מלון בית אביטל ירושלים


שירות אדיב ומחירים נוחים
פלנטריום מצפה רמון


פעילויות לכל המשפחה בפסח

למי קראת גזלן?! מסעדות על גלגלים הוא הטרנד הלוהט ביותר בכבישי ישראל

אוכל על משאיות, ניידות או נייחות, הוא טרנד הקולינרי הלוהט ביותר שמתגלגל בכבישי ישראל, ובשורה משמחת למטיילים ולנופשים. קבלו המלצות טעימות ובלי אף מילה על גזלן.


יוליה פריליק-ניב | 7.11.2018
עגלה של קפה בחניאל, צילום: רותם יעקובי
תשכחו מגזלנים שמחכים לכם בסוף הטיול וגובים מחיר מופקע עבור ארטיק או פחית משקה. הטרנד הכי נכון בחיבור שבין אוכל לבין חיק הטבע הוא מסעדות ניידות על גבי משאיות. חלקן ניידות וחלקן קבועות, מה שבטוח הוא שהיתרונות ברורים, ובראשם המשאית נמצאת או מגיעה לכל מיני מקומות נידחים ומאפשרת חוויה כיפית ומשוחררת מזו שיש במסעדה. אוכל על גלגלים הוא הברקה, והנה ההמלצות שלנו:


המסע הגדול, נודד בארץ
אסף ושי, שני טבחים ותיקים מירושלים, נמצאים בדרכים כבר כמה חודשים במה שהם מכנים "המסע הגדול", במסגרתו הם חורשים את הארץ (החלו במצפה רמון, נמצאים בימים אלו באזור כליל ומתכננים להגיע לרמת הגולן) ומאכילים את מי שהם פוגשים. הרעיון, כפי שאסף מספר, הוא לטייל בכל הארץ בלי להיכנס לערים, להכיר יישובים נידחים, לפגוש אנשים באווירה טובה ולהכין אוכל טוב וטרי במחירים נגישים. את כל המסע שלהם מתעדים שי ואסף במטרה להפוך אותו לסרט או לתוכנית טלוויזיה בעתיד. התפריט משתנה בהתאם לעונה ולמה שיש בסביבה, אבל מדי יום יש חומוס ופול, מרק ומנות כמו קבב דגים למשל. "אנחנו מחפשים את המכנה המשותף דרך האוכל", אומר אסף, "עזבו מטבחי עלית של מסעדות כי מאסנו בדינמיקה שלהם ואנחנו רוצים להכין אוכל שמקשר בין אנשים".
אפשר לעקוב אחרי המסע הגדול בעמוד הפייסבוק שלהם (חפשו "המסע הגדול") או ליצור קשר עם אסף בטלפון: 054-2946308

קבב דגים של "המסע הגדול" בכליל, צילום: מיכל שילוח
BBQ GARAGE, בנימינה
מעשנת הבשרים של יקב תשבי פועלת רק בימי שישי במתחם יקב תשבי בין זכרון יעקב לבנימינה ומדובר בחוויה עסיסית. משאית האוכל היא בעצם מעשנת בשר ענקית על גלגלים, ולצידה כמה מקומות ישיבה. פרויקט העישון נולד אחרי שגולן תשבי ביקר במסעדת "בלו סמוק" בניו יורק, התאהב בברביקיו בסגנון דרומי והחליט שמה שמתאים לאמריקאים – מתאים גם לקרניבורים הישראלים. אחרי שחקר את הנושא הוא העלה ארצה ממיזורי מעשנת זהה לזו הפועלת בסניפי "בלו סמוק". הבשר - בריסקט וכתף טרי מפרות מבכירות וגם עוף - נמשח בתערובת של בירה, חרדל, מלח ופלפל ונכנס לעישון בחום גבוה לפרק זמן של שעתיים. לאחר מכן עובר הבשר צלייה איטית בחום נמוך, כשהוא עטוף בתערובת תבלינים למשך 14 שעות. הבשר נימוח, עסיסי וספוג טעמים וניחוחות. אפשר לקחת מנה לטיול או הביתה, אבל עדיף לאכול את הבשר במקום.
BBQ GARAGE, יקב תשבי (כביש 652), ימי שישי 11:00-15:00, טלפון: 04-6288195

