WOK-STREET

אם יצא לכם לטייל במזרח הרחוק, מן הסתם טעמתם מדוכני אוכל הרחוב השופעים כל טוב ולפעמים כל רע. הריחות והצבעים, הטעמים והרעשים... עכשיו יש לכם משהו דומה גם במרכז הכרמל, בחיפה. כן, בתוך ההמולה האורבנית המערבית כל כך, עולים ניחוחות, טעמים ומראות של אוכל רחוב בנוסח המזרח הרחוק. קבלו את מסעדת WOK-STREET.


יורם מארק-רייך | 8.1.2018
מנות במסעדה.
דומה, אבל שונה. שלא כמו הדוכנים ההם, כאן הכול מצוחצח ונקי. איך אני יודע? כי לפני כשנה, זמן קצר לאחר פתיחת המסעדה, הגעתי לווק סטריט ללא כל הודעה מוקדמת, וכמה דקות מאוחר יותר הזדמן לשם צחי ברגר, אחד הבעלים, שזיהה אותי כמי שכותב על בתי אוכל, ומיד התעקש לערוך לי סיור במטבח. בדרך כלל בעלי מסעדות לא מתלהבים להכניס אורחים למטבח. בטח לא כשהאורחים צצים ללא התרעה מראש. מניסיוני האישי, אחרי שיצא לי להיכנס בעבר לכמה מטבחים, הפסקתי לאכול באותן מסעדות אחרי מה שראיתי.

צחי גרר אותי אז פנימה, והראה לי את המקררים, את המצרכים המופרדים בקפידה, את הסדר והניקיון, את השמירה על הטמפרטורות המדויקות. אם אסף גרניט, השף הזועף מתוכנית הטלוויזיה 'מהפך במטבח', היה מגיע לכאן, הוא היה מסיר בפניהם את הכובע. מטבח כה מצוחצח ואסתטי ראיתי במעט מאוד מסעדות במהלך 28 השנים בהן אני כותב על אוכל.

הסוד התברר לי בהמשך. למדתי שצחי, יחד עם שותפיו לווק-סטריט, רונן כהן והשף עופר שטרית, הם גם הבעלים של רשת פלפלת הידועה, שחלק מסניפיה ממוקמים בבתי חולים, ושלנוכח הדרישות המחמירות, התרגלו השותפים לסטנדרטים גבוהים במיוחד.

לפני שהשותפים פתחו את המקום הם נסעו לסין לבחור טבחים. ממש כמו במאסטר שף, נערכו לטבחים הסינים מבחנים רציניים, והטובים שבהם זכו בתפקיד הנכסף. הטבחים הללו הפכו לאטרקציה. הם מקצוענים אמיתיים, מלהטטים בעמדה שלהם שממוקמת לצד חלון הראווה הגדול הפונה לרחוב, מקפיצים את הבשרים והירקות על הווק במומחיות מעוררת פליאה, מעל הלהבות. שואו של ממש, שגורם לחלק מהסועדים לשלוף מצלמה ולהנציח אותם בפעולה. גם סתם עוברים ושבים נעצרים ברחוב ונעצרים על מנת להתבונן. או לצלם.

כמו שאתם מנחשים, אחרי הפעם הראשונה ההיא הגעתי עוד כמה פעמים אל ווק סטריט. וכמובן, המלצתי על המסעדה בחום. גם השבוע, בשיאה של הסערה שכולם חששו ממנה, עצרתי לקחת טייק-אווי לילדה, וללגום עם אשתי מרק חם שיחזק ויחמם אותנו לפני שנצא שוב אל הסערה בחוץ.

די בקלות מצאתי חנייה במעלה רחוב הביכורים הסמוך. חנייה קשה למצוא במרכז הכרמל, במיוחד במהלך החודשים האחרונים, מאז שעיריית חיפה מבצעת שם מקצה שיפוצים נרחב, שגזל גם לא מעט מקומות חנייה. זוהי תקופת שפל בהיסטוריה המפוארת של מרכז הכרמל. עבודות השיפוץ כללו גם ערימות של חול, צינורות ענק שמונחים על המדרכות, בורות עמוקים שנפערו או נחפרו וגדר זמנית מקיפה אותם, מדרכות קדוחות ועוד ועוד. מי שלא ממש היה לו מה לעשות שם, הרחיק את עצמו מהאזור. עכשיו המצב יותר טוב, כי השיפוצים התמתנו, אבל מרכז הכרמל לא חזר בינתיים אל ימיו הטובים. בכל התקופה הזו, ווק-סטריט המשיכה להוות אבן שואבת לסועדים מורעבים. בזמן שלא מעט מקומות אוכל בסביבתה נותרו ללא לקוחות וחלקם אף נסגרו, נשמר אצלה המראה המלבב של לקוחות שמגיעים בזה אחר זה.

