מסעדה כשרה ואתם חושבים ישר על קינוח בטעם פרווה? תחשבו שוב. המסעדות הכשרות בישראל מיישרות קו ומציעות מנות מוקפדות וחדשניות. בואו לגלות נבחרת מנצחת של הצעות מפתות


יוליה פריליק-ניב | 2.2.2017
ewa safi, צילום:
שיפודיות, חומוסיות ופלאפליות כשרות יש בשפע, אבל מה עם מסעדות כשרות בהן הטחינה לא מטפטפת מהפיתה? כאלו שמגישות אוכל מוקפד מחומרי גלם לא פחות ממעולים, כאלו שכיף לחגוג בהן בהרכב משפחתי או עם העמיתים מהעבודה, וכאלו שהמילים שף או צילחות הן חלק מהשיח. זה לא מובן מאליו, כי בעבר הלא רחוק היה ממש קשה גם לאכול טוב במסגרת של כשרות, ואילו היום הבינו מסעדנים ויזמים רבים ומובילים שיש בהחלט כדאיות לפתוח מסעדות שף כשרות בלי שמץ של פשרה. זה אפילו נכון לקינוחי פרווה. ליקטנו מסעדות כשרות מעולות ומיוחדות, שאין בהן שום פשרה קולינרית.

כינור בכיכר, ירושלים
בכינור בכיכר, מסעדה בשרית כשרה במדרחוב נחלת שבעה בירושלים, הכל מעוצב ומוקפד לעילא. המלצרים לבושים בהידור, וכך גם האורחים. מדובר במסעדה עם סיפור ציוני מחמם לב: לורנט לוי, יהודי-צרפתי, הגשים חלום והקים קומפלקס במרכז העיר בעקבות התשוקה שלו למוזיקה ולאירוח טוב. במרכז הקומפלקס נמצאת כיכר המוזיקה עם במה להופעות חיות ומסביבה פועלים מוזיאון המוזיקה, חנות מוזיאון, בית קפה, בר, מסעדת נחמן החלבית ומסעדת הדגל – כינור בכיכר. על המפות הלבנות המעומלנות עולות מנות מזרח תיכוניות עם נגיעות צרפתיות מחומרי גלם משובחים, בהן פיצה רוסטביף עם אנטרקוט עגל (45 שקלים), אמפנדות בשר טלה (45 שקלים), נקניקיות מרגז על גחלים (45 שקלים), פטה כבד ברווז ועוף עם טוסטונים (45 שקלים), צלעות טלה על הג'וספר – תנור איטלקי מקצועי (146 שקלים), אסדו שנצלה שש שעות המוגש עם צ'ימיצ'ורי, בצל ופלפלים (98 שקלים), המבורגר (68 שקלים), שיפודים עסיסיים – שקדי עגל, ברווז, פרגיות, טלה, מעורב ירושלמי ועוד (56-42 שקלים לשיפוד).
כינור בכיכר, מעבר בית הכנסת 8, כיכר המוזיקה, ירושלים, טלפון: 02-9944902

פטה כבד ברווז ועוף בכינור בכיכר, צילום: דניאל לילה
פטה כבד ברווז ועוף בכינור בכיכר, צילום: דניאל לילה
Ewa Safi, תל אביב
מסעדת Ewa Safi מגישה Soul Food Moroccan בלאונג' מרוקאי מלא אופי בבניין לשימור בנווה צדק. מלבד אוכל מרוקאי אותנטי ומוקפד, המקום מציע חוויית בילוי לא סטנדרטית הנובעת מהחיבור של מזרח ומערב. התפריט נבנה על בסיס טעמי הילדות של האחים מיקו ושמעון ברק, בעלי המקום, כפי שחוו אותם במטבח של אמא. התפריט מורכב מאוכל מרוקאי ביתי וטעים, בהגשה מסורתית עם כל הכלים הצבעוניים המאפיינים את המטבח המרוקאי: לחם פרנה (12 שקלים), מטבוחה (14 שקלים), פסטל דגים טריים (46 שקלים), סיגר ממולא בקר (46 שקלים), פסטייה כתף טלה (56 שקלים), קציצות דגים טריים ברוטב כוסברה, פלפלים, גזר ושום (49 שקלים), מנות טאג'ין, בהם טלה ושזיפים, צמחוני, לחי עגל ושקדי עגל עם קוסקוס בעבודת יד (138-55 שקלים), מנות גריל, וכמובן – דגים מרוקאים מפילה מוסר ים טרי (84-56 שקלים). בסיום מחכים קינוחים מרוקאים מסורתיים: שישה סוגים של עוגיות מרוקאיות לצד בר שוקולד, מוס חלבה סילאן וקינוח קדאיף עם תאנים מקורמלות. כדי לשדרג את השמחה אפשר להוסיף את הקוקטיילים המקוריים המוגשים במקום.
Ewa Safi, השחר 8, תל אביב, טלפון: 054-2533348