כריכים בשר מעושן, מעשנת תשבי על גלגלים, צילום: איל ג'ימלי
כריכים בשר מעושן, מעשנת תשבי על גלגלים, צילום: איל ג'ימלי
עגלה של קפה, חניאל
רותם ומורן יעקובי עברו לגור במושב חניאל וזיהו את הפוטנציאל הטמון במרכז המושב הפסטורלי בעמק חפר. הם הציבו עגלת קפה (ולא רק) בסמוך למגרש השעשועים, מגרש הכדורסל, מגרש הטניס ומאז הם מגישים לתושבים ולמבקרים קפה, מאפים ועוגות מקונדיטוריות בוטיק מהאזור, כריכים, לחמי בוטיק, ג'חנון בשבת, מיצים טבעיים ובקיץ גם ארטיקים טבעיים. האווירה שלווה ומעת לעת נערכים פה אירועים נחמדים.
עגלה של קפה, רחוב חורב, חניאל, מדי יום מ-7:30 עד 12:00, בשישי-שבת עד 14:00, טלפון: 050-6696749

עגלה של קפה בחניאל, צילום: רותם יקובי
עגלה של קפה בחניאל, צילום: רותם יקובי
פרה פרה, על כביש 443
טרנד ה-Food trucks שכבש את העולם נמצא כבר מזמן בחבל בנימין. היזם גיא עייש מבית חורון, פתח על אם הדרך לירושלים קרוואן שהוא מעין פונדק דרכים, שכבר הפך למוסד מקומי. גיא מגיש במקום את השילוב המתבקש קפה ומאפה, לצד כריכים, שניצלים, שקשוקה ועוד. הכל מוכן במקום, כולל אפיית הפיתות. כדוכן דרכים אמיתי, שמטרתו לשרת את העוברים והשבים בכביש 443, מציעים בפרה פרה שירות ייחודי: Take away - מתקשרים כמה דקות לפני שמגיעים, מזמינים ואוספים את המנה המוכנה. שווה לעצור ולאכול במקום, יש אפילו שירותים.
פרה פרה, כביש 443, כמה ק"מ לאחר תחנת הדלק בית חורון לכיוון מזרח, פנייה ימינה לפי השילוט, ראשון-חמישי מ-6:00 עד שמחשיך, בד"צ, כשר למהדרין, טלפון: 052-2877828

דרייב קפה, שואבה
עוד עגלה של אוכל על אם הדרך לירושלים, הפעם בקרבת כביש 1, בסיבוב של שואבה. כאן נמצאת העגלה של דרייב קפה, בצל כמה עצים ותיקים. מעגלת קפה התפתח התפריט במוגש במקום גם לסלטים בהרכבה אישית, שקשוקה, בורקס טורקי כמו בשוק לוינסקי, כריכים ומלך הקינוחים הים תיכוניים - המלבי. והנוף? באמת מרשים, בלי שמץ של קלישאה.
דרייב קפה, סיבוב שואבה (כביש 1), ראשון-חמישי 18:00-5:30, בשישי עד 13:00, טלפון: 073-7823649
דרייב קפה בשואבה, צילום: מירב איילון
דרייב קפה בשואבה, צילום: מירב איילון
MASAEAT, כפר אוריה
הפוד-טראק בעלת השם הקליט Masaeat נמצאת בחוות "אחים למשק", בכניסה לכפר אוריה. במקום מגישים למטיילים ולקבועים המבורגר איכותי וצ'יפס הולנדי וגם מנות צמחוניות, לצלילי מוזיקת טבע ועל רקע של נוף ירוק. מאחורי המיזם הקולינרי הממונע עומדים ארבעת ילדי משפחת חכימי, בליווי השף אריק חכימי. המשאית נמצאת בכפר אוריה בימי שישי בלבד וביתר הימים נודדות בין פסטיבלים ואירועים ברחבי הארץ. לקראת הקיץ מתוכננות במקום הופעות של להקות אינדי ושיתופי פעולה עם שפים מובילים.
MASAEAT, כפר אוריה (אחים למשק), ימי שישי בשעות 15:00-11:00, טלפון: 054-2244463

MASAEAT בכפר אוריה, צילום: אבישג חכימי
MASAEAT בכפר אוריה, צילום: אבישג חכימי
המבורגר וצ'יפס הולנדי, צילום: אבישג חכימי
המבורגר וצ'יפס הולנדי, צילום: אבישג חכימי
לחמל'ה, גבעת ישעיהו
לחמל'ה היא מאפיה מקומית בה אופים ומוכרים לחמי שאור משלל קמחים בעבודת יד מסורתית. יש פה כיכרות כוסמין, שיפון זיתים, לחם אגוזים וכיכר הפועלות. כל הלחמים נאפים לפנות בוקר ונמכרים בדוכן המכונה הקיוסק הנמצא בצמוד למאפיה. מלבד לחם טרי וריחני מציעים פה כריכים על בסיס הלחמים, עוגות שמרים, קפה ומיצים טבעיים.
לחמל'ה, גבעת ישעיהו, פתוח בימי שלישי-שישי בשעות 14:00-8:00, טלפון: 054-2664733

