לפעמים החומוס הוא רק תירוץ

את מנות החומוס, כמו את שאר האוכל במסעדה (למעט הפיתות והמלפפון החמוץ) מכינים מהתחלה במסעדה ובטריות המקסימלית, כך שלמשל את הפטריות שכיכבו במנת חומוס הפטריות שקיבלנו, מכינים על המקום ולא מראש, והן מגיעות בצורתן האופטימלית למנה ולשולחן.


שוש חזן גרינברג | 31.1.2018
מנה במסעדה.
שכונת פלורנטין וסביבותיה תמיד היו אזור מלא הפתעות. ואחת מהן היא ללא ספק "חומוס ושות'" שממוקמת שם כבר שנתיים וחצי ומציעה הרבה יותר מחומוס.

המקום קטן, ממוקם על הרחוב ומהווה מוקד משיכה הן לסועדים שיושבים במקום והן לכאלה שלוקחים טייק אווי. כשנכנסים מוצאים תפריט שמודפס מדי יום וכולל את המנות הקבועות והמתחלפות.

הבעלים, שלומי אלינגר נושא רזומה מכובד של עבודה במסעדות שף על כתפיו, ומגשים את החלום שלו לאוכל טעים, לא יקר, מחמם לב ובטן ומשודרג ומהתפיסה הזו הגיע ה"שות" של "חומוס ושות'"- המנות הנוספות שמעבר לחומוס.

בתפריט ניתן למצוא מנות כמו סלטי פאטוש וטבולה, עדשים או סלט שוק, מטוגנים כמו פלאפל וצ'יפס, תבשילים צמחוניים וטבעוניים, חריימה וקוסקוס ועוד, רק מה, מאחורי כל אחד מהשמות האלה מסתתרת מנה משודרגת, עם איכות של שף וטוויסטים של משורר. ואת השדרוגים האלה טעמנו בערב נעים, כשאנו יושבים לשולחן וצופים אל הרחוב שהמה בצעירים, כלבים, צעירים עם כלבים ועוד, כיאה לפלורנטין פינת הרצל.

בתפריט האלכוהול יש "בירה וערק" ומסתבר שזה כל מה שצריך. אז ביקשנו וקיבלנו לימודה אחת מחוזקת בערק ולימונדה שניה ללא אלכוהול, והצלחות החלו להיערם על השולחן. קיבלנו נציגות מכובדת מכל אחת מהקטגוריות של התפריט.

ממחלקת התבשילים הגיעה אלינו מנה גדולה של קוסקוס עם ירקות "של סבתא" בצירוף קערית טחינה להרטיב את העסק. הסבתא שלי לא ממש בישלה קוסקוס בערבות פולניה אבל מדובר במנה משביעה, ביתית וכוללת חתיכות ירקות שורש שבושלו עד נימוחות מלטפת. מהסלטים קיבלנו את ה"פאטוש"- קרעי פיתה קלויה בצירוף סלט ירקות טרי בחתיכות גדולות, על מצע לאבנה קרירה (ואפשר גם בגרסה הטבעונית עם טחינה). סלט כמו שסלט צריך להיות, טרי מאד, מתובל בעשבים וצירוף התמיד מושלם של שמן זית ולימון.

החומוס של המקום מככב במבחר ווריאציות, וכולל תוספות של טחינה, פול, גרגרים, מסבאחה ועוד.

את מנות החומוס, כמו את שאר האוכל במסעדה (למעט הפיתות והמלפפון החמוץ) מכינים מהתחלה במסעדה ובטריות המקסימלית, כך שלמשל את הפטריות שכיכבו במנת חומוס הפטריות שקיבלנו, מכינים על המקום ולא מראש, והן מגיעות בצורתן האופטימלית למנה ולשולחן.

צריך יד מקצועית כדי להכין חומוס שאיננו "יציקתי" ושלומי מביא את הניסיון שלו במסעדות שף והופך את החומוס למשחה קלילה, עשירת טעם שמקבלת באהבה את כל התוספות שלה. אגב, אם תגיעו מספיק מוקדם, אחת התוספות תהיה לא רק מסבאחה אלא "מסבאחה שעועית לימה" שהיא "שיחוק" אמיתי שאוזל מהר.

ואיך אפשר בלי פלאפל? הכדורים הפריכים של "חומוס ושות'" הגיעו חמימים לשולחן, מתפצחים ומגלים תוך ירוק בטעם מיוחד . טבילה קטנה בטחינה וישר לביס.

עכשיו הגיעו לשולחן הפייבוריטים שלי וכפי הנראה של הרבה סועדים אחרים- מנה שהשם שלה "צ'יפס עם גרידת לימון" לא מגלה את ההפתעה האמיתית. לא מדובר במקלונים או בפרוסות אלא בחתיכות תפוחי אדמה קרועות, שצלויות ומוגשות עם גרידת לימון מלמעלה. מבחינתי במקום לצלחת אפשר ליצור "קונוס" מנייר עיתון, רצוי עיתון גדול, ולמלא אותו עד למעלה בצ'יפס הללו, והם ייעלמו מיד. באחריות. התוך הרך, הקראסט החיצוני, אזכור של תפוחי אדמה במדורה. שוס.

ואם כבר בפחמימות עסקינן, המנה האחרונה שהגיעה לשולחן, חוץ מהקינוח כמובן, הייתה "בטטה צלויה עם סלט חמוד". הבטטה שנאפית בתחתית התנור, מעוטרת בטחינה ומוגשת לצד סלט קטן של עלי בייבי. התוצאה היא ממתק עשיר, שהייתי שמחה גם לקבל בתוך גביע עם מעט טחינה גולמית וסילאן- כקינוח. מנה שאסור לוותר עליה.

בתפריט הקינוחים יש רק אחד - "מלבי קרם קוקוס עם ריבה ושקדים קצוצים". והאמת, לא צריך יותר מזה. אחרי ארוחה משביעה, קינוח קליל במתיקות עדינה שסוגר את הפינה.

"חומוס ושות" - רחוב הרצל 98 תל אביב (פינת פלורנטין).

שעות פתיחה- בכל ימות השבוע המקום נפתח בעשר בבוקר, ונסגר בתשע בערב, כשבשישי הסגירה היא בשש וחצי בערב.

ניתן לקחת טייק אווי.

גישה לנכים - יש.

מחיר ארוחה ממוצעת לסועד: 30-40 שקלים.

עסקיות: כל היום, במחיר 36 שקלים בלבד מקבלים חומוס עם תוספת, צ'יפס, פלאפל, סלט ולימונדה.

צמחוני, ללא תעודת כשרות.

מאמרי מערכת