עושים גלים ב"דרבי בר דגים"

אם יש מילה שמאפיינת יותר מכל את "דרבי בר" היא שפע. קונספט מסעדות הדגים והסלטים נמצא חביב מאד על הקהל הישראלי, כך שלאורך השנים צצו עוד ועוד מסעדות המנסות לדבוק בפורמט של תפריט המבוסס על כמה סוגי סלטים ומנת דג. בעוד ישנם טרנדים עולים ויורדים, ישנן גם קלאסיקות – כזו היא "דרבי בר".


אסף אור שנהב | 28.12.2017
ארוחה במסעדה
החוויה העיקרית במסעדת "דרבי בר" היא האוכל. אל תצפו לחלל פנסי, לעיצוב מרהיב או לצורת הגשה מתוחכמת. לעומת זאת, הסועדים המגיעים אל המסעדה כן יכולים לצפות לטריות, שפע, טעמים טובים ושירות נפלא. הביקור האחרון שלי בסניף רמת אביב הוכתר כהצלחה, כאשר הארוחה בכללותה – מתחילה ועד סופה, סיפקה שלל טעמים טובים, מגוון ושירות ראוי לשבח.

אז מה אכלנו?

שריקת הפתיחה נשמעה עם מניפת הסלטים שהוגשה לשולחן. הסלטים כללו סלט סלק, איקרה, דגים מלוחים, טחינה, סלט ירקות, סלט חריף, סלסלת עגבניות, כרוב לבן, זיתים בעמבה, לבנה וגם טוגנים פריכים ונפלאים של כרובית וחצילים. כטקטיקה, החלטתי מראש שלא לגעת בסלסלת הלחמים על מנת שאוכל לדחות את השובע וליהנות כמה שיותר מהסלטים. כאמור, הטריות היא מוטיב שלט במטבח של "דרבי בר", כך שמכל ביס מופקת הנאה וסיפוק רב. הסלטים שבלטו היו דווקא הטחינה, שאופיינה במרקם קטיפתי ומליחות מדויקת, הסלט החריף המבוסס על עגבניות, ירק ופלפל חריף וכמובן שהחציל המטוגן שסיפק רגעים קרנצ'ים ומפנקים.

אם יש מנה שהפתיעה במיוחד היא מנת השום בתנור (22 שקלים). לכאורה, שום תמיד יהיה שום, אך מה שהצליחו לעשות כאן עם חומר הגלם שיש בכל בית, הוא באמת מופתי. צלחת רותחת הגיעה אל השולחן עם עשרות שיני שום רכות ונפלאות. בעוד השום חי מאופיין בחריפות וחדות, השום הקונפי מתקתק ונמס בפה. מנה מומלצת במיוחד שהיא ללא כל ספק בגדר חובה למניפת הסלטים.

רגע לפני שנקודת האל חזור של השובע הגיעה, דאגנו להזמין את המנות העיקריות. המנה הראשונה שנבחרה היא מנת שרימפס בשמן זית ועשבי תיבול (105 שקלים). אם יש משהו שאפשר לטעות בו הוא פירות ים – דקה יותר או דקה פחות ומידת העשייה הופכת לאסון. השרימפסים הגיעו כפי שמצופה בהם, וכחובב פירות ים מושבע, נהניתי מאד מהמנה – גם מהטעמים שלה וגם מהגודל הנדיב.

המנה השנייה שטעמנו הייתה פילס דניס על הגריל (105 שקלים) שהצטיין גם הוא. התיבול של הדג היה נהדר, כאשר מה שהפך את המנה לטעימה במיוחד הוא העובדה שהדג טרי. אל המנות העיקריות הצטרפו גם תוספות של פלחי תפוחי אדמה פרוסים דק ופירה חמאתי.

ולסיום, החלטנו גם לדגום את תפריט הקינוחים המוצע. "דרבי בר" מגישים קינוחים של "ביסקוטי", כאשר הקינוח היחיד המוכן במקום הוא המלבי, שגם היה המלצת הצוות. סיקרן אותי מאד לטעום דווקא את מוס השוקולד ללא סוכר – בעיקר בגלל שאני לא חובב של מוס שוקולד ובעיקר בגלל שהמנה הייתה עם תחליף סוכר. להפתעתי, למרות תנאי הפתיחה שהיו יכולים להיות מבטיחים יותר, המנה העניקה את הסיום המתוק והנדרש ואכן מדובר על פתרון נפלא עבור הקהל שאינו צורך סוכר.

מסעדת "דרבי בר" מציעה את פורמט הארוחה העסקית לאורך כל שעות היום, כך שתוכלו להגיע אל המסעדה וליהנות ממניפת הסלטים העשירה וממנה עיקרית במחיר המנה העיקרית בלבד. אלו מכם המעוניינים לסעוד בחיק המשפחה, מוצע לכם תפריט ילדים עם המנות החביבות עליהם לרבות שניצלונים וספגטי.

פרטים נוספים:

דרבי בר דגים, סניף רמת אביב.

רחוב ברודצקי 43, תל אביב, לא כשר.

יש חניה בשפע והמסעדה מונגשת לנכים.

שעות פתיחה: ראשון עד שבת, 24:00-12:00.

טלפון: 03-6410898

מאמרי מערכת