EWA SAFI, צילום: סולל פקיאל
EWA SAFI, צילום: סולל פקיאל
רפאלו, קריית ביאליק
מסעדת רפאלו בקריית ביאליק היא האחות של מסעדת רפאלו החיפאית, אך בניגוד לאחותה היא מציעה תפריט איטלקי חלבי וכשר. בתפריט מגוון גדול של פיצות איטלקיות (54-47 שקלים), פסטות במגוון רטבים, בהן פסטות ממולאות כל טוב, כמו רביולי, רוטלו ואניולוטי, דניס וסלמון בסגנון איטלקי (98 שקלים), סלטים, מרקים, קינוחים ועוד. מרבית חומרי הגלם מיובאים מאיטליה וכל הפסטות נעשות במקום בעבודת יד. השאיפה של בעלי המקום היא לחדש את התפריט לעתים קרובות ולהפתיע את הסועדים הקבועים.
רפאלו, קניון הקריון, קריית ביאליק, טלפון: 1-700-507-107

רפאלו, צילום: יח"צ
רפאלו, צילום: יח"צ
מוזה בהר, מושב שורש
מסעדת ביסטרו שף צרפתית במקום לא צפוי – מושב שורש. מדובר בשילוב בין איכות לבין פרשנות מקומית ועם נוף שקשה להפסיק להתפעל ממנו. התפריט מציע מנות עשירות, המבוססות על דגה ועל בשר וגם על ירקות עונתיים. כך למשל מגישים פה סלמון כבוש בערק ובהדרים (44 שקלים), ברבוניות (52 שקלים), סביצ'ה דג ים (49 שקלים), חזה אווז קריספי וערמונים מקורמלים (112 שקלים), פילה מניון (134 שקלים), קוט דה בף (169 שקלים) ומנות נוספות בהן שילב השף נגיעות מרעננות במתכונים קלאסיים. והנוף? המסעדה ממוקמת בטבע, עם נוף מרשים להרי יהודה. יותר מזה באמת שלא צריך.
מוזה בהר, מושב שורש, טלפון: 02-6246897

מוזה בהר, צילום: שרון דרורי
מוזה בהר, צילום: שרון דרורי
פיצ'ונקה, נס הרים
מסעדה כפרית וכשרה בכניסה למושב נס הרים בהרי יהודה, על צלע הר המשקיף לנוף מדהים ומעורר תאבון. מדובר במסעדת בשרים, כך שגם בגזרת ארוחות הבוקר תמצאו בשר עם מנה כמו בוקר של בוקרים עם צ'וריסוס ואווז, יש ארנצ'יני אווז (49 שקלים), אמפנדס וצ'וריסוס (42 שקלים), סלטים מהגינה – עם או בלי בשר ועוף (59-42 שקלים), כריכי בשר ושפע של מנות עיקריות לנעוץ בהן שיניים: אנטרקוט 330 גרם (ב-119 שקלים), כבדי עוף מוקפצים ביין אדום, ערמונים, אגסים, ירקות ופירה (72 שקלים), קורדו בלו (99 שקלים), קבב כבש ירושלמי (79 שקלים), שניצל מנתח סינטה מיושן (89 שקלים) וגם מנות פסטה ומאפים איטלקיים.
פיצ'ונקה, מושב נס הרים, טלפון: 02-5799904

יקב תשבי, זיכרון יעקב ובנימינה
מסעדת תשבי במתחם מרכז המבקרים של יקבי תשבי, היא מסעדת שף חלבית כשרה. בתשבי מוביל השף גונטר בידרמן מטבח מקומי, העושה שימוש במיטב התוצרת האזורית והעונתית, תוך הקפדה על טכניקות אירופאיות. גולת הכותרת - חוץ מהיין כמובן - הוא תנור האבן המפיק פיצות נהדרות ומאפים, המוגשים לצד גבינות מקומיות, ירקות בלאדי, דגה טרייה מהים, שמני זית משובחים ועוד. אל תוותרו על קינוח על בסיס שוקולד וולרונה, השוקולד הטוב בעולם, המיובא לארץ בלעדית על ידי משפחת תשבי.

