הנמל 24

מסעדת השף החיפאית, הנמל 24, ניצבת מזה 11 שנים בראש רשימת מסעדות היוקרה בעיר. הקלפים המנצחים: 1. השף רן ראש, בוגר בית הספר הגבוה לבישול של פול בוקוז בצרפת. 2. השותף גיא אביטל שאין שני לו באדיבות ובנחמדות. 3. העיצוב המדהים והאותנטי. 4. ההקפדה היתרה על כל כללי הטקס והגינונים הנכונים.


מאת: יורם מארק-רייך | 21.1.2018
המסעדה.
מסעדת הנמל 24 נחשבת למסעדה היוקרתית של חיפה, מימיה הראשונים ב-2006 ועד עצם היום הזה. סמל לאלגנטיות, גורמה וחוויה עיצובית. זו ליגה בפני עצמה. אין זה פלא שכאשר מגיעים אורחים חשובים לעיר, זהו אחד מהמקומות הראשונים לארח אותם. השם הוא גם הכתובת. רחוב הנמל 24. מסעדת השף הצרפתית ממוקמת במתחם הבילוי בעיר התחתית שהעירייה מטפחת ומשקיעה בו בשנים האחרונות עשרות מיליונים.

גיא אביטל, מבעלי המסעדה, האיש שעמד מאחורי רסיטל דניה, הקים יחד עם חברו השף רן ראש את הנמל 24 בשנת 2006, במטרה ליצור את החוויה הקולינארית המושלמת. המסעדה משלבת בין אוכל גורמה, עיצוב איטלקי כפרי ואווירה של שפע ויוקרה.

המסעדה מעוצבת כווילה טוסקנית ומחולקת לחדרים פרטיים מעוצבים להפליא, אשר יוצרים חוויה חדשה לסועד בכל חדר וחדר. הפיאצה המרכזית, החדר הזוגי, הלאונג', מרתף היינות וחדר ה-VIP, שיכול להכיל עד 60 סועדים – המסעדה מתאימה לכל שעה ולכל אירוע, מערב רומנטי ואינטימי, ועד לישיבות עסקיות וכנסים. בסך הכול היא יכולה להכיל בחדריה ואגפיה השונים כ-160 איש.

השף רן ראש הוא בוגר בית הספר הגבוה לבישול של פול בוקוז בליון, צרפת. הוא עבד במסעדת לה בל אוטרו בעלת שני כוכבי מישלן בריביירה הצרפתית של קאן, ובהמשך פתח מסעדה משלו בפריז. רן יצר תפריט מוקפד שמושפע משיטות הבישול של המטבח הצרפתי, ונוטל גם מהמטבח האיטלקי והים התיכוני.

המסעדה ממוקמת במבנה שמיועד לשימור. העיצוב הוא של האדריכל נתן פייביש בהשראת הפיאצות בטוסקנה, שייבא לצורך זה פריטים ומזכרות משם, מה שמעניק אווירה אותנטית ומיוחדת כל כך. העובדה שמדובר במבנה לשימור גם מגבילה את הבעלים, שכן לא כל דבר מותר להם לשפץ או לשנות.

את גיא אביטל, איש מקסים ואדיב ברמות שלא נתקלתי בהן במקומות אחרים, הכרתי לפני שנים, כאשר היה מבעליה של מסעדת רסיטל הזכורה לטוב במרומי שכונת דניה. לצערי, הוא לא נכח במסעדה בעת שהגעתי לשם השבוע.

הגענו בשעת ערב מוקדמת אל העיר התחתית. מצאנו חנייה בקלות – ישנם חניונים בתשלום וגם בחינם בסביבה הקרובה – עלינו במדרגות העולות למסעדה, וניצבנו בפתח המסעדה המפוארת, המהממת כל כך בעיצוב שלה.

