אם אין לחם תאכלו בשר: 8 מסעדות בשר ודגים שהחמץ בהן הוא לא העיקר

חוששים משבוע שלם בלי לחם? אספנו בשבילכם 8 מסעדות שהחמץ בהן הוא לא העיקר גם ביתר השנה, ולא רק בפסח. מישהו אמר סטייק ולא קיבל?


יוליה פריליק-ניב | 6.4.2017
מסעדת הבשר ריו גרנדה, צילום: יח"צ
אחת המצוקות הכי גדולות בפסח היא לאכול טוב כשמטיילים. לא פעם מסעדות מעדיפות לסגורר את שעריהן לתקופה המאתגרת הזו, ואלו שנותרות פתוחות עסוקות באלתורים ובמציאת תחליפים שלא פעם גורעות מהטעם (כי לחמנייה כשרה יכולה להיות שיחוק או אכזבה רצינית). במקום אוסף נוסף של מסעדות כשרות לפסח, קבלו את הרשימה הגדולה של מסעדות שהלחם שולי בהן גם ביתר השנה.

כשהבשר הוא העיקר

ריו גרנדה סטייקהאוס
מסעדת ריו גרנדה היא גן עדן לקרניבורים וגם לנמנעים מגלוטן ומפחמימות. כמעט ליד כל המנות בתפריט מופיע סימון שמדובר במנה בלי גלוטן, ובאמת לא צריך פחמימות כשיש כזה שפע של בשרים, ירקות צלויים, סלטים טריים ואלכוהול איכותי באווירה אורבנית בלב תל אביב. בריו גרנדה מתמחים בעישון בשר, מה שמבטיח נתחי בשר מובחרים, רובם מגידול מקומי ישראלי. בתפריט מנות ראשונות עם או בלי בשר ובעיקריות הרבה סטייקים מעולים מבשר עסיסי, כמו ראמפ סטייק, ניו יורק סטייק, אנטרקוט אנגוס ארגנטינאי, פילה בקר, וגם נתחים פחות יותר מיוחדים כמו צלע עגל פריים ריב, טי בון, פורטרהאוס ועוד. כל הנתחים השמנמנים עולים על הגריל הפתוח לעיני הסועדים והשמחה גדולה.

ריו גרנדה, הרצל 4, תל אביב, טלפון: 03-5737277

צלעות מעושנות בריו גרנדה, צילום: יח"צ
צלעות מעושנות בריו גרנדה, צילום: יח"צ
רשת רק בשר
רק בשר, המונה כבר ארבעה סניפים (שניים בתל אביב, סניף חיפאי וסניף בראשון לציון), היא מקדש לחובבי בשר. מדובר בעסק משפחתי, שהקים דני ברנד, קיבוצניק ואגרונום, שחלם להגיש לסועדים בשר המטופל היטב. כפי שמרמז שמה של הרשת, רוב הבשר המוגש בה נקי וטבעי, ומתומחר לפי 100 גרם. כך למשל יש בתפריט אנטרקוט ישראלי, אנטרקוט סנטה פה, אנטרקוט ארגנטינאי, אבל דווקא כדאי לנצל את ההזדמנות לאכול פה נתחים שאין בכל מקום, למשל שקדים, ואסיו או כבד אווז.

רק בשר, לאיתור סניף: 1-700-55-00-28

רק בשר, צילום: אסף רונן
רק בשר, צילום: אסף רונן
מיטשוס
מסעדה וקצביית הבשרים המצוינת, הפועלת בשני סניפים – בקצרין ובשדה אליעזר, מציעה קו ברור בו בשר הוא העיקר. מקסימום תוסיפו סלט או חציל ולא תחושו בחסרונה של הפחמימה. במיטשוס שוררת אווירה מודרנית ותפריט מגוון, שמתמקד בנתחי בשר איכותיים ובמנות כמו קרפצ’יו פילה עגל, קבב טלה עם פלפלים קלויים וטחינה, מיני טיבון טלה, חזה אווז מעושן בזמורות גפן, אנטריקוט עגל, סינטה עגל, פילה עגל, צלעות טלה, פריים ריב, פורטר האוס ועוד. לרגל חגיגות שנה לסניף החדש בשדה אליעזר בערבי שני יש הנחות על מנות הבשר.

מיטשוס - שדה אליעזר, טלפון: 04-6997005; אזור התעשייה, קצרין, רמת הגולן, טלפון: 04-696333

מיטשוס, צילום: איתמר גרינברג
מיטשוס, צילום: איתמר גרינברג
המעשנה בינוב
במושב די מנומנם בשרון פועל היכל בשר קטן עם מעשנה גדולה ופעילה. את המקום הקים במו ידיו זיו רודר, פליאוליסט ומי שמכיר היטב את צרכי קהילת הפליאו. הבשרים פה זוכים לטיפול מסור, בצלייה איטית וקפדנית. המבנה עצמו חביב וכפרי, בדומה לפונדקי בשר, והחצר נעימה. יש במעשנה שלל נתחים של בשר בקר, אווז וטלה (עוף ודגים בהזמנה מראש), כולם מעושנים ובעלי טעם בשרי עז. גם התוספות – בעיקר ירקות טריים וצלויים – הם ללא שמץ חמץ. יש ארוחות צהריים וערב, כשהאירוח הוא בהזמנה מראש, בכמה מסלולי מחיר ולפי סבבים קבועים (בימים ראשון-חמישי צהריים 12:30 עד 15:30, בערב 18:39 עד 21:00, סבב שני 21:15 עד 23:30).

