לקחת חלק בסיפור: החופשה המדברית במצפה רמון משנה את פניה ונשארו רק חמישה ימים

מתחם לינה ייחודי בנוף הישראלי הולך ומתפתח על ראש ההר במצפה רמון, על-ידי שני אנשים חרוצים. עכשיו, באמצעות אתר לגיוס המונים, נפתחה הזדמנות לרכישה מוקדמת של אירוח משובח וארוחות במתחם. ע


טלי מאיר-צ'יזיק | 16.3.2017
חופשה שתומכת בקהילה, צילום:
לפני שהסיפור שלנו מתחיל, הנה השורה התחתונה: חווית הלינה במדבר תופסת תאוצה ומדביקה את הפער בין טבע לבין פינוק. שני יזמים דרומיים החליטו לקחת אותה צעד אחד קדימה בעזרת הטרנד הלוהט של הכלכלה השיתופית, עכשו כולנו שותפים במיזם הזה.
אלה הדסער חיים טבעי וזהו פרויקט ההדסטארט שלהם. נכון להיום (16.3) נשארו 5 ימים ו-14,000 ש"ח בשביל לעמוד ביעד הגיוס. בואו לקחת חלק בסיפור!



גיוון אנושי של חולמים בהר הנגב

מצפה רמון היא אי של אנושיות בתוך מדבר גדול של אבנים ותצורות קרקע גיאוגרפיות. כאן, על האי הגבוה הזה, האנשים יוצרים את האווירה, מעצבים את הנוף ובונים בעזרת חלומותיהם עיר שעולה מעל המכתש.

רבים מגיעים למצפה רמון מכל הארץ, מחפשים משהו שישלים אותם או מקום שיבטא את הנפש האמנותית שלהם. משהו במדבר מזמין חשיבה מחודשת על היצירה האנושית ופיתוחה מחדש. לכן, האוכלוסיה הממלאת את המקום מגוונת כל-כך. עולים מכל הארצות פותחים כאן חנויות עם מוצרי מזון ומלבושים בייבוא אישי, יש כאן מערכות חינוך אלטרנטיביות בתוך מערכות חינוך ממסדיות, מלונות פאר לצד צימרים קטנים ונסתרים, שפים שברחו ממרוץ העכברים של מסעדות הגורמה במרכז הארץ וחובבי טיולים שרצו להישאר מחוברים לטבורו של המדבר.

חיים טבעי,
חיים טבעי, הדסער
לתמוך ביצירה חד-פעמית, לרכוש חופשה מראש במחירים מצוינים

בתוך הצבעוניות היפיפיה הזו, כבר כמה שנים שאנחנו עוקבים אחרי זוג צעיר מיוחד במינו שמעלליהם מעוררים בנו התפעלות. עכשיו הם עוברים שינוי גדול ממסעדה טבעית למרחב לינה קבוצתי-משפחתי, וזו הזדמנות מצוינת להכיר אותם, לסייע ליזמים צעירים להגשים חלום ואולי הכי חשוב – לרכוש מראש לילה במתחם מקסים ומיוחד במינו.

הדס וסער בדש הגיעו למצפה רמון עם המון חלומות על חקלאות מדברית. האיזור התעשייתי לשעבר, שהפך לרובע הבשמים משך אותם ולפני שש שנים הקימו באחד ההאנגרים את "הדסער חיים טבעי" – בית קפה אורגני שהוא גם מעדנייה של מוצרים אורגניים שמיוצרים בכל רחבי הנגב. הדס וסער שמו לנגד עיניהם את רצונם לבלות כמה שיותר זמן ביחד, תוך הקדשת מרכז הבמה לחקלאות וליוצרים המקומיים.

מסעדה היא עסק ששואב אותך פנימה, ימים כלילות עושים מסעדנים בניסיון ליצור את הפינה שלהם, למלא את רצונות הסועדים ולהפיק כל סרוויס מחדש. עכשו שיש להדס וסער משפחה קטנה וצעירה משלהם, הגיע הרגע בו הם לוקחים את הניסיון והיכולות שלהם והופכים את ההאנגר ממסעדה למרחב לינה. מדובר בפיוז'ן של וילה עם מרחב טבעי.

החומרים הם עדיין עץ ואדמה, הצבעים רכים ומזמינים, המרחב עושה שימוש מושכל בחוץ ופנים כדי ליצור נישות נעימות לשהייה משותפת וגם פינות פרטיות. ההאנגר הגדול יחולק לפינות חמד, שלושה חדרי שינה נוחים ומפנקים יתפסו את מקומם של המוצרים השונים. הכל ברוח העיצובים הנעימה והנינוחה שמאפיינת את המארחים המקסימים ששמם יצא למרחוק, הרחק הרחק אל מעבר לכנפיו של המדבר ולכל מקום אליו נוסעת הרוח.

תוסיפו ארוחה,
תוסיפו ארוחה, הדסער
אוכל מקומי

המתחם החדש ישמור על המטבח המאובזר היטב של המסעדה. זה אומר שמשפחה או קבוצה שתגיע למקום תוכל להכין לעצמה את הארוחות. עם זאת, כדאי לבקש מהדס וסער להשתמש בכישוריהם ולהכין לכם לפחות אחת מהארוחות. הניסיון שלהם בשימוש במצרכים המקומיים, לצד האהבה השופעת מהעבודה המשותפת, יעלו חיוך על פניהם של כל הסועדים מגדול ועד קטן.

המתחם גדול ומתאים רק לקבוצות, שימצאו בו גם את האפשרות לערוך כינוסים קטנים, סדנאות בישול בריא עם המארחים ואפילו את הרעיון החביב עלינו ביותר – טיול פיקניק למגדלים מקומיים. סער מציע לקחת את האורחים לסיור בין הגבנים, החקלאים, היקבים והמגדלים המקומיים, לרכוש את המוצרים שלהם, לשמוע על החוות ולסיים בארוחה מקומית טרייה ומעולה בשטח.

ההמלצה שלנו: שמרו לכם את הדסער ברשימת התכניות המשפחתיות, ועברו להדסטארט לרכישת לילה או ארוחה מראש.
מאמרי מערכת