בין מזרח למערב: מסעדה ערבית המציעה קונספט שונה

מסעדת "כיתאבון" בנצרת היא מקום המציע קונספט קולינרי ייחודי, המשלב בין המטבח האותנטי הערבי לסגנון החיים המערבי היומיומי. המסעדה נמצאת בלב העיר העתיקה: קרובה לשוק מצד אחד ומהצד השני לכנסיית הבשורה.


ליאור דוד | 19.12.2017
מאכל
בלב אזור הומה אדם המורכב ממקומיים ותיירים מהארץ ומהעולם, מוחמד עטיה, איש מחשבים במקצועו, החליט לפתוח את המסעדה לאחר שחזר להתגורר בעיר יחד עם משפחתו לפני כשלוש שנים: "היה לי חשוב ליצור עשייה בעיר שלי" מספר עטיה "להחזיר קצת מתוך תחושת השייכות שלי לעיר".

את השילוב בין המזרח למערב, ניתן לראות כבר כשנכנסים למסעדת כיתאבון: ריצפת פרקט פישבון ורהיטים מעץ שמעניקים למקום אווירה חמימה של מטבח ביתי, לצד עמודי בטון ומדפי ברזל מהסגנון התעשייתי. חיבור שני האלמנטים יחד - חומרי גלם חמים לצד עיצוב תעשייתי - יוצר בדיוק את מה שמנסה לבטא עטיה דרך המטבח.

מנות מהמטבח הערבי בהגשה מודרנית
"אנחנו מתמחים באוכל ערבי אותנטי בהגשה מודרנית" מסביר עטיה "זה מתאים יותר לקהל הלקוחות העיקרי שפוקד את המסעדה, בין אם זה תיירים מחו"ל ומהארץ, או בין אם זה צעירים מקומיים או משפחות שמחפשים משהו קצת אחר מהמסעדה המזרחית המוכרת". המסעדה מגישה מנות בשריות לצד סלטים ומנות טבעוניות. המחירים נעים בין 30 ₪ למנת סלט, 60 ₪ לעיקרית ועד 95 ₪ למנות הדגים היקרות.

"למשל, יש לנו סינייה כופתה" מסביר מוחמד את הקונספט של המקום "סינייה זה השם של הסיר שמגישים בתוכו, סיר גדול. זו מנה משפחתית מאוד בסיסית מהמטבח הערבי שרובנו מכירים. 'כופתה' זה הבשר הטחון שבדרך כלל עושים ממנו קבאב. מדובר במנה משפחתית, שכולם יושבים סביב הסיר ואוכלים יחד. אנחנו עשינו מנה אישית, בהגשה אישית ומעוצבת שמתאימה כמנה עיקרית. יש לנו גם את ה'ארוסה'. במטבח הערבי זה סנדביץ' פיתה עם בשר. אנחנו עשינו את מנה עיקרית אישית על פיתה בטאבון".

מנה בשרית
מנה בשרית מסעדת כיתאבון
מלבד המנות הבשריות שמאוד מאפיינות את המקורות הקולינריים של המטבח, יש גם מגוון סלטים עם טוויסט מעניין "יש לנו למשל סלט טאבולה על מצע של גבינת לאבנה" אומר עטיה. "זו הרכבה ייחודית של השף שלנו. הרבה אוהבים לאכול את הטאבולה חמוצה וגם הלאבנה חמוצה. החלטנו לשלב ביניהם, ויצרנו מנה שהיא מאוד פופולרית בקרב הלקוחות". למי מכם שהוא טבעוני או צמחוני, ימצא גם מה לאכול במסעדת כיתאבון: יש סינייה ירקות או קישואים ממולאים בפריקי עם רוטב עגבניות וזו רק הרשימה החלקית.

