ארבע כוסות: סיור ביקבים כשרים ומומלצים לקראת פסח

חג הפסח מזמן אפשרות לבקר במרכזי מבקרים כשרים ומושקעים של יקבים מעניינים ברחבי הארץ. רק ארבע כוסות? הצחקתם אותנו.


יוליה פריליק-ניב | 26.4.2017
פסח הוא חג מצוין לביקור ביקבים, ולא סתם יקבים, אלא כאלו שיש להם מרכזי מבקרים עם אפשרות לטעימות, סיורים מודרכים, פעילויות סביב החג וחוויה שמחברת בין יין, סיפור טוב, אנשים ומקום. תוכלו גם לרכוש כמה בקבוקים הביתה, להבטיח המשך חג שמח וכשר. כדאי לתאם מראש או לוודא שהיקב פתוח.

יקב אדיר
בגליל פועלים יקב אדיר וחלב אדיר, שידוך שמבטיח יינות לצד גבינות בוטיק במרכז המבקרים הנמצא באזור תעשייה דלתון, מול נוף כרמים. היקב המשפחתי מציע סיור הכולל טעימות יין וגבינות וצפייה בסרטון קצר המתאים לכל המשפחה, ארוחות קלות ובריאות לצד היין ומוזיקה נעימה. את הענבים מפיקים כאן מענבים הגדלים בכרם בן זימרה, אזור הנודע בתנאים הייחודיים ששוררים בו. המקום כשר.
יקב אדיר, פארק תעשייה דלתון, טלפון: 04-6991039

יקב לטם, צילום: אנטולי מיכאלו
יקב לטם, צילום: אנטולי מיכאלו
יקב לֹטם
יקב אורגני, בין הבודדים בארץ, המשלב בין איכויות אדם ואדמה. היקב ממוקם בקיבוץ לֹטם בגליל המערבי וצופה לכנרת ולגליל התחתון. ביקב מפיקים יין מענבים אורגניים איכותיים מכרם קיבוץ צבעון, הנמצא ליד הר מירון, אבל לדבריהם מה שהופך את היין למיוחד הוא מוזיקת העולם שמשמיעים לו. ביקב פועל מרכז מבקרים, שפתוח בכל השבוע, ואפשר להגיע, ליהנות מהנוף, מיין טוב ומארוחות קלות וטריות.
יקב לֹטם, קיבוץ לֹטם, טלפון: 04-6214972

יקב כישור, צילום: אסף רונן
יקב כישור, צילום: אסף רונן
יקב כישור
בגליל המערבי פועל יקב בוטיק שהוא מעין משק אוטרקי ייחודי. היין מצוין ומרכז המבקרים מושקע ומטופח, אבל יש ערך מוסף לביקור דווקא פה: היקב שוכן בכפר כישורית המאכלס אנשים מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, וחלקם אף משתלבים בעבודה בכרם וביקב. הכרם ממוקם בגובה 500 מטר מעל פני הים, והאקלים הייחודי בסביבתנו, המאופיין בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום ללילה, בשילוב הקרקע הסלעית באזור (טרה רוסה) הם טרואר אידיאלי להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים ומעניקים ליין צבע, ריח וטעם ייחודי. מדי פעם נערכים במרכז המבקרים הסברים וארוחות בראנץ' מתוצרת המשק של כישורית. היקב כשר.
יקב כישור, כישורית, טלפון: 04-9085198

יקב יפו, צילום: יח"צ
יקב יפו, צילום: יח"צ
יקב יפו
היקב ומרכז המבקרים לא ממוקמים ביפו, אלא דווקא בטוסקנה של ישראל – בעמק האלה. אולם הוא החל את דרכו במרתף ביתם של בני משפחת צלניקר ביפו בשנת 1998. סיפור היקב הוא סיפור על יצרני יין בוטיק מקומי, אך ששורשיהם נטועים בחבל אלזס בצרפת. הבחירה במעבר לעמק האלה נבעה מתנאי השטח הייחודיים והמיוחדים של האזור, מה גם שמדובר באזור ייצור יין היסטורי. היקב כשר.
יקב יפו, נווה מיכאל, טלפון: 03-6474834

