פרנג'ליקו במושבה הגרמנית: סמל לדו-קיום החיפאי

בסניף המושבה הגרמנית של רשת פרנג'ליקו ניתן לראות יהודים, ערבים, עולים חדשים וגם תיירים רבים סועדים להם בצוותא. למי שלא מתחבר לקו האסיאתי, יש גם אופציות מערביות. המסעדה ממוקמת ברחוב הכי יפה בחיפה.


יורם מארק-רייך | 23.1.2018
סושי.
רשת פרנג'ליקו התחילה מסניף ראשון שצץ בשד' מוריה על הכרמל, ואשר לפני חודשים אחדים סגר את שעריו. אבל לחובבי הסושי נותרו עוד סניפים של פרנג'ליקו ברחבי העיר, ואחד מהם הוא זה ששוכן בשדרות בן גוריון 22 במושבה הגרמנית, מיקום ששווה זהב, ושמאות תיירים מגיעים אליו מדי יום כדי לצלם ולהתבונן במקדש הבהאי והגנים המרהיבים המובילים אליו, שעל הגבעה ממול.

בר-מסעדה פרנג'ליקו במושבה הגרמנית שבחיפה שוכן במבנה טמפלרי בן כ-150 שנים, הנחשב לאחד היפים והמרשימים בישראל מסוגו. החצר טבולה בצמחיה ירוקה, כל זאת אל מול הנוף המרהיב של הגנים הבהאים. אם בשעות היום זהו הרחוב הכי יפה בעיר, דמיינו איך הוא נראה בלילה, על שלל האורות הצבעוניים, ואנחנו עוד הגענו לשם בשבוע השני של ינואר, כאשר קישוטי חג המולד עדיין מקשטים את השדרה וגם את פנים המסעדה.

חנייה מצאנו די בקלות, כמעט מול המסעדה, אבל זה היה עניין של מזל. בשדרות בן גוריון נדיר למצוא חנייה, אבל ברחובות הקטנים שבצד, אפשר למצוא. במיוחד אם מכירים את האזור. ויש גם חנייה בתשלום בקרבת מקום.

מזג האוויר היה גשום ומקפיא, כך שוויתרנו על ישיבה בחצר הגדולה המקיפה את המסעדה ומשקיפה אל הרחוב. העדפנו להיכנס פנימה, וליהנות מחומו של המזגן. המקום גדול, ומכיל 90 מקומות בפנים, ועוד כ-30 בחצר החיצונית, שאינה מקורה.

בהתחשב במיקומו של הסניף במושבה הגרמנית ובאוכלוסייה הערבית המתגוררת שם, הרי שלמרות שהתפריט ברובו אסיאתי, וזהה לתפריט הרשתי הארצי, מציע הסניף הספציפי הזה ספישלים שמתאימים את עצמם לאוכלוסייה המקומית וגם לתיירים הרבים שעשויים לקפוץ פנימה.

בקיצור, מי שלא מתחבר לקו האסיאתי של הרשת, לא חייב להיצמד למקלות אכילה, סושי ושאר המנות של הרשת, אלא יכול לבחור מנות כמו המבורגר, סטייק פילה עגל, מיקס פירות ים, סטייק אנטרקוט, סלט יווני, סלט טאבולה ועוד.

הזכיינים שמפעילים את הסניף הם שני אחים, עורכי דין במקצועם – תאופיק (35) ותאמר חנא (32). השניים הם קרובי משפחתו של שרבל, מבעלי מסעדת מקסים הידועה שבפאתי חיפה (כן, זו שתמיד תיזכר בגלל הפיגוע הנורא שהתבצע בה, ואשר מהווה סמל מופלא לדו-קיום שמאפיין את חיפה, ואשר אותה מחבלת לא הצליחה לערער). שרבל הוא הבעלים של כל המבנה שבשדרות בן גוריון 22. תאופיק עבד במשך שנים במסעדת מקסים, ומכיוון שלמד משפטים והחליט להיות איש עסקים, בחר בתחום אותו הוא מכיר היטב.

