המשפחה של "המטבחון"

בהרבה תחרויות בישול יש שלב של "תבשלו אוכל של בית". זה הזמן שבו עיני המתמודדים והשופטים מצטעפות ודוק של דמעות נוסטלגיה נאחז בהן כשהריחות והטעמים של "הבישולים של אמא" עולים.


שוש חזן גרינברג | 9.1.2018
לזניה.
בתוך שפע המנות המודרניות שמוגשות היום במסעדות, עם "פיוז'ן" ו"בישול מולקולרי" (שכבודם במקומם מונח כמובן), נמצאת "המטבחון" – זו מסעדה שמגדירה את עצמה כ"אוכל של בית, אוכל מנחם".

התחושה הביתית מתחילה כבר כשנכנסים למקום ומוצאים את חתול הבית - שמופיע גם בלוגו של המסעדה - מנמנם על אחד הכיסאות. המסעדה ידידותית לחיות וניתן להביא גם את החבר הפרטי ההולך על ארבע מהבית.

כשיושבים במסעדה ניתן להביט החוצה ולהשקיף על אחד האזורים הצבעוניים של תל אביב, הוא האזור שבין שוק הכרמל (שגם מהווה את המקור לפרודוקטים הטריים) וכרם התימנים. אחר כך מסיטים את המבט לעבר הקיר המרכזי עליו מפורט התפריט באותיות קידוש לבנה. מנות הספיישל המתחלפות, כתובות על שלט שמוצב על השולחן. לשתיה חמה, קרה או אלכוהולית יש תפריט נפרד, והקינוחים רשומים בגיר על לוח.

בתפריטים מגוון מנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות, כך למשל בתפריט המנות הראשונות ניתן למצוא מנת כבד קצוץ, לצידה של מנת קציצות פארסה או עלי גפן ממולאים. הבחירה המומלצת בקטגוריית המנות הראשונות היא "פלטת ארבעה מזטים לבחירה" שמאפשרת לטעום ארבעה סוגים של מנות ראשונות ביחד עם לחם טרי (לבן או דגנים). אנחנו בחרנו בכבד הקצוץ עם ריבת בצל וחמוצים, חצילים בטחינה ירוקה, קציצות פראסה צמחוניות ועלי גפן ממולאים באורז ומוגשים עם יוגורט. בצלחת היו גם ירקות לריענון והמנה כולה ייצגה שפע של "בתים" מתוך ה"אוכל הביתי" – מהמטבח האשכנזי, הספרדי והישראלי.

למנות העיקריות נבחרו שתיים, אחת טבעונית - "גיבץ'" - תבשיל ירקות שמוגש עם אורז, ו"לזניה בשרית" שכללה שכבות לזניה עם בשר בקר טחון, רוטב עגבניות ובשמל שמוגשת לצד סלט ירקות שופע ומתובל.

הגיבץ' היה בטעם של בית לא רק לרומנים אלא לכל בית שבו קיבלו את בני הבית החוזרים מיום ארוך בירקות מבושלים ומתובלים לצד אורז לבן שיאזן אותם. הלזניה הייתה מנה מורכבת יותר, עשירה וחורפית (הזכרתי כבר את הביטוי "אוכל מנחם"?) ולמי שאינו מתנגד לאכילת בשר וחלב ביחד, מנה מפתה ומפנקת, כשהסלט נותן את הריענון שבין נגיסה לנגיסה מהלזניה.

את המנות העיקריות ליווינו ביין אדום מתפריט היינות הנרחב, מרלו עם הגיבץ' וקיאנטי איטלקי קליל עם הלזניה.

החתול עבר לנמנם על כיסא אחר, והגיע הזמן למנות הקינוח. בתפריט - בהמשך לרוח המסעדה - יש קינוחים מוכרים ואהובים, כולל אופציה טבעונית, ולשולחננו הגיעו שניים - "מלבי דובדבנים" רענן ששילב מתקתקות עדינה וחמצמצות של הפרי, ו"עוגת שוקולד" עם כדור גלידה. ההגדרה "עוגת שוקולד" היא צנועה מאד יחסית לפצצת השוקולד שהגיעה על הצלחת, עוגה שהיא נטולת גלוטן ומשופעת במתוק מתוק הזה, הייתי מגדירה אותה כסוג של פאדג'. מומלצת לשוקוהולים, ועוד יותר מומלצת לשמור על חלק מהקיאנטי שנשאר בכוס כדי ללגום ביחד עם העוגה, עונג אמיתי.

מסעדת "המטבחון" קיימת כבר יותר מעשרים שנה ושומרת על מקומה בליבם של תיירים וישראלים כאחד שבאים ליהנות ממנותיה. בערב בו נכחנו ניתן היה לשמוע בליל שפות מכל השולחנות מסביב.

"המטבחון"- רבי עקיבא 18 תל אביב.

סיווג המקום – בית אוכל ביתי.

שעות הפתיחה- בכל יום בשבוע משמונה בבוקר (בימי שישי מתשע) עד אחת בלילה. מתאימה לכל הגילאים וגם לצמחונים וטבעונים.

ידידותית לבעלי חיים ומקבלת אותם בברכה.

גישה לנכים- יש.

מחיר ארוחה ממוצעת לסועד - 80 שקלים.

ארוחות עסקיות מוצעות בימים א-ה בין השעות 16.00-12.00 וכוללות סלט ירוק או מנת מיני מהמנות הראשונות או מיני מרק, ביחד עם מנה עיקרית בסך 56 שקלים, וכן "HAPPY HOUR"" בימים א-ה בין השעות 20.00-16.00 שכולל את תפריט הבירה בחצי מחיר.

המקום אינו כשר.

מאמרי מערכת