אוכלים בידיים, ומרוצים עד השמיים

כחובבי בשרים משובחים, ציפתה לנו הפתעה נעימה במסעדת מרינדו, סניף שישי במספר, שנפתחה לאחרונה במתחם G ביקנעם. מרינדו משתתפת בפסטיבל 'טעמים בעמקים' שיימשך עד 11 בפברואר, ובמסגרתו היא מציעה דילים מיוחדים. אנחנו הלכנו על התפריט הקבוע, ושרדנו על מנת לספר.


יורם מארק-רייך | 29.1.2018
חטיפי בשרים.
במתחם G ביקנעם נפתח באוגוסט 2017 סניף חדש, שישי במספר, של רשת "מרינדו – הבשר מהגולן", והוא כולל קצביה, מעדנייה ומסעדה, כשהתפריט מורכב מבשר המגיע טרי היישר מהגולן. בעלי הרשת, רועי תבור ואיתמר קנדליק, מטפחים טלאים ועגלים בחווה במושב כנף בדרום רמת-הגולן. שש המעדניות של הרשת מציעות מגוון בשרים של מרינדו, יינות מרינדו, שמן זית של מרינדו, מטבלים ומרינדות להשריית הבשר ולבישול וגם מוצרים אסיאתיים, פסטות, תבלינים, נקניקים, מעדנים נוספים, כלי בישול ועוד.

הגענו לשם בשעת ערב מוקדמת בשבת, ומיד זיהינו שכבר ביקרנו שם בעבר כמה וכמה פעמים בעת ששכנה שם מסעדת דיאנא, שהפכה עם הזמן למסעדה בשם DNA. אל מרינדו הגענו בעקבות המלצת מארגני פסטיבל 'חוויית טעמים בעמקים', שמתקיים השנה בין התאריכים 28.1.18 ועד 11.2.2018. לאורך ימי הפסטיבל תגיש 'מרינדו G יקנעם' מנות בשר מיוחדות, ובסיומו תארח את שף בן שחם ממסעדת 'קימל בגלבוע' לסעודת בשרים ויין, ביום ראשון, 11 בפברואר.

התפריט הקבוע של מרינדו מציע מבחר גדול של נתחים מבשר טלה ועגל: סטייק פורטר האוס במשקל 600 גרם, פריים ריב, אנטריקוט, סינטה, פילה, שייטל טלה, טלה וטליה (מנה המשלבת צלעות וטיבון טלה במשקל 300 גרם צלויים על הגריל), חטיפי אסאדו, קבב טלה צנובר נענע, המבורגר עגל, המבורגר אנטריקוט, המבורגר טלה ועוד. בקיצור, גן עדן לקרניבורים. מלבד הבשרים ניתן למצוא בתפריט גם מנות עוף, דג פורל וסלטים, וגם מנות ללא בשר ומנות מיוחדות לילדים.

לפני הכול, כחובב מרקים מושבע, הזמנתי מרק. בחוץ ירד גשם והיה קר, וזו נראתה לי הדרך הכי נכונה להתחמם. אחר כך סקרתי שוב את התפריט, והחלטתי לבקש ממנהל המסעדה הנחמד, שון גוטרמן בן ה-25, לתת לנו המלצות.

שון גוטרמן סיפר בהזדמנות זו כי המסעדה זוכה לפופולאריות בקרב חובבי הבשר הטוב, ושכבר במהלך השיפוצים הממושכים התעוררה בקרבם של אלה התרגשות גדולה, ואנשים עצרו לברר מתי יסתיימו השיפוצים וייפתח הסניף סוף-סוף. כאמור, באוגוסט 2017 הסניף פתח את שעריו, וההסתערות החלה. סועדים מרוצים מעלים תמונות של מנות לאינסטגרם, והרבה הייטקיסטים מהסביבה הפכו את מרינדו למקום בו הם זוללים ארוחת צהרים בקביעות.

שון עבר איתנו על התפריט בסבלנות, וסייע לנו בבחירת המנות. הוא גם המליץ שנטעם בירה מרינדו מהחבית, שהיא בירת אייל שמיוצרת במבשלת הגולן. בירה טרייה ולא מפוסטרת. מחירים: שליש ליטר – 25 ₪, חצי ליטר – 32 ₪. אנחנו חלקנו בינינו חצי ליטר. ואגב, הבירה גם נמכרת בבקבוקים של 330 מ"ל ו-750 מ"ל.

בעת שלגמתי את המרק הטעים, עיינה זוגתי בעניין רב בפלייסמנט שעל השולחן, ואשר הודפסו עליו מתכונים להכנת אוסובוקו טלה ביין לבן ווניל, קדירת אסאדו בבירה, וקדירת שפונדרה בשעועית שחורה ויין אדום. אני יכול לנחש מה יעלה על השולחן המשפחתי בקרוב.