יואב לוי מבזלת הגולן, צילום: יח"צ
יואב לוי מבזלת הגולן, צילום: יח"צ
יקב בזלת הגולן
יקב בוטיק בזלת הגולן מטפח 100 דונם של כרמי יין, הממוקמים בצפון רמת הגולן, בגובה של 900 מטר מעל פני הים. בציר הענבים מתבצע באופן ידני תוך פיקוח מוקפד ולאחר התסיסה נשמר היין ללא סינון בחביות עץ אלון. בתהליך הייצור נעשה שימוש בשיטות הכנת יין עתיקות, המשולבות עם טכנולוגיות חדשניות, כשהמטרה הסופית היא לייצר יינות המאפיינים את האופי של אדמת הבזלת מהגולן. הביקור ביקב כולל צפייה בסרטון, הסבר על היקב, היינות, טעימות יין ממבחר יינות היקב, תהליך ייצור היין ועוד. כל יינות היקב כשרים למהדרין, ובחנות היקב אפשר לרכוש מיינות היקב ושאר תוצרת הגולן.
יקב בזלת הגולן, מושב קדמת צבי, טלפון: 04-6965010

יקב צובה
באזור קיבוץ צובה נמצאו גתות עתיקות כך שהקמת הכרמים והיקב הם בבחינת חזרה למקורות. היקב הוקם לפני יותר מעשור כיקב Estate, מה שאומר שהיינות מופקים רק מהענבים שמטפח הקיבוץ צובה. יש כאן 10 זנים שונים מהם מפיקים כ-40 אלף בקבוקים בשנה. המטרה של הקיבוץ היא להמשיך ולהגדיל בהדרגה את כושר הייצור של היקב, תוך שמירה על בלעדיות שטחי הכרמים. את כל זה והסברים רבים נוספים תוכלו לשמוע במרכז המבקרים שבמקום. כל יינות היקב כשרים למהדרין.
יקב צובה, קיבוץ צובה, טלפון: 02-5347000

יקב ברבדו, צילום: יח"צ
יקב ברבדו, צילום: יח"צ
יקב ברבדו
יקב ברבדו בכרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה, הוא יקב משפחתי, אבל גם מדעי, שכן ייסדו אותו כמה מהמומחים הישראלים המובילים בתחום היין – פרופ' עודד שוסיוב ומורו פרופ' בן עמי ברבדו. מרכז המבקרים נמצא במרכז הכרמים ושוררת בו אווירה אינטימית במרחק נגיעה משורות הגפנים. במרכז המבקרים אפשר ליהנות מטעימת יינות מההיצע היקב בליווי כיבוד קל, לקבל הסבר על תהליך עשיית היין, הייחודיות החקלאית בה נוקטים ביקב ברבדו ועוד. כל היינות כשרים.
יקב ברבדו, כרמי יוסף, טלפון: 050-2207022

יקב דלתון, צילום: מיכל כהן
יקב דלתון, צילום: מיכל כהן
יקב דלתון
מרכז המבקרים של יקב דלתון נמצא במרום הגליל ומומלץ להגיע אליו לטעימות יין וסיור מודרך ביקב. במסגרת הביקור במרכז המבקרים של יקב דלתון מגיעים לאולם החביות, מכלי התסיסה ואולם הביקבוק, וכמובן טועמים מיינות היקב הכשר, והכל בליווי של מדריך מקצועי. הסיור אורך כשעה ויש גם סיורים באנגלית. יש גם ארוחות קלות, בהן פלטה של גבינות עזים או ארוחות שף כפריות (לקבוצות ובהזמנה מראש). היקב כשר.
יקב דלתון, פארק תעשיות רמת דלתון, טלפון: 04-9527107

יקב רמת הגולן, צילום: כפיר חרובי
יקב רמת הגולן, צילום: כפיר חרובי
יקב רמת הגולן
ביקב רמת הגולן מציעים שלל פעילויות גם לחובבי יין וגם למשפחות עם ילדים, למשל בפסח הקרוב ייערך חידון הקושיות לכל המשפחה. היקב הוותיק, שכרמיו הראשונים ניטעו כבר בשנת 1976, מציע חוויית יין הכוללת גם סיור בכרמים. שם תוכלו לשמוע על המדינות שאליהן מייצאים את יינות היקב – 32 במספר, כמה כורמים מגדלים את 20 זני הענבים וכמה ייננים ויינניות יש ועוד עובדות מעניינות. היקב כשר.
ייקב רמת הגולן, אזור תעשיה קצרין, טלפון: 04-6968435

יקב שטרן, צילום: איתי אבירן
יקב שטרן, צילום: איתי אבירן
יקב שטרן
יקב בוטיק גלילי ומשפחתי, השוכן בקיבוץ תובל. ג'וני שטרן הקים את היקב בשנת 2004, בסיועה ובתמיכתה של רוני לנדאו, והעבודה בו נעשית תוך הקפדה על הפרטים הקטנים, כיאה ליקב בוטיק. היקב מתאפיין בקשר הדוק עם ידידי היקב, שהם חברים, קרובי משפחה ומכרים, המתגייסים לא רק בכדי לשתות את היין ולבקר ביקב אלא גם מפשילים שרוולים ועוזרים בבציר וביתר העבודות הכרוכות בתפעול יקב. גם אתם תוכלו לבקר במרכז המבקרים האינטימי וליהנות מהנוף ומהיינות. היקב כשר.
יקב שטרן, קיבוץ תובל, טלפון: 054-3034361

