בוקריה - בוקר מתוק כל היום

כשהמלצרית הניחה את המגש על השולחן, עיני כל הסועדים בסביבה מוגנטו אליו, זו הייתה יצירת מופת מתוקה. היו שם "קראנץ' בננה" - שכבה של קראנץ' לוטוס פריכה שעליה פרוסות בננה מקורמלות, ומעל שלגון "מגנום מיני" ברטבים של קרמל ושוקולד חלב.


שוש חזן גרינברג | 21.1.2018
מתוקים
"בוקר בא לעבודה" אומר השיר. אני אומרת "בוקר (וצהרים וערב) בא לסעודה". כש"בוקריה" הפתח תקוואית הכשרה החלה את דרכה, הרעיון היה "ארוחות בוקר כל היום", דהיינו מקום בו אפשר להזמין ארוחת בוקר בכל שעה.

עד השעה ארבע אחרי הצהרים מתקיים "בופה" - מילת הקסם שמחביאה בתוכה שפע של סלטים חמים וקרים, דגים, ירקות אנטיפסטי, דגים, ממרחים, המאפים המפורסמים של המקום, מטבלים, גבינות ועוד ועוד, וכן יש אפשרות להוסיף מנות תפריט בנפרד.

בשעות הצהרים מצטרף גם תפריט הערב כך שהמגוון גדול ומתאים לכל אחד, כולל מנות צמחוניות וטבעוניות, ללא גלוטן וללא לקטוז. תפריט ה"בופה" מסתיים בשעה ארבע ולאחריו ממשיך תפריט הערב במקביל להפתעה הגדולה - הקינוחים.

בעצם, להגיד "קינוח" על מה שמתרחש ב"בוקריה" לא מתחיל אפילו לתאר את החוויה. בעזרת השף-קונדיטור המפורסם ערן שוורצברד, נבנה תפריט קינוחים שאפשר להגדירו "לא מהעולם הזה". מדובר בקינוחים קבועים לצד קינוחים מתחלפים לפי ימות השבוע, שמהווים את חלומו הרטוב של כל חובב מתוקים באשר הוא. למעשה, אם נדמיין את מטבח הקינוחים ב"בוקריה", נראה בדמיוננו משהו שיותר דומה לסט הצילומים של "צ'ארלי בממלכת השוקולד, הקצפת, הרטבים והקרמל".

הגענו למסעדה כדי לטעום את תפריט הקינוחים המשוגע הזה, אבל לפני כן רעננו את החיך בקצת מלוח בעזרת "סטיקי מוצרלה" - אצבעות מוצרלה מצופות בקריספי פנקו ומטוגנות, שהגיעו חמות לשולחן ונטבלו ברוטב צ'ילי מתוק. האצבעות היו פריכות, הגבינה הייתה כמו לבה מותכת שנשפכת החוצה, הכל כבר היה מוכן למכת המתיקות שהגיעה לאחר מכן.

בתפריט המתוקים יש אפשרויות רבות שקשה להחליט מביניהן ובעצם לא צריך מכיוון שיש פיתרון גאוני ושמו "מגש שחיתות". כן, בדיוק כמו שזה נשמע. על מגש עץ מעוצב מוגשות דוגמאות מוקטנות, בערך מחצית הגודל של מבחר גדול מקינוחי המקום כך שאפשר לטעום מכל הסוגים בלי להצטער שבחרנו כך ולא אחרת.

כשהמלצרית הניחה את המגש על השולחן, עיני כל הסועדים בסביבה מוגנטו אליו, זו הייתה יצירת מופת מתוקה. היו שם "קראנץ' בננה" - שכבה של קראנץ' לוטוס פריכה שעליה פרוסות בננה מקורמלות, ומעל שלגון "מגנום מיני" ברטבים של קרמל ושוקולד חלב, "מפלצת פנקייק" - שני פנקייקים שהופרדו על ידי שכבה עבה של גלידת ווניל, קצפת בכמות לא חוקית, שיערות חלבה וקדאיף, אגוזים מסוכרים וסירופ מיייפל, "וופל בלגי" שעטף שני כדורי גלידה שוני.

"מילקשייק מוגזם" שבמקרה שלנו היה ממחלקת ה"אוריאו" והכיל גלידת ווניל, עוגיות אוריאו, תועפות קצפת, אגוזים מסוכרים ושוקולד חם. וכן גם את "המלכה הלבנה" שהייתה כוס גדולה ובתוכה סורבה תות מרענן, קרעי פנקייק, שברי מרנג, נענע, סירופ פירות יער ו... הזכרתי גם כמויות של קצפת?

כן, כל זה על מגש אחד. (ובמקרה של יום הולדת או אירוע חגיגי, מצטרפים גם זיקוקים להשלמת האווירה).

ליד המגש נשאר עוד קצת מקום על השולחן ולכן הצטרף קינוח נוסף מתפריט קינוחי החורף המתחלפים. לכל יום יש קינוח משלו, והיות והגענו למסעדה ביום ראשון, הקינוח הנבחר היה "אלפחורף"- גביע ענק שבתוכו וופל בצורת "באבלס" - בועות פריכות, שנכרך בצורת הגביע וקיבל לתוכו הרבה, אבל ממש הרבה גלידת ווניל, קרמל, עוגיות אלפחורס, פופקורן מתוק וברור שגם הר של קצפת, והוגש עם רוטבי קרמל ושוקולד.

בשאר ימות השבוע יש מנות קינוח אחרות כמו "מפולת שלגים" של ימי שני, שמורכבת משכבות קרפ עם קרם מסקפורנה, תותים, מרנג ושוקולד חם, או הספיישל של ימי חמישי שנושא את השם המסקרן "אגז קינדר בואנו" וכפרפרזה על המבנה של "אגז בנדיקט" כולל ביצי שוקולד ממולאות בגלידת ווניל וגלידת בננה, עם רוטב שוקולד, אגוזי לוז ורוטב שוקולד לבן, וכל זה על מצע לחמניות חמאה מקורמלות.

חשוב לציין. כל המרכיבים במנות מוכנים במקום מההתחלה, כלומר זו לא "גלידה בטעם תות" אלא גלידה ווניל שקיבלה לתוכה פירות טריים, וזו לא "רוטב חמאת בוטנים" שמגיע מוכן אלא חמאת בוטנים אמיתית שעורבבה לתוך שאר המרכיבים לצורך הכנת הרוטב, וכך הלאה. רוב המרכיבים בכל המנות של "בוקריה" מוכנים במקום בהכנה עצמית.

במקום בר אלכוהולי עשיר, אפשרות לטייק-אווי ומנות שאפשר להזמין בחצי הגודל.

"בוקריה" - דרך יצחק רבין 17 פתח תקווה (מתחם יכין סנטר).

ארוחות בוקר, חלבית, קינוחים.

שעות הפתיחה - בימים א-ה מתשע בבוקר עד אחרון הלקוחות, ביום שישי משמונה בבוקר עד שלוש שעות לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת הפתיחה כשעה אחרי צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

קהל יעד - כולם - משפחות, זוגות רומנטיים, חבורות של בנות, צמחונים, טבעוניים, שומרי כשרות, חובבי מתוק וחוגגים.

גישה לנכים - יש.

חנייה - במתחם יכין סנטר, שעתיים ראשונות חינם בצמוד למסעדה.

מחיר ארוחה ממוצעת - 60 שקלים. הקינוחים ברובם מתאימים לזוג.

המסעדה כשרה.
מאמרי מערכת