לחמל'ה בגבעת ישעיהו, צילום: דנה כפיר
לחמל'ה בגבעת ישעיהו, צילום: דנה כפיר
טעם במדבר, כפר הנוער ניצנה
בקצה הכי נידח של הארץ, בדרך לגבול עם מצרים, יש כמה יישובים מעניינים ואנשים עוד יותר מעניינים. אחד מהם הוא ניר אלקסלסי, שהקים את מסעדת טעם במדבר, שהיא מסעדה על גלגלים. בפני הלקוחות הקבועים היא נקראת "המשאית" וכל מי שתשאלו באזור, מקדש ברנע ועד עזוז ואפילו ברמת נגב ימליץ לכם לאכול אצל במשאית. ניר מבשל מאכלים ביתיים, בכל יום משתנות המנות, בהן עוף בירקות שורש, תבשיל בקר עם חומוס ומנגולד, שניצלים, תבשילי ירקות וקטניות ועוד. הנוף המדברי רק מוסיף טעם לכל החוויה - המתחם מקורה בציליות ופינות זולה, שכן המשאית ממוקמת בחורשה מול כפר הנוער ניצנה, ליד חממות, תצורות טבע מעניינות ושרידים היסטוריים. ניר הגיע ליישוב כמהין לאחר מגורים ועבודה במרכז בחיפוש אחר קהילתיות.
טעם במדבר, מול כפר הנוער ניצנה, שני-חמישי 18:00-12:00, שישי מ-12:00 עד שעה לפני כניסת שבת, טלפון: 054-4228731

טעם במדבר של ניר אלקלסי בניצנה, צילום: יח"צ
טעם במדבר של ניר אלקלסי בניצנה, צילום: יח"צ
פלאפל בתחנה, כפר אדומים ומעבר מכמש
פלאפל בתחנה הוא דוכן פלאפל (נייד לשעבר, שמצא תחנות קבע) בעל שני סניפים - במעבר מכמש (צומת יונתן) ובכפר אדומים. הפלאפלייה הדו-סניפית הוקמה בידי יוסי בר, תושב ניו יורק לשעבר, שהביא את הרעיון לדוכן פלאפל נייד מה-Food trucks שפגש במהלך מדוריןו בניו יורק. ההתמחות של המקום היא כמובן פלאפל טרי, כשהפיתות נאפות במקום, שקשוקה, טחינה קרמית, סלט טרי קצוץ, חצילים ועוד. העגלות מעוצבות וממותגות, ולצידן יש סוכך שמש גדול עם כמה שולחנות וכיסאות לסועדים. בפלאפל בתחנה מועסקים גם נערים ונערות מפרויקט היל"ה לסיוע לנוער נושר.
פלאפל בתחנה, תחנת דלק כפר אדומים ותחנת דלק מעבר מכמש, ראשון-חמישי 19:00-11:00, כשר, טלפון: סניף כפר אדומים - 058-5505011; סניף מעבר מכמש 058-5505012

פלאפל בתחנה - שני סניפים על גלגלים, צילום: יח"צ
פלאפל בתחנה - שני סניפים על גלגלים, צילום: יח"צ
העגלה, אלוני אבא
ביישוב אלוני אבא, המאופיין בבנייה טמפלרית ומוקף בנוף היפה מול שמורה ירוקה בעמק יזרעאל, ניצבת העגלה, המציעה למטיילים כריכים, שלגונים, גלידות, מיצים טבעיים, קפה, יוגורט בריאות, לחמים ומאפים טריים ופריכים.
העגלה, החורש 3, אלוני אבא, שישי 15:00-8:30, כשר, טלפון: 052-2492616

עגליל, יישובי משגב
השף גיא כהן מפעיל את עגליל - מסעדה נודדת של אוכל בריא – ברחבי יישובי משגב. לאחרונה ממוקמת עגליל במכללת אורט ברודה ומוכרת חומוס טרי שגיא מכין בעגלה וגם מנות כמו מאפה גבינות, קישים, פסטות, מרקים, סלטים (בורגול, קוסקוס), המבורגר טבעוני, קינוחים ועוד. בנוסף עורך גיא ארוחות שף מושקעות אחת לחודש בהררית, בסגנון משתה של ארבע שעות, בכל פעם סביב נושא אחר, למשל חפלה טורקית, סעודה טבעונית ועוד, הכל בדגש חזק על קהילתיות וכיף, אפילו על דלת המשאית מתנוסס הכיתוב "כאן מבשלים בכיף".
עגליל-שף בריאות, הררית ויישובי משגב, טלפון: 052-5778988, אפשר לעקוב בפייסבוק אחר המיקומים: עגליל - שף בריאות agalil