המסעדה מנוהלת על ידי השף חי יחיאל, אשקלוני שהגיע לחיפה לפני כמעט שנתיים. מדובר באדם עם אנרגיות בלתי נדלות. בכל פעם שאני רואה אותו הוא מצוי בעיצומה של פעילות קדחתנית, מהיר ויעיל. תמיד עם מזג טוב, סבלנות אין קץ וחיוך על פניו.

כשאני מגיע לשם, וכך גם הפעם, אני נותן לו יד חופשית להכין לי את מה שבא לו, כי הוא כבר מכיר את ההעדפות ואת המגבלות שלי. הוא זוכר שאני אלרגי לחלב קוקוס, ושאני לא מת על כוסברה. יודע שלא לתקוף אותי עם רוטב חריף מדי, וכיו"ב.

אז גם הפעם נתנו לו יד חופשית בבחירת מרקים עבורי ועבור אשתי. לה הוא בחר מרק טום-יאם, כי הוא כבר מכיר את ההעדפות שלה, וגם יודע שהיא לא בעייתית. לי הוא הרכיב מרק שכלל פטריות, שעועית ירוקה, ברוקלי, גזר, בצל, ג'ינג'ר ומרכיבים נוספים, אותם הקפיץ תחילה על הווק. הרוטב שבחר עבורי היה על בסיס קארי צהוב עם פטריות סצ'ואן וטריאקי. זה יצא פיקנטי וטעים. אילו הייתי מנסה להרכיב בעצמי מרק, לא היה יוצא לי כל כך מוצלח.

אחר כך בחרנו מנות עיקריות לילדה ולנו, כדי לקחת הביתה בטייק-אוויי.

הקונספט של ווק-סטריט מורכב משלושה שלבים.

שלב 1

בוחרים את הבסיס למנה (32 ₪): נודלס דק / נודלס עבה / נודלס אודון / אטריות ראמן / אטריות אורז / אורז לבן / סלט ווק צמחוני.

שלב 2

בוחרים תוספות (10 ₪): רצועות עוף / רצועות בקר / קוביות טופו / קוביות אווז. אליהן ניתן לצרף 3 תוספות ללא תשלום: פטריות שמפיניון / מיקס פילפלים /בצל / אננס / קשיו / אגוזים / בוטנים / ברוקולי / שעועית ירוקה / עגבניות מיבשות / אפונה / כוסברה / עלי תרד / פטריות פורטובלו / נבטים / ועוד מבחר תוספות מתחלפות. זכוכית הוויטרינה שמאחוריה כל התוספות הנ"ל מבהיקה ומצוחצחת, כך שהירקות משתקפים במלוא צבעוניותם ומגרים את התיאבון.

שלב 3

בוחרים את הרוטב הרצוי מתוך מבחר של 10 רטבים, שיש להם שמות, ומפורטים תכונותיהם. למשל: רוטב קופנגן (טריאקי), רוטב סיצ'ואן (פיקנטי/חריף), רוטב נפאל (שום בדבש) וכך הלאה. ציורי הפילפל החריף לצד אחדים מהם מציינים את מידת חריפותם.

ישנן מנות שמתאימות גם לצמחונים, לטבעונים ולרגישים לגלוטן.

כפי שהבנתם, כל אחד יכול להרכיב לעצמו את המנה, אבל ישנן גם המלצות הצוות, שמודפסות בגדול על הדוכן ומיועדות למהירי החלטה. בכלל, הכול מתוקתק שם במהירות וביעילות. יש גם אפשרות לבחור כריך (בגט / ג'בטה) ורצועות מוקפצות של עוף או בקר או קוביות אווז בתוספת רוטב כלשהו, ולצאת לדרך. כריך עולה 32/36 ₪. ארוחת נודלס בשרית עולה 42 ₪. ארוחה צמחונית – 32 ₪. מי שעושה כרטיס חבר, זוכה בהנחה בסך 10%.

יש שלושה מרקים לבחירה, שמתחלפים בכל יום, ומחירם 18 ₪. יש אגרולים, ויש גם קינוחים.

לאחרונה מפעיל המקום גם שירות משלוחים.

מבצעים: ניתן להזמין מרק עם שתייה / אגרול / סופלה שוקולד / קינוח טאפיוקה במחירים שנעים בין 15-20 ₪.

המסעדה אינה מרווחת. ישנם רק 5-6 מקומות ישיבה למי שמעדיף לאכול בזריזות. בקיץ ניתן לשבת בחוץ. זה לא מקום להעביר בו זמן איכות, פגישת עסקים או דייט רומנטי. אבל זה מקום מצוין לחטוף אוכל טעים, נקי ומגוון. אוכל מהיר, כבר אמרנו...?

גישה לנכים – יש.

כשר.

לינק לאתר המסעדה: https://www.wokstreet.co.il/

טל: 04-8332211.

WOK-STREET - שד' הנשיא 129, מרכז הכרמל, חיפה.

מאמרי מערכת