חגיגה איטלקית ב"טיטו"

האוכל האיטלקי הוא אוכל מלכד, משמח וכזה שיש סביבו קונצנזוס – אוכל שחביב על קטנים וגדולים כאחד. מאחר ומדובר על מטבח המצליח לקלוע לכל כך הרבה טעמים, הבחירה של המון משפחות היא לצאת לסעוד ולבלות במסעדות איטלקיות.


אסף אור שנהב | 25.12.2017
מנה איטלקית
מסעדת "טיטו", הממוקמת בליבו של קניון גבעתיים, מציעה לקהל הסועדים לא רק חוויה איטלקית, אלא חוויה משפחתית אותנטית! את המנות מהתפריט תוכלו להזמין בגדלים של חצי מנה ושל מנה משפחתית, כאשר המנה המשפחתית הינה מנה גדולה, מפנקת ומנחמת המספיקה ל-4 סועדים.

בהנחה ואתם 6 סועדים לדוגמא, ההמלצה של "טיטו" היא להזמין שלוש מנות ראשונות ועוד שלוש מנות עיקריות. בפורמט זה, מובטחת לכם חגיגת טעמים איטלקית המאפשרת לכם לטעום ממניפה רחבה של מנות – זאת הודות לגודלן המתאים ל-SHARING. למרות שהקונספט המשפחתי הוא זה המייחד את המסעדה, עדיין תוכלו לסעוד כזוג עם הזמנת מנות אישיות.

אז מה אנחנו טעמנו?
את הארוחה התחלנו באחת הקלאסיקות המובילות והעל זמניות של המטבח האיטלקי: סלט הקפרזה (60 שקלים). מאחר והסלט מבוסס של שלושה חומרי גלם – גבינת מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום, על כל אחד משלושת המרכיבים להצטיין. הסלט שהגיע לשולחן אכן הצטיין – גם בטעמיו וגם בגודלו. מדובר על מנת פתיחה מפנקת וגדולה מאד. עד כמה גדולה? עד לכדי כך שהיא יכולה להיות שריקת פתיחה מוצלחת במיוחד לארבעה סועדים מבוגרים. הטוויסט בסלט היה נגיעות רוטב הפסטו, שהעניקו טעמים מרעננים וחיים, זאת למרות שעל פי המתכון האיטלקי-מסורתי, רוטב הפסטו אינו כלול במנה.

המנה הבאה אותה טעמנו הייתה אינבולטיני ריקוטה וזוקיני (69 שקלים). אלו מכם המעוניינים בגרסתה הקטנה יותר של המנה יכולים להזמין אותה גם בגרסה של שלוש יחידות במקום חמש יחידות בעלות של כ-41 שקלים. המנה מבוססת על פרוסות חצילים הממולאות בגבינת ריקוטה וזוקיני, על מצע של רוטב עגבניות ומעל גבינת מוצרלה. גם מנת האינבולטיני זכתה בתשואות כאשר התלהבנו בעיקר ממילוי הריקוטה שהיה עדין ומרענן.

מנה משפחתית.
מנה משפחתית. צילום: אסף אור שנהב
כשהגיע שלב המנות העיקריות, היה ברור לנו כי נלך על הפסטות. ב"טיטו" מציעים לקהל הסועדים לבחור בין פסטה המבוססת על קמח, אך גם על פסטה ללא גלוטן. הבחירה שלנו הייתה ללכת על הפסטה נטולת הגלוטן והתוצאה הייתה מרהיבה. למעשה, לא היה כל הבדל בטעמים והחוויה שלה ציפינו התממשה במלואה. הפסטה נטולת הגלוטן מבוססת על קמח אורז ומעט קמח תירס, מה שהופך אותה לקלילה יותר בהשוואה לפסטה המוכרת לכולם.

אם כן, המנות העיקריות שבחרנו לטעום היו פנה פונגני (69 שקלים, או 118 שקלים בגודל משפחתי) – פסטה עם פורטבלו, שמפיניון ופורצ'יני עם ליבת קרם פרש שמומלץ לערבב אותה היטב בפסטה טרם האכילה. מידת עשייה נפלאה לפסטה, כאשר גולת הכותרת היא חגיגת הפטריות המעניקה טעם עמוק מאד לכל המנה. אלו מכם שרוצים למנף את הטעמים אפילו עוד יותר, מוזמנים להוסיף כמות נכבדת של גבינת פרמז'ן מגורדת המשתלבת היטב עם הפטריות.

הפסטה הנוספת שנטעמה היא פסטה ציידים (78 שקלים או 134 שקלים בגרסת המשפחה), עם רוטב עגבניות, חמאה, אונטריב ופרמז'ן. לא אחת הוכתר האונטריב כנתח הבשר האהוב ביותר על המסעדנים, וכעת ברור מדוע: חגיגה נפלאה וכפרית שיכולה לחמם את לבבות הסועדים ביום חורפי קריר או כארוחה מפנקת בשיא הקיץ. הטעמים העמוקים והשומניות הגבוהה מייצרים קשר הדוק בין הפסטה ובין הבשר - והתוצאה מרהיבה.

"טיטו" גבעתיים, לא כשר.

כתובת: דרך שמעון בן צבי 12/14, קניון גבעתיים.

שעות הפתיחה: א'-ש' – 12.00-23.00.

מונגש לנכים.

מאמרי מערכת