חוק הכלים השלובים

מסעדת אחלה הכשרה שעל הכביש הראשי מהקריות לחיפה מוכיחה שכאשר היד אינה קמוצה, הבשרים טריים ואיכותיים, הסלטים רעננים, המנות נדיבות וגדולות, הצוות זריז ומיומן – כאשר מתקיימים התנאים האלה, יכולה מסעדה להצליח ולשגשג גם במתחם בו קודמותיה נכשלו בזו אחר זו.


יורם מארק-רייך | 5.2.2018
מנות על השולחן.
באפריל 2015 נפתח סניף של רשת מסעדות אחלה בשד' ההסתדרות 157, הכביש הרחב שמוביל מהקריות לחיפה. זמן קצר לאחר מכן הגעתי לבקר שם ולהכיר את הסניף. התרשמתי אז מאוד לטובה, הן מאיכות האוכל והן מהניקיון והסדר ששררו במסעדה הגדולה, אבל... חששתי שהמסעדה תתקשה להחזיק מעמד. באותו חלל עצמו כבר פעלו קודם כמה וכמה מסעדות, וכולן נסגרו. החליפו בעלים ושמות.

והנה, כמעט שלוש שנים מאוחר יותר הגעתי שוב אל המסעדה, וההפתעה היתה גדולה ומשמחת. המקום היה שוקק אדם, מלצרים התרוצצו עם מגשים, מוזיקה זרמה מהרמקולים, והמקום שידר פעילות מוצלחת ומבורכת. ענף המסעדנות, כידוע, הוא ענף שקשה לשרוד בו, ואני נתקל שוב ושוב במסעדות שאני מוזמן לפתיחה החגיגית שלהן, וכעבור שנה או שנתיים הן מתפוגגות. אחלה שידרה וייב מלא חיוניות, ואותי אישית זה שימח מאוד.

הקונספט נשאר כפי שהיה בביקור הקודם: ברגע שהתיישבנו סביב השולחן, כבר עטה לעברנו מלצרית מיומנת עם מגש והעמיסה על השולחן 20 סוגי סלטים, וגם חציל בלדי חם ולאפה טרייה ולוהטת מהטאבון. כל סועד משלם 25 ₪ על הסלטים, ויכול לזלול מהם כאוות נפשו, והמלצרים ישמחו להביא לו עוד ועוד מהסלטים שחיסל. ריפיל.

בין הסלטים שטעמנו: קולסלו, קישואים, תירס, מטבוחה, גזר מגורד, גזר מרוקאי, פלפלים קלויים, קונפי שום, סלק, חציל במיונז, ביצים, חומוס, חציל רומני, טאבולה, אורז עם זיתים מבושלים ועוד. התירס היה סתמי לחלוטין, אך כל שאר הסלטים היו טעימים ומפתיעים לטובה. ביתיים בטעמם. למעשה, הרבה סועדים ירגישו שם בבית, כי יש טאבולה לבנוני, סלט תפוחי אדמה רוסי, מטבוחה מרוקאית, חציל רומני וכו'. כל הסלטים טריים מאוד. רעננים ולא עייפים.

התחושה היתה של שפע ונדיבות. תהיתי אם בעלי המקום לא חוששים שהסועדים יסתפקו בסלטים, במקום להזמין בשרים ומאכלים אחרים. המלצר ענה על שאלתי במשיכת כתפיים, והוסיף: "שיהיה להם בתיאבון. אנחנו לא מכריחים אף אחד להזמין מנות כאלה או אחרות".

בהמשך, כאשר נוכחתי לדעת שהנדיבות באה ליד ביטוי גם במנות אחרות שהגישו לנו, הפניתי את אותה שאלה אל ניר חודריאן, השותף במסעדה עם יואב אדוארד שהוא בעלי הרשת. ניר השיב: "מי שהיד שלו קמוצה, אינו יכול להיות מסעדן. נכון שאני כאן גם כדי להרוויח כסף, אבל מבחינתי, זה כאילו שאנשים באים אליי הביתה, ואני מרגיש מחויב לתת להם את האוכל הכי טוב ובנדיבות|.

הסלטים היו כה טעימים, והמלצרים מיהרו לחדש לנו כל צלחת שהתרוקנה, עד כי חששנו שלא נצליח להגיע אל המנות הבשריות, גאוות המקום. חוק הכלים השלובים פעל כאן: ככל שהצלחות התרוקנו, אנחנו הלכנו והתמלאנו.