לא רק בדרכים: משאיות אוכל בתוך הערים
גורדוס טראק בר, חולון
בלב פארק פרס בחולון, על שפת אגם מלאכותי שבו משייטים הנופשים בכיף בסירות פדלים בצורת ברבור, פועלת מסעדת גורדוס המציעה שלל מנות מושחתות ועסיסיות. מחוץ למסעדה פועלת משאית קבועה למי שמחפש אווירה פיקניקית יותר, עם מדשאות מסביב, פסע ממוזיאון הילדים, אולם הספורט ומתקני ספורט שונים לכל המשפחה ועוד. במשאית של גורדוס מציעים המבורגרים מיוחדים עם תוספות אקזוטיות וכן תפריט קוקטיילים, משקאות אלכוהוליים וקינוחים לא פחות ממוגזמים.
גורדוס, פארק פרס, חולון, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, טלפון: 03-7733366

המשאית של גורדוס, צילום: אדו וקובו פודטראק-ישראל
המשאית של גורדוס, צילום: אדו וקובו פודטראק-ישראל
אמריקה קופי, תל אביב
בבית ציוני אמריקה נפתח לאחרונה קומפלקס של מסעדות תחת השם AMERICA, במטרה להעניק לנו טעימה מהחלום האמריקאי-קולינרי: אוכל גדול מהחיים, צבעוני, שמח ולא שגרתי. בקומפלקס יש לא פחות מארבעה אזורים שונים, אחד מהם הוא בית הקפה הפועל מתוך טראק עשוי ניקל בחצר המטופחת, ולצדו כיסאות פיקניק לישיבה כיפית באווירה אורבנית. בתפריט מככבים מאפים, ופל אמריקאי, כריכים בסגנון אמריקאי קלאסי (וגם מושחת), ועוד.
אמריקה קופי, אבן גבירול 26, תל אביב, ראשון-שבת 18:00-8:00, טלפון: 03-6884884

קפה אמריקה בלב תל אביב, צילום: צביקי עשת
קפה אמריקה בלב תל אביב, צילום: צביקי עשת
Tiv Taam Food Truck, תל אביב
רשת טיב טעם מציעה משאית אוכל מעוצבת בסגנון רטרו תחת השם Tiv Taam Food Truck. אמנם המשאית לא נוסעת לשום מקום ואפילו לא נמצאת בחיק הטבע, אלא בתוך סניף רמת החי"ל בתל אביב, אבל מדובר עדיין בחוויה טעימהולא שגרתית. בתוך פולקסווגן Camper משנת 1969, שעבר הסבה לדוכן עם מטבח מוגשות מנות כמו נקניקיות בטעמים פטריות פטוצ'יני או גבינה כחולה בלחמניה, נקניקיית עוף או עגל בלחמניה, טוסטים וכריכים בפוקצ'ה הנאפית במקום, ועוד.
טיב טעם, דבורה הנביאה 122, רמת החי"ל, טלפון: 03-7696700

הפוד טראק של טיב טעם בתל אביב, צילום: אלעד גוטמן
הפוד טראק של טיב טעם בתל אביב, צילום: אלעד גוטמן
Truck De Luxe, תל אביב
משאית האוכל Truck De Luxe היא האחות הצעירה והניידות של פונדק דה לוקס משוק הפשפשים. המשאית ניצבת בכיכר דיזנגוף ומגישה מנות מסגנון מטבחי רחוב אמריקאיים עכשוויים, בהם המבורגר, נקניקיות, באפלו ווינגס, מק אנד צ'יז, פרייד צ'יקן, מיני שילובים עם טאקוס, וואפלים, כריכי בשר, פנקייקים מלוחים, משקאות אלכוהוליים וקינוחים אמריקאיים מיתולוגיים כמו קראק פאי וניו יורק צ'יזקייק, ועוד מנות שהפכו מג'אנק פוד ל-Junk Good. המטבח של טראק דה לוקס מפיק שלל רטבים, מחמצים וכבושים, דברי מאפה ומוצרי שרקוטרי בייצור עצמי.
טראק דה לוקס, כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב, טלפון: 03-6296363
טראק דה לוקס בכיכר דיזנגוף, צילום: יואב גרין
טראק דה לוקס בכיכר דיזנגוף, צילום: יואב גרין



תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת