CLARO - מזרח תיכון חדש

במבנה טמפלרי גדול במתחם "שרונה" הקים השף המוערך רן שמואלי את "קלארו"- מטבח ים תיכוני שאימץ את "מהחווה לשולחן", דגש על המוצרים הטריים ביותר, מתוצרת מקומית בלבד, שהופכים למנות ים תיכוניות באפיונים של ספרד, צרפת, איטליה, טורקיה, יוון, לבנון וכמובן ישראל.


שוש חזן גרינברג | 21.1.2018
סלומון
ב-1886 היה שם היקב הראשון של "שרונה" שכלל גם בית מלאכה לייצור חביות. ארבעים שנה לאחר מכן ייצרו שם ספירט, בשנות השלושים פעל שם בית הדפוס הגרמני "רקורד" אבל עשר שנים אחר כך כבר הפך למפקדת מחנה של הצבא הבריטי. בשנות הארבעים הודפסו שם בולי "הדואר העברי" וב-1950 פעל שם בנק ישראל ולאחריו שירת את המוסד. ב-2014 הגיעה לשם "קלארו".

איפה זה "שם"? במבנה טמפלרי גדול במתחם "שרונה" הקים השף המוערך רן שמואלי את "קלארו"- מטבח ים תיכוני שאימץ את "מהחווה לשולחן", דגש על המוצרים הטריים ביותר, מתוצרת מקומית בלבד, שהופכים למנות ים תיכוניות באפיונים של ספרד, צרפת, איטליה, טורקיה, יוון, לבנון וכמובן ישראל.

עיצוב המסעדה שומר על המבנה המקורי, בתוספת מגוון אפשרויות ישיבה, כולל בר גדול שמקיף את המטבח, כך שהטבחים למעשה מבשלים בין הסועדים ומאפשרים לצפות בכל תהליך ההכנות.

החלל המרכזי ממוקם בקומה הראשונה של המבנה, כשמעליו חלל נוסף שנועד לאירועים עד 32 איש. מתחתיו, שתי קומות למטה, היכן ששכנו הכספות של הבנק, ישנו אולם אירועים לכ-200 אורחים. בין הקומות נוסעת מעלית.

בדרך כלל, לפני שאני מגיעה למסעדה אני בוחנת את התפריט שלה באתר האינטרנט, אולם ב"קלארו" הדבר לא ממש רלוונטי, מכיוון שהם שמבשלים רק עם מצרכים טריים, התפריט משתנה ומודפס פעמיים ביום, בצהרים ובערב, לעיתים שינוי של כל המנות ולעיתים שינוי של מרכיבים במנות מסוימות.

מעבר לתפריטי היין, הקוקטיילים והקינוחים, ישנו התפריט המרכזי שמחולק למנות פתיחה קרות, מנות פתיחה חמות ומנות עיקריות. המלצרית יעל ששירתה אותנו ידעה להסביר על כל מנה, ולהתאים לנו את המנות והשתייה. היא סיפרה לנו כי כל פעם שמוצעת מנה חדשה בתפריט, המלצרים טועמים אותה כדי לחוות דעה וכדי להכירה ולהציגה כראוי לסועדים. פתחנו בקוקטיילים. כבר בשמות המשקאות ניתן למצוא את ההומור של שף שמואלי, כשלמשל קוקטייל שאף אחד לא זוכר את שמו אלא רק את העובדה שהוא מכיל טימין, מכונה פשוט "זה עם הטימין". אנחנו בחרנו בסנגריה חמה ומפנקת ביום חורפי סגריר, ובקוקטייל "וויסקי עם תבלינים" שקושט בחלבון מוקצף ו"נתן בראש" בצורה אלגנטית קרירה.

כיוון שרצינו לטעום כמה שיותר, התמקדנו במנות הפתיחה וניצלנו חלק מהן כעיקריות. הבחירות שלנו (בהמלצת המלצרית) היו שתי מנות דגים נאים - האחת "טרטר דג ים" - על גבי אבוקדו, ויניגרט תפוזי דם, כוסברה וצנוניות, והשנייה "ברוסקטת דג ים קונפי", עם עגבניות שרי, זיתים, צלפים, בזיליקום סגול ולאבנה תרד. דג טרי נבחן כשהוא נא והדגים של "קלארו" בהחלט עברו את המבחן, הם היו רעננים והפרזנטציה יפיפייה.

הבחירות הבאות שלנו, שהיו מתפריט מנות הפתיחה החמות, כאמור שימשו בתור העיקריות שלנו, וגודלן היה בהחלט משביע, והן היו מנה טבעונית של "מסבחה דלעת", דלעת סינית צלויה שבתוכה תבשיל עדשים שחורות, טחינה לבנה ושקדים, ולצד הקרניבורי של השולחן "שקדי עגל", שהונחו על תבשיל תרד תורכי וחומוס, עם קונפי ארטישוק, פלפל שאטה, ולאבנה. מנת הדלעת התגלתה כמנה שאפשר להגדירה כ"אוכל מנחם" במיטבו. מנה עשירה מאד, משביעה וחורפית. תוך כדי אכילת התוך של הדלעת ניתן היה לגרד מהפינות את בשרה כך שהיא הוסיפה רובד נוסף לתבשיל. שקדי העגל היו נימוחים, הלאבנה "קיררה" את המנה ושמחתי לגלות שפלפל השאטה לא דומיננטי מדי היות ואני לא בן אדם של חריפות.

ישנו תפריט קינוחים אבל יעל המלצרית לקחה אותי לבדוק את הקונדיטוריה שיש במקום (כמו גם טאבון והכנה עצמית של כל המוצרים במסעדה). הדבר הראשון שראיתי שם הוא מה שמתואר בתפריט כטראפל ענק, והוא פשוט כדור גדול שכולו שוקולד. העדפתי לקחת את המנה המעניינת יותר, ה"ברד פודינג " שעשוי מקרעי חלה בקרם ברולה, עם פירות יער, וגלידת שמנת חמוצה. אני לא יודעת כל כך מה הקשר למזרח התיכון אבל אמריקה מעולה הייתה לי על הצלחת. מנה שמעלה זיכרונות גם למי שלא נולד באמריקה. קיבלנו לטעימה מנה נוספת שכללה שלושה סוגי מוס, האחד מוס שומשום בטעם חלווה, השני שוקולד והשלישי קרמל, שלושתם עם מגע של מלח ושמן זית להבלטת הטעמים. חגיגה מתוקה לאוהבי הז'אנר. הבחירה שלי הייתה עדיין הבראד פודינג בגלל עדינותו, בעיקר לאחר ארוחה משביעה. קלארו- רחוב הארבעה 23 תל אביב, במעלה המדרגות.

המסעדה היא מסעדת שף ים תיכונית.

שעות הפתיחה: בימים א-ה היא נפתחת ב-12 בצהרים, כשהמטבח נסגר ב-23.00 אבל המסעדה עצמה פתוחה עד אחרון הלקוחות. בימי שישי ושבת ישנו בראנץ' מיוחד בין השעות 12.30-9.00.

גישה לנכים- מלאה.

מחיר ארוחה ממוצעת של מנה ראשונה ועיקרית – 150 ₪.

בצהרים יש עסקיות שבהן המנה העיקרית כוללת מנה ראשונה ושתיה, ומחיר מוזל לקינוחים.

המסעדה איננה כשרה.

מאמרי מערכת