קוקו במבינו, חגיגה איטלקית סקסית

מגיעה נרגשת למסעדה בערב קריר למדי, עולה במדרגות המקושטות בתאורה צבעונית המשרה אווירה חמימה עוד בכניסה. ממתינה להיכנס, בעוד הממתינים שלפני מסתירים את הפתח לחפלה שמתרוצצת בפנים ונשמעת החוצה.


שרי כהן | 26.2.2018
מנות על השולחן.
כשמסעדה איטלקית חדשה נפתחת, אני הראשונה שרצה אליה. הפעם לא כל כך הצליח לי, כי מסתבר שלהזמין מקום בקוקו במבינו בראשה זוכה מאסטר שף, תום אביב, זה עסק לא פשוט. לבסוף הגיע הרגע המיוחל ואפילו התפנה לי מקום על הבר. מגיעה נרגשת למסעדה בערב קריר למדי, עולה במדרגות המקושטות בתאורה צבעונית המשרה אווירה חמימה עוד בכניסה. ממתינה להיכנס, בעוד הממתינים שלפני מסתירים את הפתח לחפלה שמתרוצצת בפנים ונשמעת החוצה. נכנסת היישר לאווירת השמחה השוררת במסעדה, מרגישה לרגע בחינה מרוקאית, חפלה יוונית או איזושהי חגיגה מזרחית שמרימה לכולם את מצב הרוח.

מאות תמונות בגדלים שונים תלויות על הקירות, עיצוב מודרני חמים מאפיין את המקום, בר ארוך במרכז המסעדה ועוד שולחנות ישיבה עגולים. החמימות במקום ניכרת מרגע כניסתי. מתיישבת בבר המשקיף למטבח ומיד מקבלת תפריט מהברמנית. יחד איתו מגיע גביע ובתוכו פופקורן כמהין! גרעיני תירס מתובלים בשמן כמהין שאי אפשר להפסיק לנשנש. באמת תהיתי למה מוצבת מכונת פופקורן בכניסה למסעדה, אכן פתיחה טובה לאווירה מהסרטים. כמובן שסיימתי את גביע הפופקורן בלי להשאיר אף לא גרעין אחד וניגשתי לתפריט בחזרה. מתבוננת בתפריט ובחצי עין מציצה לחפלה שמאחורי. אנשים שמחים, רוקדים ומלצרים עליזים במיוחד, אליהם מצטרף גם השף המדובר לכמה רגעים. אין ספק שבקוקו במבינו יודעים מזה לעשות שמח.

הנבחרות מהתפריט כבר מגיעות לשולחני ולצידן מגיע קוקטייל ״במבינו סאוור״ (46 ₪), ממותק בדיוק במידה הנכונה. ג׳ין, מרטיני ביאנקו, מרסקינו, ג׳ינג'ר ולסיום מופע קצר של קציפת דובדבנים אוורירית שהברמנית דואגת להכין מעל. יחד עם הקוקטייל המצוין מגיעה צלחת זעירה של ״טורטליני דרוזי״ (54 ₪) ממולאים בלאבנה ברוטב חמאת זעתר ומעליהם ארטישוקים מטוגנים, הייתה זו פתיחה מצוינת וקלילה, מנה מאוד נעימה לאכילה. הטורטליני היו נימוחים בפה ישר מהביס הראשון, טעמים מאוזנים וקלילים שפותחים את התיאבון.

מיד אחריה מגיעה מנת ״אקונה בטטה״ (38 ₪), מן קרפצ’יו בטטה על משטח עץ עגול עם יוגורט, גבינת ברינזה, בלסמי ואורגנו שלא רוצים להפסיק לגרד מהמשטח היישר לפה. שילוב של טעמים מיוחדים שיוצרים מנה מושלמת. לא רק שמות מיוחדים ניתנו למנות בתפריט, אלא גם המנות עצמן מיוחדות ויצירתיות ביותר. מנת המשך זה עתה מגיעה לשולחננו, ״פפרדלה בשר מפורק״ (59 ₪). פפרדלה עם אונטריב מפורק ברוטב חמאה ויין לבן. מנה מושלמת, טעימה ומשביעה בגודל סביר ביותר. טעמים חזקים ודומיננטיים של הבשר הרך המשתלב מצוין עם הפסטה הטרייה, הביאו להחלטה שזוהי המנה המושלמת. בהחלט מנה שמשאירה טעם של עוד.

לסיום, החלטנו לטעום קינוח מיוחד בהמלצת הברמנית הנחמדה, שהייתה אדיבה מאוד לאורך כל השהות שלנו במסעדה. היה זה קינוח ספינג׳ אוראו (37 ₪), שתי עוגיות אוראו מטוגנות בבלילה ברוטב שוקולד בלונדי. ביס רך של ספינג׳ שטוגן בדיוק ברמה המדויקת, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, יחד עם עוגיית אוראו רכה ומתוקה שגם ככה טעימה בכל מצב. כל הטוב הזה זה נספג לתוך שוקולד בלונדי לבן בטעם קרמל מלוח מתוק. קינוח מושלם.

ממשיכים עם קינוח פינוק מטעם המסעדה, מיני גלידת מסקרפונה ושערות חלווה שמוגשת בתוך קופסת גלידה יחד עם גביעי גלידה להכנה עצמית. מנת קינוח טעימה, אך לטעמי די רגילה ולא מפתיעה במיוחד. גלידה שכזו ניתן למצוא בכל גלידרייה. עם זאת, גביעי הגלידה הקטנים הפכו את חווית האכילה לנחמדה ונעימה.

קוקו במבינו, מסעדה איטלקית עם אווירה תוססת, סקסית וחמימה שפונה לקהל של צעירים ובליינים. המנות יצירתיות וטעימות והמחירים סבירים. קוקו במבינו מיועדת למי שמחפש אווירה שמחה לצד אוכל מצוין. בהחלט אחזור בקרוב.

״קוקו במבינו״ הלל הזקן 12, תל אביב. 054-3377667. ראשון-שבת 02:00-19:00. לא כשר.

מאמרי מערכת