גסטון - בשר עם כבוד

לפני כארבעה חודשים נפתחה בישוב מכבים-רעות מסעדת "גסטון". ההגדרה הייתה "מסעדת FINE DINNING". כשניסיתי לתרגם את המושג לעברית קיבלתי כל מני גרסאות, מ"מסעדה מובחרת" ועד "מסעדת גורמה". כשהגעתי למקום הבנתי שהכוונה למסעדה אלגנטית קלאסית, עם צוות לבוש בחולצות מעומלנות, מוסיקה שקטה ברקע ומנות משוכללות.


שוש חזן גרינברג | 1.1.2018
מנה
שם המסעדה מייצג את הרוח שלה, מסעדה יוקרתית שמבוססת על חומרי גלם איכותיים המטופלים בצורה האופטימלית שלהם.

ההתחלה המומלצת היא עם כוס יין, שמגיעה קודם בגרסת הטעימה, לאישור. יין הבית הוא "תיתורא" - מותג פרטי שמגיע מכפר רות ומותאם במיוחד לטעמי המסעדה וגם בפני עצמו.

לאחר מכן מגיע לחם הבית, טרי ופריך, מלווה בקעריות של קרם חצילים בווינגרט וחמאה. הפיתוי בלחם טרי ועשיר הוא גדול, אבל חשוב להשאיר מקום לכוכב הגדול של המקום - הבשר. "גסטון" היא בראש ובראשונה מקום לחובבי בשר, שמבינים בבשר, יודעים כיצד צריך להיראות בשר איכותי ומעריכים טיפול מקצועי בנתחים השונים. הבשר במסעדה מגיע מעגלים ועגלות מקומיים, מה שאומר שהוא רך ונלעס בקלות, אחרי שעבר יישון של כשלושה שבועות בוואקום לשמירת המיצים.

השף האמון על היצירה הקולינרית הוא שף יוסי אסרף (לשעבר "פורטרהאוס") ויש לציין כי בתפריט יש גם מנות טבעוניות וצמחוניות לטובת סועדים שמעדיפים מנות ללא בשר.

בפתיחים ניתן למצוא מנות מגוונות ומעניינות, כשגולת הכותרת היא ה"טאליאטה" שהיא גם מנה וגם שואו פירוטכני. מדובר על נתחוני פילה דקיקים ונאים שמונחים על מחבת לוהטת שופעת חמאה, לצד עלי ארוגולה ופרמזן. החלק האמנותי מתרחש לצד השולחן כשהמלצר מוזג על המחבת רוטב של יין אדום ובלסמי ומעלה עשן וקולות פצפוץ. כשהעשן מתפזר נשארים על המחבת נתחים עשויים בעדינות ונמסים בפה.

עוד בראשונות המומלצות, למי שרוצה מנה ללא בשר, "טרטר סלמון" - מנה מרעננת מאד של טרטר סלמון טרי ברוטב פונזו שנרקח במקום, עם אבוקדו, בזיליקום, ג'ינג'ר ובצל ירוק. המנה איננה אסיאתית למרות מה שניתן להבין ממרכיביה, אלא יותר בטעמים חמצמצים עם מעט מעוקצנות הג'ינג'ר. המנה קלילה מאד, רכה בפה ויוקרתית.

עד שהגיעו העיקריות לשולחננו הבטנו סביב. המקום החל להתמלא בסועדים, כולל משפחות שמלמדות את הדור הבא מהו אוכל משובח - ואין כמו לראות ילד בן ארבע שנהנה ממח עצמות במנות שמוגשות "על העצם", (בתפריט ישנן כמובן גם מנות מיוחדות לילדים, בגודל ובטעמים).

היות והמסעדה איננה כשרה ומערבת בשר וחלב, במגוון התוספות שמגיע עם המנות העיקריות, יש מנות ניו יורקיות אותנטיות כמו טבעות בצל חלביות, אייסברג וודג' עם גבינה כחולה, מק אנד צ'יז קלאסי, גראטן תפוחי אדמה ועוד. אנו בחרנו להוסיף למנות שלנו סלט עלים שמגיע עם אגסים המוסיפים מתקתקות רבה, וירקות העונה קלויים בתנור.

ולמה הוספנו את התוספות הללו? בעיקריות שלנו היו "פילה בקר" – נתח רך ונימוח שקיבל טאצ' של מלח גס ופלפל שחור, והפך לחוויה חושנית בלעיסה כשהוא ממלא את הפה בעסיס שלו (ורצוי מאד לא לחרוג ממידת ה"מדיום" המומלצת), ונתח עשיר מאד של "סלמון במיסו לבן" - פילה סלמון צלוי ומושרה במרינדה יפנית של מיסו לבן.

השולחן נוקה במהירות והוצע לנו תפריט הקינוחים שכולל מנות מפתות כמו ה"בנופי" ההודי או עוגת הגבינה הניו יורקית הקלאסית שמקומה מובטח בתפריט ניו יורקי, אבל את העין צדה "ביצת גסטון" המפוארת והיא זו שנבחרה להגיע לשולחן בצורת חצי ביצה הפוכה, עשויה שוקולד מריר בציפוי נוצץ, וממולאת במוס שוקולד חלב וקרם ברולה. שחיתות כמו ששחיתות אלגנטית צריכה להיות. המנה גדולה מאד ומספיקה לשני סועדים חובבי מתוק שאינו מוגזם. המסעדה פתוחה לארוחות ערב בלבד, בכל ימות השבוע החל מהשעה 18:00 ועד 23:00 - רצוי מאד להזמין מקומות מראש עקב התפוסה המלאה. בחלל הפנימי ישנם כשבעים מקומות ישיבה (כולל על הבר) וברחבה החיצונית ניתן לקיים אירועים עד 150 איש. אפשר גם לקיים אירועים בכל שטח המסעדה בשעות שבהן היא סגורה.

פרטים נוספים

"גסטון" – סטייק האוס ניו יורקי.

הדרים 22 מכבים רעות, בצמוד למרכז הספורט.

חנייה נוחה, חינמית ובשפע בצמוד למסעדה.

גישה לנכים - יש.

מתאימה לכולם - מבוגרים וילדים, שפע של מנות לחובבי בשר ופתרונות איכותיים גם לצמחונים וטבעונים.

מחיר ארוחה ממוצעת לסועד- 150 שקלים.

המסעדה איננה כשרה.

סרטון קצר על המסעדה
מאמרי מערכת