הפתעה קולינרית במודיעין

המסעדה הוגדלה באופן משמעותי, הדבר בא לידי ביטוי מיד שנכנסים לתוך המסעדה, בולטת תחושת המרחב, המקום עוצב באמצעות יצירת חללים גדולים ותקרה גבוהה מאוד שמשפרת את האקוסטיקה במקום.


גיל אהרוני | 12.2.2018
מנה על השולחן.
אתם מטיילים להנאתכם באזור מודיעין חווים את הטבע המוריק המקיף את העיר המודרנית, לפתע חשקה נפשכם בארוחה שתשביע את תאבונכם המתפרץ. ואז שהגעתם לתדלק, גיליתם להפתעתכם בישפרו סנטר מודיעין, מתחם קניות שוקק חיים, ובליבו מסעדת פדריק. מסעדה וותיקה ומוכרת בנוף המודיעיני, קיימת מזה כ- 5 שנים, לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ רציני מאוד שכלל, בין השאר, את שדרוג התפריט והרחבתו למאכלים ממטבחים אטרקטיביים בעולם. דוגמא בולטת לכך היא מנת הדגל , פילה רוסיני, מדליוני בקר צלויים עם כבד אווז השראה מוצלחת מהמטבח הצרפתי.

המסעדה הוגדלה באופן משמעותי , הדבר בא לידי ביטוי מיד שנכנסים לתוך המסעדה, בולטת תחושת המרחב, המקום עוצב באמצעות יצירת חללים גדולים ותקרה גבוהה מאוד שמשפרת את האקוסטיקה במקום. התקרה המוגבהת מונעת הדהוד של המוסיקה ומתנגנת לה בנועם וברוגע.

מקומות הישיבה במסעדה הורחבו משמעותית, מדיינר צפוף וקטנטן הפכה פדריק למסעדה גדולה ורחבת פנים עם ספות נוחות המוגדרות עם קירות בריקים המעניקים תחושת סלון ותאורה עמומה שאינה מעיקה על הסועד.

מסעדת פדריק גמישה מאוד בהיצע המנות שלה, לחובבי גורמה ,יש כאן תפריט עשיר מאוד ומגוון שיותיר אותם שבעי רצון . גם משפחות עם ילדים אשר יעדיפו אוכל מהיר כגון: המבורגר ימצאו את מבוקשם. כל זאת תוך שמירה על כיסם ומבלי לפגוע באיכות המנות. את האחריות הקולינרית על רפרטואר המנות העשיר אחראי השף עוזי ראשה גביזון שמצליח לאתגר את הסועדים במשחק הטעמים המעניין שהוא יוצר כאן. גם באיכות השירות תצאו מכאן נשכרים, השירות אדיב ומהיר. המלצרית שלנו גילתה סובלנות רבה וענתה ביסודיות על כל שאלותינו תוך התייחסות מפורטת להרכב המנות והטעמים.

לאחר שנכנסו לאווירה המזמינה של פדריק, פתחנו את הארוחה עם בקבוק יין פינו נואר העשוי מזן ענבים המגיע אלינו מחבל בורגון אשר בצרפת. היין משלב מאפיינים עם ניחוחות פירותיים כגון: פטל ,דובדבן חמוץ, ותות שדה ביחד עם מאפייני פרחים יוצר פינו נואר טעם אלגנטי בעל גוף בינוני. החלטנו לפתוח את הארוחה עם 3 מנות פתיחה מעניינות ומסקרנות:

הראשונה, קרפציו פילה בקר, מנה עדינה מאוד עם נגיעות בזיליקום, הבשר רך מאוד , דקיק וללא סיבים ,מוגש יחד עם לחם פריך. נוכח השילוב המרתק נוצרה בפה סימפוניה של טעמים מלוח וחמוץ יחד עם שמן זית באופן מאוזן, כל זאת תוך שמירה על המרקם הייחודי של הבשר.

