מורל טאפס עולמי ויין

יש מסעדות שאנו מתלהבים מהן בפעם הראשונה, אבל כשמגיעים אליהן בפעם השנייה, הנפילה חזקה. במיוחד לאור העובדה שהגענו עם זיכרונות נעימים ועם ציפיות בהתאם. במסעדת מורל סעדנו שלוש פעמים במהלך השנתיים האחרונות, מתוכן פעם אחת במסגרת סיור שיזמה עיריית חיפה עבור אנשי תקשורת מכל רחבי המדינה, במטרה לערוך להם היכרות עם העיר התחתית, בה היא משקיעה עשרות מיליונים בעשור האחרון. שלוש פעמים סעדנו שם, ושלוש פעמים יצאנו מרוצים. מנות טעימות ונדיבות.


יורם מארק-רייך | 7.1.2018
מורל טאפס עולמי ויין.
והנה, אמצע החורף שעוד לא ממש הגיע, שנת 2017 מפנה מקום ל-2018, ואנו נוחתים במורל טאפס עולמי ויין בפעם הרביעית. התמקמנו משני צדי שולחן זוגי, לא רחוק מהבר. הבר הגדול פונה אל המטבח הפתוח, כך שהסועדים יכולים לצפות בשף ובטבחים מכינים את האוכל. בקבוקי יין מונחים בוויטרינה עתיקה, ואת הקירות מעטרים כלי מטבח עתיקים. המסעדה מרווחת מאוד. השולחנות לא צפופים, והריחוק מאפשר פרטיות. התקרה מאוד מאוד גבוהה, מה שמגביר עוד יותר את תחושת המרחב. המסעדה מכילה כ-70 מקומות בפנים ובמרפסת הסגורה. בימות הקיץ ניתן להוסיף שולחנו וכיסאות ברחבה הצמודה.

המסעדה נפתחה ב-24 במרץ, 2015, בבניין שהוקם בימי המנדט הבריטי. את המסעדה הקים השף לירז קריספין, שהיה שף מסעדת מטבח גלילי במצפה אבירים שבגליל, שף מסעדת 'קלודין' לשעבר מיהוד, וברזומה שלו גם מסעדת 'בוקה ראטון' מפאלם ביץ'. הפעם, הלך לירז על קונספט אחר – מסעדת טאפאס עולמי, בה מוגשים טאפאסים ממטבחים מגוונים מכל קצוות הגלובוס, וגם נגיעות פיוז'ן מקוריות. ואם תהיתם, מקור השם 'מורל' הוא סוג פטרייה מהמטבח הצרפתי.

הגענו אל מורל בשעה שבע בערב. לא התקשינו למצוא חנייה. אפשר למצוא די בקלות ברחובות הקטנים הסמוכים, וגם בחניון הגדול של קמפוס הנמל, שבשעה זו כבר נטשו אותו הסטודנטים. את לירז קריספין לא קשה לזהות, בזכות הזקנקן והשיער הארוך שאסוף בקוקו. מדובר בשף יצירתי מאוד, וגם במנות שלכאורה הן סטנדרטיות, אצלו תמצאו טוויסט בעלילה המטבחית.

המלצר הביא לנו תפריט רגיל ותפריט טעימות זוגי. התפריט הקבוע נראה לנו מוכר מביקורינו הקודמים, אבל גם הוא עובר שינויים מדי פעם, בהתאם לעונות השנה, ולפי תגובות הסועדים. תפריט הטעימות כלל 4 אופציות לארוחות זוגיות שהשף הרכיב, והוא מיועד בעיקר למי שמגיע בפעם הראשונה ומעוניין להכיר מגוון רחב ככל האפשר מהמנות, בהתאם לרמת המחירים שהקצה לעצמו: 95 ₪, 119 ₪, 139 ₪, 159 ₪. כל ארוחה כזו גם כוללת קינוח אחד ו-2 שתייה חמה.

הרעיון של הקונספט מכוון לכך שהסועדים המגיעים למקום, יוכלו ליהנות ממבחר גדול של סוגי אוכל שונים ומגוונים. התפריט מחולק לשלושה חלקים: אדמה – מאכלים שמקורם באדמה, כגון סלטים, רביולי, ניוקי, חצילים, ארטישוק ועוד. ים – מאכלי ים דוגמת פירות ים למיניהם, פיש אנד צ'יפס, דגים נאים, וכמה מנות מסקרנות כמו שווארמה בס במיני פיתה וטאקו שרימפס. יבשה – כל מנות הטאפאס הכוללות בשר, כמו קרפצ'ו סינטה, נקניקיות צ'וריסוס, נקניקייה סיציליאנית, טקסס אקו, רצועות שייטל על הפלנצ'ה ועוד.