המטבח פתוח, ומקיף אותו הבר. יכולנו לחזות בתהליך הכנת הבשרים, ולבהות בלהבה הגדולה של הגריל. מבעוד מועד, הונחו על השולחן רטבים במיכלים לחיצים – נענע-לימון, קטשופ, ברביקיו, מיונז, צ'ילי ורוטב של פלפלים חריפים אש. ועכשיו רק נותר להמתין. המתנה לא ארוכה.

והנה מה שטעמנו:

מרק – מרק סמיך מאוד, טעים מאוד. עשיר ברכיבים טובים, ביניהם שעועית אדומה, ירקות שורש ולא מעט חתיכות בשר. כפי שאתם מבינים, לא חוסכים כאן בבשר.

חציל ב-3 צבעים (43 ₪) – שלושה גלילי חציל מהגריל עם טחינה בשלושה צבעים וטעמים (טבעי / פטרוזיליה / סלק). המנה הגיעה כשהיא טובלת בשמן זית והיו פזורים עליה צנוברים. הוגש עם לחם פרנה מרוקאי שאנו אוהבים מאוד. מנה צבעונית וטעימה.

חטיפי אסאדו (45 ₪) – נתחי אסאדו דקיקים צלויים על הגריל. כל נתח נצלה למשך דקה אחת בלבד מכל צד. שון המליץ לנו לאחוז בהם בידיים, מבלי להתבייש, וכמה שיותר בזריזות, לפני שיצטננו. המלצרית הניחה על השולחן מבעוד מועד מפיות נייר לטובת הידיים המשומנות. הצצה לעבר שולחנות אחרים במסעדה שהתמלאה במהירות בסועדים צוהלים, גילתה שאנחנו לא לבד. גם אחרים הזמינו חטיפי אסאדו, וגם הם אחזו אותם בידיים.

מיקס מרינדו (269 ₪) – עיקרית זוגית, שהכילה קילוגרם בשר, ואפשרה לנו לטעום מרוב מנות הבשרים שמציע התפריט: 2 יחידות קבב טלה עם צנובר ונענע, נקניקיית עגל, נקניקיית טלה, סטייק אנטרקוט 250 גרם, 2 מדליוני טיבון טלה, 2 צלעות טלה וסטייק פרגית. מידת העשייה שבחרנו הייתה מדיום. יחד עם הבשרים הגיעו גם רטבים: שמנת, יין וצ'ימיצ'ורי.

המיקס הזה מגיע עם תוספת לבחירה: צ'יפס, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, סלט, פירה חלבי. הזמנתי שעועית ירוקה, אבל התבשרנו כי היא נגמרה. אז הלכנו על סלט ירקות, גם על מנת להשקיט את המצפון, לנוכח הארוחה הבשרית כל כך. לא על כל הטוב הזה הצלחנו להתגבר, אך למודי ניסיון ארזו לנו את מה שנשאר, בעיקר הנקניקיות. הבשרים היו באמת נפלאים, ובתור קרניבורים מושבעים, ההנאה הייתה מושלמת.

פררו רושה (42 ₪) – הבחירה שלי, ולא הצטערתי עליה. שכבות של נוגט וקרם שוקולד בלגי מצופה בקרם פררו רושה, ומעליו טוויל של שוקולד מריר. זהו קינוח טבעוני ופרווה. לא מדהים. סטנדרטי למדי. הוא גם לא מתוצרת המקום, אלא מתוצרת ביסקוטי.

ניו יורק צ'יז קייק (42 ₪) – הבחירה של זוגתי, שעוגות גבינה מהוות תמיד קינוח מועדף אצלה, והיא אכן התמוגגה גם הפעם. עוגת גבינה ביתית אפויה על בסיס עוגיית חמאה בציפוי קרם וניל, כשסביב לה רוטב פירות יער.

ארוחות עסקיות:

ימים א'-ד' משעה 17:00 עד אחרון הסועדים: מבצע של 1+1 על כל סוגי ההמבורגרים. ויש בשעות אלה גם מבצע של שליש בירה מרינדו + צ'ייסר ב-25 ₪, או חצי בירה מרינדו + צ'ייסר ב-32 ₪.

ישנם גם מבצעים מתחלפים, לפי עונות השנה. וגם – כל סועד במסעדה מקבל שובר לרכישה מוזלת של בשר טחון או אחד המוצרים.

שעות פעילות:

א' – שבת: מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים.

לא כשר.

נגיש לנכים.

מידע על אתר פסטיבל 'טעמים בעמקים', בו מרינדו משתתפת עם מבצעים מיוחדים: www.teamim-baamakim.co.il

אתר המסעדה: www.marinado.co.il

מרינדו. מתחם G, יקנעם. טל: 04-6653290.

מאמרי מערכת