השנייה, ניו סטייל סשימי, מנה שהוסיפה מימד אסיאתי לארוחה. מדובר בסשימי סלמון ,חצי צרוב, מוגש עם עירית, ג'ינגר כבוש ברוטב פונזו עם שמן זית ושמן שומשום. הדג מטובל היטב, בעל שילוב טעמים חמוץ, מתוק ומרקם רך ונימוח. זאת מבלי לפגוע בטעמו הייחודי של הדג.

השלישית בחבורה, פטריות מנומרות, אך לא מאפריקה, אילו הן פטריות שמפניון מצופות בפנקו פריך בליווי בלסמי מצומצם ורוטב טריאקי. המנה קריספית מבחוץ ועסיסית ומגירת נוזלים מבפנים. לטעמי מנה מעולה שיכולה לעמוד בגבורה בפיו של הטועם גם בלי התוספת בצד של רוטב הטריאקי. בנוסף הוגש לנו לחם הבית בליווי רוטב עגבניות פיקנטי , שהוסיף נופך עשיר לארוחה.

המסע הקולינרי שלנו בעיצומו, הגענו לפסגת הארוחה, המנות העיקריות, בחרנו מנות הדורשות מיומנות גבוהה של השף בעיקר במידת העשייה של הבשרים, גם כאן הוא עמד בציפיותינו: ראשונה, פילה רוסיני, מדליוני פילה בקר צלויים עם כבד אווז ברוטב יין אדום על פירה תפו"א. הכבד עשוי במידה נכונה, נימוח ורך עטוף ברוטב עם מתיקות מתונה. מנה אסטטית של כבד אווז בעל מבנה אחיד ולא מתפורר.

מתחת רוכן לו , נתח פילה בקר עסיסי עשוי "מידיום וול" כראוי. הפירה שליווה את המנה עשוי כראוי, נפרד בכניעה מהצלחת, תוך שהוא מספק השלמה ראויה למנת גורמה בשרית עשירה. המנה השנייה, ניוקי ערמונים ברוטב אלפרדו חמאת כמהין פורציני ערמונים בליווי ארטישוק צלוי ופרמז'ן. מנה עם תנועתיות וזרימה. הניוקי עשוי טוב רך ונעים בפה הערמונים מתקתקים ונמסים בפה מתובלים באופן רצוי. הארטישוק לטעמי היה מיותר במנה בשל חמיצותו. אך עדיין מדובר במנה מומלצת וטובה מאוד לאוהבי המטבח האיטלקי.

הגענו לקו הסיום, הקינוחים: התאהבנו ממבט ראשון במנה מופלאה ואיכותית מאוד, בעלת מרקם טעמים מעניין. מדובר על קיפוד מסקרפונה עם קרמבל עוגיות, קולי תותים, פירות יער קרם מסקרפונה, אצבעות מרנג וטויל קקאו .

המנה מאוד קרמית, המסקרפונה בעל טעם שמנת מעודן, עם טויל קקאו דק ופריך נעוץ בתוכה. וגם תותים אדמדמים שוחים בתוך רוטב פירות יער עם אגוזים. מנה מעולה לקינוח. מנה נוספת שטעמנו היא פונדנט ברולה בצורת כיפה מוגש על מצע קרם ברולה חצי קפוא עם שקדים מקרומלים שילוב מעניין בין מקפא קר לשוקולד חם . מנה מעניינית עם קונטרסט בטמפרטורה.

לסיכום:

- המסעדה מתאימה באופייה לכולם.

- המסעדה מעוצבת באופן מזמין.

- מגוון המנות רחב.

- רמת מחירים נוחה.

- המסעדה אינה כשרה למרות שאינה מגישה מנות הכוללות בשר וחלב גם יחד.

- נגישות לנכים, כרגע אין , בקרוב המקום יונגש באופן מלא תוך שימוש במעלון.

- התפריטים מוצגים באמצעות טאבלטים ומונגשים מה שמקל על ההתמצאות בתפריט.

כתובת : הקדר פינת הנפח ,מרכז עינב , מודיעין.

טלפון ליצירת קשר: 08-8560644.

שעות פתיחה : ראשון עד שבת 23:00-12:00.

מאמרי מערכת