יקב אליגוטה, צילום: אייל גוטמן
יקב אליגוטה, צילום: אייל גוטמן
יקב אליגוטה
יקב אליגוטה קיים משנת 2003 במשק מטופח במושב גן יאשיה, שבעמק חפר. כמו במקרים רבים אחרים, מדובר ביקב בוטיק משפחתי, שהקים צביקה פנטי, המייצר סדרות קטנות בדגש על איכות. יקב אליגוטה תמחה בייצור יינות אדומים יבשים מזנים כמו מרלו, קברנה סובניון, סאנג'ובזה, שירז וקברנה פרנק. במרכז המבקרים אפשר לצאת לסיור טעימות אישי בין החביות והבקבוקים.
יקב אליגוטה, שדרת האקליפטוס, גן יאשיה, טלפון: 054-4748892

יקב טורא, צילום: אייל קרן
יקב טורא, צילום: אייל קרן
יקב טורא
יקב טורא הוא יקב אחוזה משפחתי, מה שמכונה Estate Winery. את היקב הקימו בשנת 1997 ורד וארז בן סעדון היישוב ברכה, הנישא לגובה של 850 מטר. ליקב טורא יש מרכז מבקרים נעים וחדיש, המאפשר טעימות יין, הסברים, ארוחות כשרות ואירועים סביב יין.
יקב טורא, ברכה, טלפון: 02-6508882

וויסקי בר-מוזיאון, צילום: אפיק גבאי
וויסקי בר-מוזיאון, צילום: אפיק גבאי
וויסקי בר-מוזיאון
לא בדיוק יקב, אבל ללא ספק חוויית אלכוהול איכותית וייחודית: המנהרה טמפלרית הוותיקה במתחם שרונה בתל אביב פועל מוזיאון חי המוקדש כולו לוויסקי. יש בחלל הייחודי יותר מאלף סוגי וויסקי שונים מכל העולם והמטרה של בעלי המקום היא להנגיש את המשקה לכולם, גם למי שלא מבין ואפילו למי שמעולם לא טעם. הצוות המקצועי מיומן בהסברים ובתפריט יש שלל מסלולים של טעימות לפי נושאים או לפי מקומות. המוזיאון נערכות סדנאות טעימות מודרכות בשלל נושאים בהזמנה מראש וגם הדרכות ספונטניות למי שמגיע ללא תיאום.
וויסקי בר-מוזיאון, דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב, טלפון: 03-9551105

מזקקת מילק אנד האני, צילום: יח"צ
מזקקת מילק אנד האני, צילום: יח"צ
מזקקת מילק אנד האני
בהמשך לבר-מוזיאון המוקדש לוויסקי, אנחנו שמחים לבשר שבעתיד הלא רחוק יהיה גם וויסקי כחול-לבן. ובכן, מילק אנד האני היא מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה. המזקקה הוקמה בשנת 2012 והשנה גם נפתח בה מרכז מבקרים. ביקור במזקקה פותח צוהר לעולם הוויסקי בכלל ולעשייה הייחודית של מילק אנד האני בפרט. המקום מטופח, נעים ומרתק והצוות ישמח להסביר על המשקה המפורסם. אגב, וויסקי ישראלי צפוי להיות בשנת 2019 וכרגע יש זיקוקים שונים שמפיקים במקום.
The Milk & Honey Distillery, התחיה 16, תל אביב, טלפון: 03-6320491

קצרה היריעה מלפרט את כל היקבים הכשרים המפעילים מרכזי מבקרים ומומלץ לבקר בהם. שירה גרנות, בעלת חברת The wine side of Israel, עורכת סיורים, הדרכות ושלל פעילויות סביב יין והיא מכירה היטב את רוב היקבים הפועלים בארץ. היא מוסיפה עוד כמה המלצות שכדאי לאמץ בפסח ובכלל: יקב הרי יהודה, יקב צרעה, יקב פלם, יקב עמק האלה, יקבי כרמל מזרחי, יקב ויתקין, יקב יזרעאל, יקב לוריא, יקב בזלת הגולן, יקב רמות נפתלי ויקב יתיר. וזה באמת רק על קצה המזלג.
מאמרי מערכת