בסניף בזיכרון יעקב משיקים בימים אלו Winery Brunch - בראנץ' חורפי חלבי ב-80 שקלים לסועד (כולל כוס יין). הבראנץ' כולל מנות כמו אינטיאס מעושן על טוסט לחם שאור מחיטה מלאה מוגש עם סלט חסה הידרופונית; בריוש עם סלמון מעושן, עלי תרד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; סלט הרינג; קרואסון ממולא בביצה מקושקשת ועירית; גראבלקס עם סלט ירקות גינה; קיש גבינה וירקות ועוד.
תשבי, המייסדים 33 זיכרון יעקב, טלפון: 04-6290280;
מרכז המבקרים של יקב תשבי בבנימינה, טלפון: 04-6288195


סוכת הגפנים במסעדת היקב. תשבי, צילום: רן בירן
סוכת הגפנים במסעדת היקב. תשבי, צילום: רן בירן
קפה לואיז, קריית מוצקין
אמנם מדובר ברשת של בתי קפה, אך ההגדרה קצת חוטאת להם. בעצם מדובר ברשת של ביסטרו, ובימים אלו משיקים ברשת תפריט טבעי, שורשי ופראי. זה נכון לכל הסניפים, וגם לסניף הכשר בקריית מוצקין. תוכלו לאכול כאן מנות עם חומרי גלם שאפשר רק לחלום עליהם: מורינגה, ספירולינה, פרופוליס, מאצ'ה, עלי שיסו, אוכמניות כחולות, קונג'אק, אסטרגלוס, זרעי צ'יה, אגוזי ברזיל, מזון מלכות, שורש מאקה, גוג'י ברי, פטריות שיטאקי ועוד מגוון רחב. חלק מהתפריט החדש כולל מנות קדרה חורפיות ומחממות, חלקן בסגנון אסיאתי (מ-55 שקלים). יש פיצות מקמח מלא, סלטים מעניינים כמו סלט אטריות קונג'אק, סלט קינואה עם גוז'י ברי, אזוקי, אגוזים ועוד; סלט שורשים; דג מוסר ברוטב עגבניות שרי (95 שקלים) ועוד שלל מנות מכל טוב הטבע.
קפה לואיז, הורד 26, קריית מוצקין, טלפון: 04-8275580

שידוך מוצלח: מסעדה כשרה במלון

לאחרונה צצות עוד ועוד מסעדות כשרות ומוקפדות בתוך בתי מלון. לא מדובר בחדר האוכל של המלון שלובש חג, אלא ממש מסעדות שעומדות בפני עצמן, ונושקת-לא-נושקת לקונספט של המלון. במילים אחרות, תשכחו מחדרי אוכל גנריים שטופי פלורסנט.

Legend, נתניה
מסעדת הדגל של מלון מגדל דוד החדש והמפואר כשרה הן למי שמחפש גורמה חלבי והן למי שמחפש גורמה בשרי (יש הפרדה מוחלטת, אל דאגה). שף המלון, פיטר הומל, הרכיב תפריט המשלב בהצלחה בין מטבח האירופאי הקלאסי, לבין מטבח ים תיכוני והשפעות ממטבחים אסייתיים. עם נוף לים ועיצוב לא פחות ממדהים תוכלו לאכול פה ארוחות בוקר או לחילופין מנות עונתיות משתנות בצהריים ובערב, בהן סלט פטריות פרא וארטישוק צלוי (48 שקלים), טרטר טונה אדומה (62 שקלים), קרפצ'ו סלמון (58 שקלים), פיש אנד צ'יפס עם מטבל סויה ג'ינג'ר (62 שקלים), סטייק סינטה (124 שקלים), דג ים טרי ועונתי על הגריל (99 שקלים), יהלומי פילה בקר עם ראגו פטריות (132 שקלים), תבשיל בקר וארטישוק ירושלמי (79 שקלים), מרקים מעניינים כמו גולאש הונגרי או מרק מרוקאי ופינוקים נוספים.
לג'נט, דוד המלך 8, נתניה, טלפון: 09-3730013