אין הפרדה בין מנות ראשונות לעיקריות, שכן מדובר בטאפסים. המחירים ברובם נעים בגבולות 40-49 ₪, עם כמה מנות שמחיריהן נוטות מעלה או מטה. המנה הכי יקרה בתפריט היא קסרול פירות ים שמכילה מולים, קלמרי, שרימפס, סרטן וקוקי סאן-ז'אק עם ירקות וציר סרטנים (74 ₪).

החלטנו להזמין מנות משלוש הקטגוריות: אדמה, ים ויבשה.

מרק היום (29 ₪) – שני מרקים הציע לנו המלצר – מרק בצל ומרק צ'ילי קון קרנה. בחרנו בשני, ולא התאכזבנו. הוא הגיע בתוך סיר קטן ממתכת עם ידית ארוכה. לוהט ופיקנטי. טעים מאוד ליום חורף, מה גם שהמעלות בחוץ צנחו בדיוק כפי שהבטיח החזאי. הוא הגיע עם 2 טורטיות והכיל המון בשר טחון. מנה מצוינת.

סלט טוסקני (43 ₪) – זכרנו לטובה את הסלט מביקורינו הקודמים. מגיע עם עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום, צנוברים וקרעי גבינת מוצרלה. הוא הוגש לנו עם שתי ברוסקטות שום קשיחות. הפרדתי בחריצות את הבצל מיתר רכיבי הסלט. המלצר עקב בדאגה אחר מבצע ההפרדה שלי, ושאל אם המנה לרוחי. הרגעתי אותו שהיא מאוד טעימה, ושהקטע עם הבצל הוא שריטה קבועה אצלי. ביקשנו וקיבלנו תוספת של שמן זית בקערית קטנה והספגנו בו את הברוסקטות. לא ברור מנין נובע קסם הטעמים של הסלט הזה. ניסינו לשחזר אותו בבית, וזה לא היה זה. אז או שלירז הוא קוסם, או שהמפגש בין מרכיבי הסלט השונים והמדויקים עם הבלסמי ושמן הזית יוצרים את המג'יק.

חציל רוטליני (40 ₪) – שתי מנות חציל מציע התפריט. נטיית לבי הייתה לבחור בחציל קלוי בסלסת עגבניות, אבל המלצרית (כן, היה מלצר, והייתה מלצרית. פעם הוא ניגש ופעם היא) המליצה שנלך על גלילת חציל במילוי גבינו על רוטב עגבניות. הגיעו שלוש גלילות חמות וטעימות. זוגתי נהנתה מהבחירה, אני הצטערתי שלא בחרתי במנה האחרת. קרפצ'ו טונה אדומה (44 ₪) - המנה הגיעה עם תאנים, בצל סגול, סלסה ורודה וגבינת מנצינו. וגם זכתה בעת ההכנה לטפטופי טקילה ושמן זית. המנה הזו נבחרה על ידי שותפתי לארוחה, והיא נהנתה ממנה עד מאוד, מלבד הערה קטנה לגבי המליחות שהתלוותה אליה. ייתכן שהטבח מאוהב...? שני שיני שום קונפי שלא הוזכרו בתפריט הוסיפו לפסיפס הטעמים. מדליוני פילה עגל (62 ₪) – הבחירה שלי, וגם היחידה בארוחה שלנו מתוך מנות היבשה. המדליונים הגיעו ברוטב פילפלת עם ירקות גריל: כרובית, בצל, פילפל וקישוא. כזה אני, בנאדם של בשרים. קרניבור וטוב לי.

קינוח (36 ₪) – מבין 4 האפשרויות, שמחיריהן נעו בין 36-39 ₪, בחרנו באגסים ביין עם גלידת וניל. האגסים הגיעו שיכורים ועסיסיים, וצבעם אדום כמו סלק. אהבנו מאוד. את הארוחה ליווינו ביין מרלו (היא), ובשליש בירת קסטיל רוז' (אני), והעולם בהחלט נראה שמח וחייכני בזכותם.

לסיכום, מורל היא בר-מסעדה מומלצת. מתאימה בצהרים לאנשי עסקים ולעוברי אורח, ואילו בערב – לסטודנטים (ויש הרבה כאלה באזור העיר התחתית), זוגות שמחפשים רומנטיקה ואווירה קצת אחרת, וכמובן – לחובבי אלכוהול. היות והמנות אינן גדולות, המחירים אינם יקרים, וכל אחד יכול לבנות לעצמו את הארוחה בהתאם לכיסו ולהעדפותיו הקולינריות. קרניבורים וצמחונים ימצאו בו מכל טוב.

כתובת: הנמל 33, עיר תחתית, חיפה. טל: 04-8441404.

גישה לנכים: יש.

לא כשר.

מבצעים: יש ארוחות טעימות ויש קופונים של נופשונים.

מאמרי מערכת