הצעד הראשון שעשה תאופיק עם כניסתו לפרנג'ליקו, היה להגדיל את הבר ולהפוך אותו לחלק משמעותי במרכז המסעדה, כך שגם מי שחולף בחוץ יבחין בו ויקבל חשק להיכנס וללגום קצת אלכוהול. בשעות הערב האורות מתעמעמים והמקום מתפקד כבר עם מוזיקת רקע קצבית בהתאם.

תאופיק: "הכרתי את המקום, וידעתי מה החולשות שלו. אני משקיע בכל המישורים, כולל כוח אדם, איכות השירות ורמת המוצרים, ובאמת בשנה שאני כאן יש עלייה של 40% בהכנסות".

הוא עצמו מקפיד על הגזרה ועל מה שנכנס לפיו. "הגעתי עכשיו מהבית. כל בני המשפחה אכלו דגים מטוגנים, ורק אני ביקשתי דג בתנור. אני גם עושה הרבה כושר. שומר על עצמי".

והנה מה שטעמנו:

ראמן (43 ₪) – מרק צלול על בסיס בקר עם אטריות אודון, נתחי עוף, בצל ירוק, עלים ירוקים ופטריות שמפיניון. ניתן לקבל גם ביצה בתוספת 3 ₪, אבל אני העדפתי ללא ביצה. המרק היווה את מנת הפתיחה שלי, ובחרתי בו על מנת להתחמם ולהרגיע את הגוף אחרי הקור המקפיא שספגנו בחוץ. מהבחינה הזו המרק בהחלט עשה את העבודה וחימם אותי, אבל לא נפלתי ממנו.

טום יאם (46 ₪) – מרק שבחרה השותפה שלי לארוחה. היא דיווחה על הנאה מושלמת. המרק הכיל פירות ים, נבטים, בצל ירוק, עגבניות שרי, למון גראס, פטריות שמפיניון, ג'ינג'ר וחלב קוקוס.

טטאקי טונה (33 ₪) – פרוסות טונה צרובה ברוטב טריאקי על מצע סלט סום ים טאם.

קרפאצ'ו סלמון (36 ₪) – פרוסות סלמון דקיקות בתחמיץ למון וסויה, ובעיטור טבעות צ'ילי. הוגש עם כמה טוסטונים.

קרייזי רול (45 ₪) – סלמון בטמפורה, עם בטטה, גבינת שמנת ועירית, במעטפת סלמון ואבוקדו. המלצרית הדגישה שאם נזמין מנה כפולה (שמחירה 65 ₪), זה ישתלם כספית הרבה יותר, אך העדפנו להסתפק במנה המוקטנת, ולגוון עם מנת הירו רול.

הירו רול (38 ₪) – רול חם. סלמון, בטטה, אבוקדו וגבינת עמק מטוגנת בציפוי פאנקו פריך. הטיגון אולי עושה אותו פחות בריא, אבל גם יותר טעים.

סלט קיסר (56 ₪) – ויתרנו מראש על חזה העוף על הגריל שהוא היה אמור להכיל, ואולי פגמנו כך בשלמות הקולינרית שלו, אבל היה חסר לנו טעמו של שום. מה שכן מצאנו בסלט: עגבניות שרי, חסה, בצל סגול, בוטנים. הוא הוגש עם גבינת פרמזן מגורדת מעליו, ועם רוטב ויניגרט.

ביף אנד ברוקולי (53 ₪) – פטריות עם נתחי בקר, פרחי ברוקולי, צל לבן ועלי נענע ברוטב הויסין מעושן. טעים ביותר. התגברנו על המנה בכוחות משותפים.

נגישות – המקום נגיש לנכים.

לא כשר.

שעות פעילות: ראשון-שבת: מ-11:00 ועד חצות. בסופ"ש – עד הלקוח האחרון.

מבצעים:

בימי שני ניתן ליהנות מ-1+1 על כל הרולים.

עסקיות משתלמות במיוחד מוצעות בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-17:00, במחירים הבאים: 47 ₪, 52 ₪, 57 ₪, 62 ₪. לא כולל ימי חג.

פוד & ביר: קנקן של ליטר בירה עם כנפיים מטוגנות או שרימפס פופקורן ב-67 ₪.

חברי מועדון זכאים להנחות בימי נישואין וימי הולדת.

פרנג'ליקו. שד' בן גוריון 22, המושבה הגרמנית, חיפה. טל: 04-6384480.

מאמרי מערכת