היינו שם אשתי, בתי ואני, וכבר מהרגע הראשון היה ברור לנו שצפויה לנו ארוחה נהדרת. ואכן, לא התבדינו. במהלך ינואר מתקיים שם מבצע של שתי מנות פתיחה (לחם הבית עם מתבלים + מרק קרם בצלים), מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח – ב-160 ₪. אנחנו חרגנו מגבולות המבצע לטובת טעימות נוספות.

התמקמנו בחדר פרטי, מעוצב להפליא, כשאנו מוקפים בבקבוקי יין ובשכיות חמדה. מוסיקה נעימה בקעה מהרמקולים בווליום נמוך. נכנסנו מיד לאווירת המקום. המלצר הוותיק והמלצרית המתלמדת שנלוותה אליו הוסיפו לאווירה המיוחדת. אדיבות, בקיאות בתפריט, נימוס, גינונים מוקפדים. המנות הוגשו לפי כל כללי הטקס, וכך גם היין שנמזג לכוסות. ליגה אחרת, כבר אמרתי?

בתי ואני שתינו למברוסקו, אשתי העדיפה את יין הבית שהינו בלנד של קריניאן, קברנה פרנק ושיראז.

פצחנו בטעימה מלחם הבית שהגיע עם שני מתבלים: סלסת עגבניות וחציל מעושן טחון עם טחינה.

המשכנו עם מרק קרם בצלים, שאני אישית לא אהבתי, אבל שתי השותפות שלי לארוחה ליקקו את השפתיים, היללו ושיבחו. לגבי המנות האחרות בארוחה, כולן היו טעימות להפליא, ואני יכול גם לשלוח כאן מסר לאותו חבר כרסתן וגרגרן, שבהחלט היה מדובר במנות משביעות לחלוטין.

את המנות הראשונות ביקשנו להציב במרכז השולחן, כדי ששלושתנו נחלוק ונטעם מהן. אחרי בחינה מדוקדקת של התפריט בחרנו שלוש ראשונות:

רוסטביף סינטה, שאנטי חזרת, גזרים צבעוניים מקורמלים ופרמז'ן (59 ₪).

טרטר סלמון, ויניגרט פירות יער וטריו סלק (56 ₪).

מילפיי פטה כבדים ותפוחים בסיידר-וויסקי, אספרגוס ירוק על פונדו כרישה ובלסמי סיגליות (48 ₪).

העיקריות שהציע התפריט כללו אוסובוקו טלה מעושן, שרימפס, פסטה אלי-אליו, ריזוטו ערמונים ועוד מנות מבטיחות, מתוכן בחרנו:

פילה בורי בקראסט פנקו-טפנאד, ראגו שומר, קרם אפונה וסלט שומר-הדרים (118 ₪).

נתחי פילה בקר, רביולי ערמונים, בצלי פנינה מקורמלים ופטריות ברוטב פורט-חרדל (126 ₪).

ברושט – סטייק בייקון, פילה בקר וקציצת טלה, לצד פירה שעועית ופטריות ירדן ברוטב פורט (138 ₪).

כפי שאתם למדים מהתפריט, המסעדה אינה כשרה, אך ניתן להזמין בה מנות כשרות, צמחוניות ואפילו טבעוניות.

באתר המסעדה מצוין שאין גישה לנכים. עם זאת, המלצר אמר לנו שבמקרה הצורך ניתן לעלות לשם במעלית משא. זה אולי לא הפיתרון הכי סימפטי ואלגנטי, אבל לפחות זו אופציה, ואיש צוות מהמסעדה ילווה את הנכה.

במסעדה נערכים לא מעט אירועי חברות ואירועים פרטיים, ולכן מומלץ מאוד להזמין מקומות מראש.

שעות פעילות:

ב'-ה': 18:00-22:00.

שישי: 12:00-22:00.

שבת: 13:00-22:00.

בשעה 22:00 נסגר המטבח. המסעדה עצמה נסגרת בחצות.

בימי א' המסעדה סגורה.

מבצע: בימי שישי יש הנחה של 20% על כל התפריט, כולל אלכוהול בין השעות 12:00-16:00.

הזמנת מקומות: 053-9442262

מאמרי מערכת