מסעדת לג'נט במלון מגדל דוד, צילום: יח"צ
מסעדת לג'נט במלון מגדל דוד, צילום: יח"צ
הרברט סמואל, ריץ קרלטון, הרצליה
מסעדת הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ' קרלטון במרינה של הרצליה היא אופציה מעולה ולא רק לשומרי כשרות – מדובר במסעדת שף יוקרתית ומוקפדת עם שירות לעילא ולעילא. המנות משתנות לפי החלטת השף, זמינות חומרי הגלם והעונה, אך כמעט תמיד תמצאו בתפריט את סלט העגבניות המפורסם של הרברט סמואל (רושפלד כבר מזמן פרש, אבל מורשת העגבניות בועטת), מנות טרטר וסשימי (סלמון, טונה, פלמידה ועוד, 66-42 שקלים) טרטר בקר עם חלמון ורוטב צ'יפוטלה (62 שקלים). מנות דגים טריים תחת הכותרת "מה שהדייג הביא", בהן לברק, בר ים, פלמידה ועוד, תלוי בעונה ובשלל (162-152 שקלים); מנות בקר וטלה מהגולן (172-58 שקלים). הנוף לים הוא בונוס, ואפילו בגזרת הקינוחים אין בכלל תחושה של ויתור או פשרה, כמו למשל בממתק שוקולד ולרונה (48 שקלים). מומלץ מאוד להגיע לכאן בצהריים, אז תוכלו לקבל סלסלת לחמים, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-88 ש"ח בלבד.
הרברט סמואל - מלון ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה פיתוח, טלפון: 073-2037596


פארליה, מלון קראון פלזה, תל אביב
מסעדת פארליה נפתחה במלון קראון פלזה לפני כמה חודשים במתכונת של מסעדת שף כשרה. פירוש השם הוא חוף ים ביוונית, כנראה בשל הנוף לחוף ולים. התפריט המסעדה נבנה בהשארת הים והוא כולל מנות ים תיכוניות קלאסיות, כמו ברבוניות מטוגנות (78\42 שקלים), סלט סרדינים (42 שקלים), סלט יווני (42 שקלים), פילה מוסר על פולנטה ומנגולד (120 שקלים), לברק ביין וירקות (125 שקלים), שווארמת דגים (105 שקלים), סינייה דגים (87 שקלים) ופאיית דגים מהצד השני של הים התיכון (102 שקלים), וגם מנות בשר קלאסיות כמו אנטרקוט, סינטה, פילה בקר ופרגית.
פארליה, רחוב הירקון 145, תל אביב, טלפון: 03-5201169

פארליה, צילום: אנטולי מיכאלו
פארליה, צילום: אנטולי מיכאלו
אוברג'ין, דויד אינטרקונטיננטל, תל אביב
מסעדת הגורמה של מלון דויד אינטרקונטיננטל היא מסעדה כשרה בסטנדרטים קולינריים גבוהים, ובימים אלו ולמשך שבועיים מושק בה תפריט טעימות חדש בהשראת ארוחות המישלן. גם בשגרה, יש למסעדה תפריט מצומצם ומוקפד מאוד והוא כולל מנות כמו ריזוטו פטריות יער (65 שקלים), צלע עגל חלב מגידול חופשי בגולן (185 שקלים), כתף טלה בבישול איטי (125 שקלים), עוף אורגני בליווי קינואה (95 שקלים), מנות של מוסר או לברק (130 שקלים). השירות מוקפד, כמו גם העיצוב וכל החוויה.
אוברג'ין, קאופמן 12, תל אביב, טלפון: 03-7951255

אוברג'ין בדיוויד אינטרקונטיננטל, צילום: אפיק גבאי
אוברג'ין בדיוויד אינטרקונטיננטל, צילום: אפיק גבאי
בלו סקיי ולומינה

אי אפשר לכתוב על מסעדות כשרות ומוקפדות בלי להזכיר את מאיר אדוני עם בלו סקיי ולומינה. בעצם כיום מחזיק אדוני רק בשתי המסעדות האלו בארץ אחרי שכתית והמזללה הלא כשרות סגרו את שעריהן בדצמבר האחרון. אצל אדוני כמו אצל אדוני: אין מנה בה מככבים פחות מתריסר מרכיבים בממוצע, כך שהמטבח בבלו סקיי (החלבית), הנמצאת על גג מלון קרלטון, הוא מטבח שף המורכב מפסיפס קולינרי המאפשר שלל חוויות. התפריט משתנה בהתאם לעונה ולרצון השף, ויש פה שלל דגה, ירקות, פירות, זמן זית וגבינות בוטיק. הטוויסט של החורף הנוכחי הוא למשל אסיאתי.

באותו מלון בדיוק שוכנת גם מסעדת לומינה הבשרית והכשרה של אדוני, המציגה מנות בסגנון ישראלי מודרני. התפריט כולל מנות ממטבחים יהודיים, דרך מנות דגל תל אביביות עדכניות ועד למנות בראסרי צרפתיות קלאסיות.
בלו סקיי ולומינה, מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב, טלפון: 03-5201830
לומינה של אדוני, צילום: דן פרץ
לומינה של אדוני, צילום: דן פרץ
מאמרי מערכת