השקת התפריט החדש של "בנדיקט"

"בנדיקט" אולי לא המציאה את הגלגל, אך יאמר לזכותה כי היא זו שהביאה לקדמת-הבמה תפריט מגוון של ארוחות בוקר שהצליחו לטפטף ולחדור לאט גם אל רשתות בתי הקפה המתחרות.


אסף אור שנהב | 11.2.2018
מנות בנדיקט.
אמרתם ארוחת בוקר בתל אביב? אמרתם "בנדיקט"! טרנד ארוחות הבוקר המוגשות בבתי הקפה בארץ מיצה את עצמו, וכיום קשה להשביע ולהשביע את רצונם של הסועדים עם מספר מטבלים, ביצים ופעמיים שתייה. אין כל ספק כי "בנדיקט" היא חלוצה בתחומה – מי שהביאה את בשורת ארוחות הבוקר אל לב הקונצנזוס, בדגש על מנות האגז הבנדיקט החביבות מאד על הקהל התל אביבי. "בנדיקט" אולי לא המציאה את הגלגל, אך יאמר לזכותה כי היא זו שהביאה לקדמת-הבמה תפריט מגוון של ארוחות בוקר שהצליחו לטפטף ולחדור לאט גם אל רשתות בתי הקפה המתחרות.

"בנדיקט", בדגש על הסניף ברוטשילד בתל אביב, היא מסעדה שאהבתי ואני עדיין אוהב. השילוב בין מקדש ארוחות בוקר, קלילות של דיינר ושירות מהיר, יוצרים את הקומבינציה המושלמת עבורי: לאכול וללכת. הגדולה של "בנדיקט" מתחילה עבורי במאפים הנפלאים, הדיוק היוצא מן הכלל של מה שהם טובים בו וחוסר הנחיצות בלחדש כשאתה עושה משהו טוב ועל זמני. יחד עם זאת, לכבוד חודש פברואר, השיקה הרשת תפריט מיוחד עם ארוחות בוקר חדשות מכל העולם.

אז מה אכלנו?

אני מעריך שאכלתי ב"בנדיקט" לפחות כעשרים פעמים בשנים האחרונות, כך שטיב המנות ידוע לי היטב (מצדיע ואמשיך לעשות זאת למנת הקרוק-מאדם הטובה ביותר בכל העיר). יחד עם זאת, ההחלטה הפעם הייתה חד-משמעית: יוצאים מאזור הנוחות וטועמים מנות חדשות לצד מנות קלאסיות שטרם טעמתי. אם כן, המנה הראשונה הייתה מתפריט פברואר החדש: קלימרה (69 שקלים) – ביצים עלומות בנוסח יווני ברוטב יוגורט-שמיר, גבינת חלומי מטוגנת, אריסה, צנוברים ושמן זית. תיאור מפוצץ של מנות, או לפחות תיאור שקולע לכל מה שאני אוהב יכול להיות גם מקל בגלגלים ומכשול גדול. סיפור ההצלחה של המנה הזו עבורי הוא לא רק בטעמים שלה, אלא בדיוק המושלם שנוצר בין הציפייה שלי ובין מה שקיבלתי בפועל.

מטבל היוגורט והשמיר היה גדוש בשום – פלוס אדיר עבורי. הביצים העלומות מדויקות ובנראות מרהיבה וגבינת החלומי דחוסה ומלוחה כמצופה ממנה. המנה הזו הייתה יכולה להסתכם בקלות כמנה חביבה, אך תוספת האריסה הקפיצה כאן את כל מכלול הטעמים למנה חצופה וחדה. אני מקווה מאד שיחכימו ב"בנדיקט" לתת למנה הזו הזדמנות להיכנס אל היכל התהילה ואל התפריט הקבוע. שימו לב גם לתמורה שמקבלים ב-69 שקלים: מנה ענקית שלטעמי מתאימה לזוג, סלסלת לחמים ללא הגבלה ושתייה.

מנה קבועה בתפריט שלא טעמתי מעולם עד לרגע זה היא אגז בולז פטריות (67 שקלים) - פטריות שמפיניון, פורטבלו ויער בשמנת ואגוז מוסקט. המנה הזו היא הפתעה מוחלטת עבורי. נרתעתי עד כה מהמנה מאחר וכדורי חביתה היו נשמעים לי כמו משהו לא אטרקטיבי במיוחד, שלא נאמר טעים. מודה, טעיתי. ראשית, חשוב לציין שהאגז בולז מבוססים על מאה אחוז ביצים – ללא תוספת קמח. הפטריות טריות ובשרניות ורוטב השמנת מצוין. אם עד היום הבחירה הטבעית שלי הייתה במנת הקרוק מאדם, ישנה מתחרה רצינית לקלאסיקה העל זמנית שביססה את מקומה ב-50 הגדולים שלי בתל אביב.

ולבסוף, סלט פנצנלה (56 שקלים) – פלפלים קלויים, עגבניות שרי, בזיליקום, צנוברים, קרעי מוצרלה ובסלמי מצומצם. מה שהופך את הסלט לפנצנלה הוא בין היתר קרעי הבריוש שמגיעים איתו שאני החלטתי לוותר עליהם. לא שאני חלילה לא אוהב לחם ולא צורך אותו גם להנאתי, אלא שהמון פעמים הוא מטשטש טעמים וכך אפשר להפוך כל סלט בינוני למרהיב. סלט הפנצלנה של "בנדיקט" הוא סלט משודרג שנוטה יותר לכיוון הקפרזה. גבינת המוצרלה נהדרת, הפלפלים הקלויים מעט מתוקים בעייני והצנוברים מיותרים לחלוטין. הסלט נהדר ועונה על הצורך בטעם פרשי ומפנק גם יחד.

"בנדיקט", רוטשילד 29, תל-אביב.

טלפון: 03-6868657.

פתוחה שבעה ימים בשבוע, 24/7.

ישנה גישה לנחים.

מתאים לאירועים, משפחות וילדים.

מאמרי מערכת