"היה לי רעיון לעשות משהו קצת שונה"
למסעדה יש שתי קומות. הקומה הראשונה מיועדת להכיל את הפעילות השוטפת של המסעדה עם הקליינטורה היומיומית, ואילו בקומה השנייה מתקיימים אירועים מוזמנים מראש. לדברי עטיה, "הקומה השנייה שלנו למעשה מחולקת לשניים: חלק לאירועים קבוצתיים, וחלק לזוגות שמעוניינים בארוחה רומנטית. את האירועים הקבוצתיים מזמינים לאירועים מיוחדים כמו ימי הולדת, ארוחות ערב משפחתיות שכל המשפחה מעוניינת לסעוד יחד סביב השולחן ואפילו קבוצות מאורגנות שמטיילות במקום. מזמינים מקום מראש ובאים לאכול אצלנו כקבוצה. בצד השני, נמצא שולחן לזוג. לרוב מדובר בחגיגת ימי נישואין, יום האהבה ואפילו הפתעות מרגשות אם אחד מבני הזוג מעוניין להפתיע את השני". החלק הזוגי מקושט בהתאם עם פרחים מיובשים, בלונים בצורת לב בגווני אדום, שולחן אחד עם שתי כיסאות ועוד נשען בצד, בשביל התפאורה.

המסעדה עובדת שבעה ימים בשבוע. מיום ראשון עד יום ראשון משעה 09:00 – 11:00 ומציעה גם תפריט משלוחים. בסופי השבוע, השף מכין מנות סיר משפחתיות גדולות שנהוג לאכול בסופי השבוע, ובימי ראשון עטיה מוציא לרחבה שמחוץ למסעדה מתקנים מתנפחים עבור הילדים שמגיעים יחד עם הוריהם.

ארוחה כיד המלך
ארוחה כיד המלך מסעדת כיתאבון
"לראות את המקומות ההיסטוריים, שתיירים מחו"ל מגיעים לכאן עבורם"
נוסף על כל אלו, המסעדה השוכנת בלב העיר העתיקה בנצרת, מציעה סיורים במקומות ההיסטוריים בעיר. קבוצות עובדים או תיירים יוצרים קשר עם המסעדה, עטיה מחבר בינם לבין מדריך טיולים מקומי, ולאחר הסיור בעיר הם מגיעים לאכול במסעדה. "הרעיון עלה אחרי שבחברת ההייטק בה אני עובד, רצו לעשות יום טיול מאורגן בארץ ולא ידעו במה לבחור: האם ביקב בגליל, או סיור טעימות גבינות" מספר עטיה "אז עלה לי רעיון לעשות משהו קצת שונה. הזמנתי אותם שיבואו לכאן, לעיר הולדתי, יחוו את העיר קצת ברגליים, יראו את המקומות ההיסטוריים שאנשים מחו"ל מגיעים לכאן כדי לראות ואז יאכלו אצלי במסעדה. מאז זה הפך להיות אחת מהאטרקציות אצלנו וקבוצות יוצרות איתנו קשר - אם זה טיול מאורגן לוועד עובדים שמעוניין במשהו קצת שונה מטעימות ביקב, או קבוצות גדולות המעוניינות לבלות את היום יחד".

עטיה עוסק במהלך היום בהייטק, שם הוא עובד כבר 12 שנה ולקראת הערב מגיע למסעדה - כך כל יום. בערב, גם משפחתו מגיעה לסעוד אתו ואחר כך חוזרים ביחד הביתה. מדי פעם, מגיע אמן מקומי לנגן לסועדים להנעים את זמנם בזמן הארוחה. עטיה מדגיש שוב ושוב כמה חשובה האווירה במקום ולהנעים את שהותם של הסועדים. הוא מלא ברעיונות חדשים, ותמיד מחפש ללמוד עוד. "בהתחלה לא הכירו אותנו כל כך" מספר עטיה "לא הבינו את הקונספט של המקום. כי לרוב יש כאן מסעדות מזרחיות שמתאימות למשפחות, או פאבים שמעוצבים בצורה מודרנית שמושכים יותר את הצעירים. לאט לאט התוודעו אלינו ואני רואה שהמקומיים מאוד מתחברים לקונספט. אני מקווה שנוכל להגיע לעוד אנשים כך שייהנו ממה שיש למסעדה להציע".

להזמנת מקום, נא להתקשר ל-053-6113336
מאמרי מערכת