הרבה מעבר לאספרסו, הרבה מעבר לבר: ביקור באספרסו בר מנדרין

רשת "אספרסו בר" מפעילה כיום מספר סניפים בארץ, רובם על ידי זכיינים שונים. מאחר ומדובר על רשת המופעלת על ידי זכיינים, התפריטים אינם זהים בין הסניפים, בין היתר בעקבות סוגיית הכשרות.


אסף אור שנהב | 14.1.2018
ארוחה במסעדה.
הסניף הנמצא ב"מנדרין" תל אביב, הינו סניף לא כשר המבוסס על קו הרבה יותר מסעדתי והרבה פחות בית-קפה. עוד לפני התפריט הגדול המאפשר לכל אחד למצוא לפחות מנה אחת החביבה עליו, לא ניתן להתעלם מהנוף המרהיב בחסות חוף הים המקבל את קהל הסועדים ואף מעניק להם תפאורה עם ישיבה בחלל החיצוני של המסעדה. הלוקיישן המרכזי, עיצוב המסעדה והטון המוכתב בה, הופכים אותה לכזו המתאימה גם לפגישות עסקיות פורמליות, דרך בילוי עם חברים ועד מקום אירוח למשפחות.

אז מה אכלנו?

קרם חצילים (49 שקלים) – חציל בלדי, טחינה, שמן זית, שום, לימון וביצה. המנה הזו הוצגה על ידי המלצרית כמנת הדגל של המקום, כך שלא היה סיכוי שלא לטעום מנה המזוהה כל כך עם הרשת. כבר עכשיו אגלה לכם כי המנה הזו מבין כל המנות שנטעמו, הייתה הטובה ביותר. אין עוד מילה שיכולה להחליף את המילה קרם בכל הקשור למנת קרם החצילים – התוצר המתקבל הוא אכן קרם חמים ומנחם. טעם עמוק של לימון ושום נוכח בכל ביס וביס והיא אכן מומלצת בחום לכל חובבי החצילים באשר בהם. מנה מעולה שלבטח הייתה זוכה בתואר של קלאסיקה במסעדת שף יוקרתית.

המשכנו הלאה אל סלט סלקים (44 שקלים) – סלקים צלויים, פטריות פורטבלו צלויות וגבינת עזים. כאחד שנושא עמו טראומה מסלקים עוד מילדות, אני מנסה מפעם לפעם למתוח את קצה גבול היכולת שלי ולנסות לתת להם סיכוי נוסף. סלט הסלקים הומלץ לנו בחום על ידי המלצרית המקסימה, כך שבטחתי בה תוך הנחמה שבמקרה הגרוע ביותר אתנחם בפטריות ובגבינת העיזים. אז מצד אחד לא נוצר שידוך ביני ובין הסלקים, אך הצלחת שהגיעה הייתה מרהיבה וכללה כאמור גם את הפטריות הבשרניות שטעמן היה דומיננטי וגבינת העיזים שהייתה נהדרת. הטועם הנוסף שהתלווה אליי מנגד, אהב מאד את הסלט וציין אותו לטובה.

מנת פתיחה נוספת שנטעמה היא שרימפס עשבי תיבול (69 שקלים) – שרימפסים מוקפצים בחמאה ויין לבן ועשבי תיבול טריים. התפריט מציע להזמין את מנת השרימפס כמנה ראשונה עבור 69 שקלים, או כמנה עיקרית ב-97 שקלים. אני הסתפקתי בגודל מנה ראשונה ומסתבר שהיא לא כל כך קטנה והולמת גודל של ראשונה+. המנה מגיעה עם טוסטונים קלויים שמטרת העל שלהם היא להגיע במגע עם הרוטב הנהדר שעוטף את השרימפסים. הרוטב קטיפתי ועשוי היטב, כאשר אני הייתי יכול לוותר על מחצית מכמות העגבניות ויותר עשבי תיבול. ובאשר לשרימפסים? החיסרון היחיד שלהם טמון בעובדה שהם נוטים יותר לגודל של בייבי-שרימפס, וטעמי האישי נוטה לאלו הגדולים יותר.

ולמנה העיקרית: סלמון על הפלאנצ'ה (98 שקלים) – פילה סלמון על מצע של שעועית ירוקה, גרגירי חומוס, קישוא, עגבניות שרי, בייבי תרד ונבטי צנונית. כשמגיעים אל שלב המנה העיקרית, במרבית המקרים אבחר במנה של דג או פירות ים. את המנה הזו ניסיתי כבר בעבר בסניף "אספרסו בר" מנדרין ונהניתי ממנה מאד, כך שהציפיות היו גבוהות מאד. כאחד שהתוספת המתבקשת עבורו ליד הסלמון היא פירה ורוטב שמנת, שמחתי לגלות על הצלחת שפע של ירקות שהפכו את המנה ממנה השוזרת בתוכה אלמנטים של שחיתות, לצלחת שכל מהותה בריאות. המנה סיפקה חגיגה אמיתית של צבע וגם הטעמים היו נהדרים, כאשר הדבר היחיד שהיה הופך את המנה ליוצאת מן הכלל עבורי הוא 2 דקות פחות על הפלאנצ'ה.

בכל הקשור לקינוחים, אני אוהב לבחור דווקא מתוך האפשריות הפחות פופולאריות לכאורה, ועל כן אני מנסה לא אחת קינוחים ללא גלוטן, ללא סוכר או במקרה הזה קינוח טבעוני: עוגת שוקולד קוקוס נימוחה (39 שקלים). אם העוגה לא הייתה מוצגת כטבעונית לבטח לא הייתי יודע שהיא כזו הודות למרקם הכל כך עשיר שלה שהעניק חוויה שוקולדית משובחת. הקינוחים המוצעים בתפריט הם מעשה ידיה של אשתו של בעל המקום, כך ששמחתי מאד לדעת שלא מדובר על קינוחים המגיעים מקונדיטוריה חיצונית. גודל המנה נדיב והולם מאד את 39 השקלים, כאשר אני הייתי מוותר על תוספת הקוקוס ומשאיר את העוגה על קידמת הבמה ללא קולות רקע מיותרים. קינוח מעולה!

"אספרסו בר", מלון מנדרין, יוניצמן 23, תל אביב.

פתוח שבעה ימים בשבוע – 24.00-07.00.

03-6995030.

מונגש לנכים.

מתאים למשפחות ולאירועים.
מאמרי מערכת