קיבלנו החלטה לא קלה לעזוב את הסלטים לנפשם, ולעבור לבשרים. טעמנו כבד קצוץ מצוין, ועברנו לטעום צלחת גדושה במעורב של כבדים וקורקבנים, אולי היו שם גם לבבות. ואם זה לא הספיק, אז קיבלנו גם צלחת גדולה ובה סטייק אנטרקוט ארגנטינאי מיושן, צלעות טלה, כבד אווז, מדליוני פילה בקר וירקות צלויים: עגבנייה, פילפל חריף, תפוח אדמה ובצל. אם חששנו שלא נצליח לטעום מהבשרים, הרי שהתבדינו. זה היה כל כך טעים, שלא הפסקנו לבלוס. בשילוב שליש בירה (אני) וכוס יין (היא), הארוחה המריאה לגבהים חדשים.

מניסיון מצטבר למדתי עם הזמן שיש בשרים ויש בשרים. לא ציפינו לקבל דווקא כאן בשרים איכותיים, והופתענו לטובה. הבשרים שטעמנו היו לא פחות טובים, ואולי אפילו יותר משובחים, מאלה שטעמנו במסעדות נחשבות ומפורסמות.

ניר אימת את אבחנתנו. "מאז שאסור לייצר בישראל כבד אווז, מחירו זינק פי כמה. אני קונה רק מהסוג הטוב והאיכותי, שמחירו 350 ₪ לקילו, לא כזה שהזריקו לו מים. את בשר הסטייקים אנו מיישנים כאן אצלנו. במסגרת התהליך, הבשר שוהה בוואקום בטמפרטורה של אפס עד ארבע מעלות למשך שבועיים-שלושה, במהלכם האנזימים מפרקים את הגידים ומעניקים לו את הרכות הנדרשת. אני יכול לקנות בשרים קפואים ולחסוך שליש מהעלות, אבל זה לא אותו דבר. מי שמבין באוכל, ירגיש את ההבדל".

להוכחת דבריו, מזמין אותי ניר לסיור במטבח. מניסיון רב שנים, מרבית המסעדנים לא ששים להכניס זרים למטבחם. לניר בהחלט אין מה להסתיר, יש לו אך ורק במה להתגאות. עברתי איתו בכל התחנות במטבח הענק של המסעדה, והתרשמתי עד מאוד מהסדר והניקיון, ומזריזותם ומקצועיותם של העובדים השונים. לא פלא שהמסעדה מצליחה כל כך.

מסעדת אחלה הראשונה נפתחה לפני 27 שנים בפתח תקווה, 10 שנים מאוחר יותר נפתח סניף כפר סבא. סניף אילת הצטרף ב-2004. סניף חיפה הוא הדנדש ברשת.

ניר חודריאן התחיל את הרומן שלו עם הרשת בשנת 2001, בשנות העשר'ה שלו, כאשר הצטרף כפיקולו לסניף כפר סבא. עם הזמן הוא התקדם בסולם הדרגות עד לניהול הסניף. אחרי הפסקה של שנתיים-שלוש שלקח מהרשת לטובת עסקים פרטיים, הזמין אותו יואב אדוארד, בעלי הרשת, לעשות איתו סיבוב בחיפה. יואב הביא אותו למתחם שבשד' ההסתדרות 157, אז פעלה כאן מסעדה אחרת, וסיפר לו שבכוונתו לפתוח כאן סניף של אחלה, והציע לו להצטרף ולנהל את המקום. ניר: "אלוהים שלח אותי לכאן, כי הכרתי פה את נטלי, מלצרית שהתאהבתי בה ממבט ראשון והפכה לאשתי".

לסיום הארוחה, טעמנו מהקינוחים. למרות שמדובר בפרווה, הם היו לא רעים בכלל. את הקינוחים לא הצלחנו לסיים. למרות הגרגרנות, גם לנו יש גבולות שחגורת המכנסיים קובעת...

המסעדה נותנת מענה לצמחונים, טבעונים וגם למי שיש לו בעיה עם גלוטן.

הקומה העליונה של המסעדה משמשת לאירועים עד 100 איש.

ישנה גישה לנכים, כולל שירותי נכים.

המסעדה כשרה. ניתן להזמין בשר חלק/גלאט.

מבצע מיוחד: זו כבר מסורת ברשת, שביום העצמאות, למשך יומיים – כוחות הביטחון, מד"א, כיבוי אש, משטרה, מג"ב וצה"ל – מוזמנים לשתייה ואוכל חינם.

אין עסקיות.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה' 23:30-11:00 / יום ו' – סגור.

יום שבת – שעה אחרי צאת השבת עד חצות.

אחלה - פלטינום גריל. שד' ההסתדרות 157, חיפה. טלפון: 04-9999519, 04-9999319.

מאמרי מערכת