בונז'ורנו בליקר בייקרי!

אחד הדברים הראשונים שהבחנתי בהם כשנכנסנו הייתה סלסלת הצעצועים שרק חיכתה לילדים שישחקו במה שיש לה להציע, ויאפשרו להורים לאכול בנחת. "בליקר בייקרי" מקבלים נקודה נוספת על החשיבה הזו, משהו קטן שעושה הבדל גדול.


שוש חזן גרינברג | 25.1.2018
מנות במסעדה.
מתחם "יכין סנטר" בפתח תקווה וסביבתו הוא מרכז קולינרי אהוב ופופולארי, וניתן למצוא בו שפע של הפתעות טעימות. אחד המוסדות הוותיקים הוא "בליקר בייקרי" - הסניף הראשי של הרשת שמונה מעל 20 סניפים בכל רחבי הארץ, והוא מושך קהל סועדים גדול בכל שעה משעות היום.

בתפריט הרגיל יש שפע של אפשרויות, מסוגי ארוחות בוקר שונים (קלאסית, אירופאית, "בקטנה", או מתוקה), כריכים, טוסטים, סלטים, מנות ראשונות כמו פוקצ'ות ואנטיפסטי, מנות עיקריות כמו בלינצ'ס, תבשילים או דגים וים קינוחים. עכשיו נוספה מחלקה חדשה לתפריט, המחלקה האיטלקית עם מנות פסטה, פיצות, קינוחים, פוקצ'ות ועוד וזו הייתה סיבה ראשונה לבוא לטעום. הסיבה השנייה הייתה אישית יותר - בעבר חגגתי ב"בליקר בייקרי" יום-הולדת עם קינוח כדור נמס משגע, והייתי חייבת לדעת אם הוא עוד שם.

אז ספויילר לסוף - כן, הוא עוד שם. אבל המטרה הייתה לטעום את התפריט האיטלקי. ב"יכין סנטר" ניתן לחנות שעתיים ראשונות חינם ואחרי שבע בערב באופן חופשי כך שאפשר להתרווח על הכיסא וליהנות מהעיצוב המיוחד של המקום, שמרמז על תחנת רכבת, עם שעון וחלון גדול, וחלל גדול שמחולק לשני חלקים, ושניתן ליצור בו גם רצף שולחנות לקבוצה גדולה. אחד הדברים הראשונים שהבחנתי בהם כשנכנסנו הייתה סלסלת הצעצועים שרק חיכתה לילדים שישחקו במה שיש לה להציע, ויאפשרו להורים לאכול בנחת. "בליקר בייקרי" מקבלים נקודה נוספת על החשיבה הזו, משהו קטן שעושה הבדל גדול.

המטרה הייתה אמנם התפריט האיטלקי אבל חרגנו ממנו קצת לכיוון התפריט הרגיל בבחירת שייקים לרענון הנפש. השייקים מגיעים בצורה מובנית או בבחירה חופשית של הפירות. אנחנו פשוט אימצנו את המלצות המקום ובחרנו בלימונענע מרווה במיוחד ובשייק של פירות אדומים על בסיס תות ופירות יער. שניהם הגיעו בצנצנות גבוהות ובכמות שהספיקה להרוות את הצימאון לכל אורך הארוחה.

חריגה נוספת מהתפריט הייתה לטובת מרק כאחת ממנות הפתיחה. מזג האוויר החורפי דרש את זה ולא התאפקנו ולכן נהנינו מקערה גדולה של מרק בצל קלאסי (שמגיע עם לחם וקרוטונים). מנת הפתיחה הנוספת כבר הייתה מהתפריט האיטלקי, "קפראזה" - צלחת של פרוסות עגבנייה, מוצרלה טרייה ובזיליקום, צבעי הדגל האיטלקי שיצרו מנה מרעננת וקלילה לפתיחה.

בעיקריות הבחירה שלי הייתה קלה, מיד כשראיתי בתפריט "ניוקי פטריות וערמונים ברוטב שמנת וכמהין" נוצר לי קרייבינג לחורף אירופאי עם תפאורה של חג מולד, שלג על הגגות וילדים בסוודרים צבעוניים זורקים כדורי שלג, ואין כמו פטריות וערמונים להתאים לאווירה זו. הניוקי היו כמו כריות עדינות שקיבלו את ה"נשיכה" של הערמונים, ופטריות בשמנת הן תמיד צירוף מנצח.

כשבן הזוג התלבט, המלצר המליץ על "רביולי ארטישוק ברוטב שמנת ופרמז'ן" שהתברר שזו בחירה חכמה וטעימה, הארטישוק לא השתלט והרביולי היה רך ועטוף בשמנת.

ניתן לבחור איזה רוטב שרוצים לאיזה פסטה שרוצים, המנות מודולריות.

בתפריט האיטלקי מופיעים שני קינוחים, האחד "טירמיסו" והשני "ביסקוטי" ובו אנו בחרנו. מדובר היה בעוגיית שוקולד צ'יפס גדולה שעליה הגיעו שני כדורי גלידה, בטעמי שוקו ווניל, ושני הרים של קצפת מעוטרים בסוכריות קטנות, ועל הכל קרם שוקולד חלב ולבן. רק מהתיאור אתם יכולים להבין מדוע בחרנו במנה זו דווקא.

כמובן שאפשר לבחור גם מאחד הקינוחים המעלפים של התפריט הרגיל, כולל הכדור הנמס שהזכרתי בהתחלה.

במקום נערכים אירועים עד 40 איש, עם אפשרות לתפריט סגור מראש.

ישנן מנות ילדים, מנות טבעוניות וצמחוניות.

בליקר בייקרי - יצחק רבין 17, יכין סנטר פתח תקווה.

שעות הפתיחה- 23:00-07:45.

בימי שישי המסעדה נסגרת שעתיים לפני כניסת השבת, ובמוצאי שבת נפתחת כחצי שעה לאחר צאת השבת, עד חצות.

גישה לנכים - יש.

עסקיות בימי השבוע, כולל מבצעי כריך וקפה או קפה ומאפה וכך הלאה.

המסעדה כשרה.

מאמרי מערכת