המעשנה, ינוב, טלפון: 09-8945118

המעשנה בינוב, צילום: שי אפשטיין
המעשנה בינוב, צילום: שי אפשטיין
כשהדגים הם העיקר

בר דגים
כאן הדגים הוא העיקר. קבוצת בר דגים מתרחבת ופותחת סניף שלישי וזו הרשת הראשונה של מטבח שף מהיר על טהרת הדגים. הסניף השלישי ייפתח במתחם האוכל בקניון עזריאלי תל אביב, ושניים נוספים פועלים בשוק צפון ברמת החייל ובשוק האוכל במתחם אושימרקט בקניון אושילנד כפר סבא (בקרוב ייפתח סניף רביעי, בקניון ראשונים החדש בראשון לציון). הקונספט הוא אוכל מהיר-גורמה. בתפריט מככבות מנות כמו פיש בורגר סלמון, שווארמת ים מנתחי טונה, סלט שווארמה עם נתחי טונה אדומה, פילה בורי ופילה מוסר ים וגם מנות כמו צ'יפס הולנדי, טאטקי טונה אדומה עם סלט שורשים, קרפצ'ו דג ים ועוד. השפים ינאי ארז וניר כרמלי בחרו להתמקד בדגים בלי פירות ים ובמחירים נגישים.

בר דגים - שוק צפון, ראול ולנברג 20, רמת החייל תל אביב; שוק האוכל אושימרקט בקניון אושילנד, עתיר ידע 2, כפר סבא וקניון עזריאלי בתל אביב, טלפון: 03-6395505

טאטקי אסיאתי של בר דגים, צילום באדיבות בר דגים
טאטקי אסיאתי של בר דגים, צילום באדיבות בר דגים
דולפין ים
מסעדת הדגים ופירות הים הכי ותיקה בירושלים חוגגת 50 שנה. הישג לא ייאמן בסצינת המסעדות הלא יציבה. מה מגישים בתפריט של מסעדה הקיימת מ-1967? מגוון דגים וגם פירות ים טריים, לצד בשרים משובחים, המטופלים במקצועיות זה חמישה עשורים. בין המנות: סביצ'ה מוסר ים, דג לברק שלם בגריל, מוסר ים מטוגן, קרפצ'ו לוקוס, מרק דגים, פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה מוסר ים ברוטב בלאדי, קבבוני טלה בליווי רוטב עגבניות פיקנטי, צלעות טלה, מגוון סלטים רעננים ועוד. והכל מוגש בלי שמץ של פחמימה.

דולפין ים, שמעון בן שטח 9, ירושלים, טלפון: 02-6232272

צלעות טלה בדולפין הירושלמית, צילום: איתן דור ושלומי שלום
צלעות טלה בדולפין הירושלמית, צילום: איתן דור ושלומי שלום
דג על הדן
המושג מהגידול לצלחת מקבל משמעות טרייה במיוחד: בדג על הדן נמצאת חוות גידול של דגי פורל, המככבים בתפריט של המסעדה הפסטורלית הוותיקה על גדות הדן והחצבני. הידעתם שפורל שייך למשפחת הסלמון (הסלמואיים ליתר דיוק) וידוע ביכולתו לשחות נגד הזרם? יש בו גם מעט עצמות, הוא דל בשומן, עשיר בוויטמינים ומינרלים ועשיר באומגה 3. בתפריט של המסעדה החלבית מככבות מנות של מרק דגים, פורל מטוגן, אפוי, צלוי על גריל פחמים או מעושן. יש גם סלמון ודניס.

דג על הדן, ליד קיבוץ דפנה, טלפון: 04-6950225

מהבריכה לצלחת דג על הדן, צילום באדיבות דג על הדן
מהבריכה לצלחת דג על הדן, צילום באדיבות דג על הדן
הרברט סמואל, הרצליה
מסעדת הרברט סמואל במלון ריץ קרלטון בהרצליה היא תמיד כשרה, כך שברור שהיא גם כשרה לפסח. אולם במקום להתעסק בתחליפים, התפריט לחג הוא על כמעט כולו על טהרת הדגים והבשרים. בין המנות שיוגשו אפשר למצוא טרטר סלמון, קרודו טונה אדומה עם סלסת עגבניות ירוקות, ארטישוק וקרם עשבים, מנת הדגל המיתולוגית - סלט עגבניות הרברט סמואל, סלקים אורגנים צלויים בשמן תבלינים, קרם ערמונים וחומץ תות, לברק שלם ממולא בעשבי תיבול של חורף, רוטב יין לבן וקרם בטטה צלויה, בר ים על הפלאנצ'ה עם פירה שורשים, סטייק טונה אדומה ופירה כתום, סינטה עגלה, פילה עם פטריות חורש, בצלי פנינה ופירה תפוח אדמה ומרווה ועוד.
הרברט סמואל ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה, טלפון: 073-2037596

סלמון בהרברט סמואל הכשרה, צילום: מיכל רביבו
סלמון בהרברט סמואל הכשרה, צילום: מיכל רביבו
מאמרי מערכת