אגדה של מסעדה

מסעדת הדגל הכשרה של מלון מגדל דוד החדש והמפואר, מציעה מנות גורמה בשרי בערב, ומגוון רחב של אופציות חלביות ופרווה בבוקר. שילוב של מטבח אירופאי קלאסי, לבין מטבח ים תיכוני והשפעות ממטבחים אסייתיים.


יורם מארק-רייך | 11.2.2018
מנות על השולחן.
מסעדת LEGEND הכשרה, היא מסעדת הדגל של מלון DAVID TOWER בנתניה, וממוקמת בקומת הלובי של המלון המפואר והחדש. היא אלגנטית ומרהיבה ביופייה, ומשלבת בין המטבח האירופאי הקלאסי, הבישול הים תיכוני עם מרכיבים מקומיים, לבין השפעות ממטבחים מודרניים. המסעדה מציעה מנות מבית היוצר של השף ניקיטה רוזבוזוב (לשעבר השף של מסעדת הרברט סמואל, ושל מלון ריץ קרלטון הרצליה).

המסעדה מרשימה מאוד, לא גדולה במימדיה, ומעוצבת באופן מרהיב. שולחנות זוגיים, שניתן לחבר ביניהם, ושולחן אחד ארוך, שבבוקר משמש גם כבופה. מוזיקה נעימה בווליום סביר תרמה לאווירה המיוחדת, שגרמה לנו לחוש כאילו אנו לא בישראל, אלא במקום לא מוגדר, אולי איפשהו באירופה. מסע של טעמים ותרבויות, פיוז'ן של שילובים יצירתיים והשפעות ממזרח ומערב. המסעדה מציעה מגוון עשיר של ארוחות בוקר (חלביות) וערב (בשריות) לאורחי המלון וכן לסועדים חיצוניים.

התפריט מבטא את סיפור המלון, שבא לביטוי בקישוטים, בתמונות ובעיצוב – מסעותיו של הסולטאן דאוד פאשה ברחבי הימים של העולם העתיק וההשפעות הקולינריות שהביא איתו לממלכתו. כך נולדה חוויה קולינרית חדשה, כשרה ויצירתית. שילוב של ישן וחדש, אירופאי עם ים תיכוני, מסורתי עם מודרני.

בארוחת הערב, המלצר הסביר לנו שאנו נמצאים בעיצומו של תהליך החלפת התפריט, ולכן האופציות הן מצומצמות באופן זמני. אל דאגה, לא נשארנו רעבים. בין המנות הראשונות ניתן לבחור בלחם הבית, סלט השוק, סלט ירוק של חורף, מרק היום, וטרטר סלמון. בין העיקריות: ניוקי חורפי, סלמון, המבורגר, עופיון חצוי על ראגו ולחמג'ון טלה.

אנחנו בחרנו במנות פתיחה: לחם הבית שהגיע עם זיתים וסקורדיליה (19 ₪), סלט השוק של נתניה (44 ₪), טרטר סלמון (62 ₪).

הסתקרנתי לטעום גם ממרק היום, שהתגלה כמרק עגבניות. לבקשתי, הביאה לי המלצרית טעימה קטנה. מרק מצוין, אבל בחרתי כאמור במנות אחרות. השוק של נתניה, אם לשפוט לפי הסלט, בהחלט מציע ירקות טריים וטעימים. היו בסלט עגבנייה, מלפפון, פלפל אדום, צנון, שומר ובצל ירוק. טרטר הסלמון היה מצוין אף הוא, ולא השארנו ממנו זכר. סלסלת הלחמים לא הביאה איתה בשורה גדולה. צלחת הזיתים, לעומת זאת, הכילה לא רק זיתים מעולים, ירוקים ושחורים, אלא גם פלפלים חריפים, לימון כבוש ושם כבוש. ליקקנו את האצבעות. באמת. גם הסקורדיליה, שיש הקוראים לה סקורדידה, הפתיעה לטובה. זהו ממרח שמקורו ביוון, ואשר משקף במרכיביו את אהבתם של היוונים לשום, שמן זית, מלח ותפוחי אדמה.

העיקריות שבחרנו היו: סלמון של דרך המשי (96 ₪) והמבורגר שיכור ומעושן (92 ₪). הסלמון הגיע כשהוא מונח על סטיקי רייס ומעוטר בירקות פריכים. טעמים אסיאתיים, ששם המנה מרמז עליהם. ההמבורגר שהיה עשוי מבשר בקר, כלל גם תפוח עץ ביין לבן ברוטב מעושן ומתקתק. לצדו קיבלנו תפוחי אדמה אפויים וטעימים מאוד. בשילוב יין הבית (קברנה סוביניון ומרלו של יקב טפרברג) זו היתה ארוחה נפלאה, רק חבל שהמנות העיקריות הגיעו אל השולחן קצת מוקדם מדי, כשעדיין היינו עסוקים בהתענגות על המנות הראשונות.

לקינוח בחרנו מוס שוקולד, שהגיע בצורה מפתיעה בעיצובו, ובקוקוס רול, עליו המליצה המלצרית בחום רב. הימרנו על המלצתה, וזכינו בקינוח מעולה שכלל ערבוב של טעמים: חמוץ, מתוק, מלוח וחריף, באדיבותם של רכיבים כמו קוקוס עם שוקולד, קיווי, נענע, ג'ינג'ר טרי ואפילו פלפל חריף שהפך לממתק מסוכר.

ראוי לציין את יחסו האדיב והשירותי מאוד של המלצר, שלפרקים תפס גם את עמדת הברמן. הוא ענה על שאלותינו בסבלנות ובידענות, צירף אל שולחננו עמוס הצלחות עוד שולחן, כדי לרווח את הצפיפות שהתהוותה עליו, ובכלל תרם לאווירה הנעימה. ואם הזכרתי את בר המסעדה, הרי שהוא מציע מגוון משקאות איכותיים לצד קוקטיילים ייחודיים להשלמת הארוחה.

למחרת בבוקר ירדנו אל המסעדה לטעום מארוחת הבוקר החלבית, שמוגשת בין השעות 7:00 עד 11:00. הופתענו לנוכח האופציות הרבות שיכולנו לבחור מהן. היו שם פירות שלמים ומקולפים ומפולטים, פשטידות וביצים בכל הצורות האפשריות, מאפים חמים, מבחר גבינות, דגים כבושים מסוגים שונים, לחמים טריים, פירות יבשים, גרנולה, ריבות, עוגות וגם קפה משובח. ממש מכל טוב.

המסעדה כשרה.

גישה לנכים: יש.

ימי פעילות:

א'-ה', בין השעות 7:00-11:00, ובין: 19:30-22:00

רח' דוד המלך 8, נתניה. טלפון: 073-252-3010.

מאמרי מערכת