בלאק גרנד: BACK TO BLACK

פחות משנתיים אחרי הפתיחה החגיגית של סניף בלאק בגרנד קניון בחיפה, הגענו לדגום שוב את המנות האהובות עלינו ולטעום מהחדשות. השף צחי בוקששתר מתפרע כיד הדמיון הטובה עליו, אבל מסתבר שהוא בהחלט יודע לכוון לטעמים הנכונים.


יורם מארק-רייך | 12.3.2018
נקניקיות.
בחודש יולי 2016 נפתח בקניון החיפאי הגדול הגרנד קניון סניף של מסעדת ההמבורגרים והבשרים בלאק. הוזמנתי לאירוע, ולא היה לי ספק שזה הולך להיות עוד סיפור הצלחה, כמו הסניף הוותיק יותר שפועל בקניון הסינמול בלב המפרץ. מלבדי, הוזמנו עוד אנשי תקשורת, סלבס וחברים, ועל הדרך טרפנו בערב ההוא לא פחות מ-3000 המבורגרים בתיאבון רב. ועוד לא הזכרתי את האלכוהול. כן, השמחה הייתה רבה.

רשת מסעדות 'בלאק', הינה בבעלותם של איציק אדרי וצחי בוקששתר. הסניף הראשון נולד בשנת 2004 ברחובות. הסניף בגרנד קניון הינו ה-17 במספר, ומאז התרחבה הרשת עוד יותר. הזכיינים בגרנד הם שלומי פורמן ויואב כהן, שמפעילים גם את סניף לב המפרץ. השותף השלישי, גיא רביד, הגיע מתחום הנדל"ן. על תכנון ועיצוב המסעדה אמונה המעצבת יסמין רביד, אשתו של גיא.

המסעדה ממוקמת בקומה מספר 3 של הקניון, ומשתרעת על פני 220 מ"ר. יש בה 150 מקומות ישיבה, בר פנימי ועוד בר חיצוני שמיועד לטייק אוויי, וגם חדר VIP לאירוח אירועים פרטיים עד 16 אנשים. בימים אלה מתרחבת המסעדה ומתווסף אליה עוד חדר VIP, שמיועד ל-30 איש, ואשר ישמש גם כחדר למעשנים. המסעדה גם מפעילה מערך משלוחים לכל אזור חיפה, נשר והסביבה.

בלאק מציעה בשרים ואלכוהול. כמה וכמה סוגי המבורגר מעולים, ועוד מנות בשריות כמו כבד עוף, אנטריקוט, שניצל, פרגית בגריל, כנפיים ועוד, לצד סלטים, כריכים ואפילו מנות צמחוניות. על הטעמים אחראי השף צחי בוקששתר. הרשת כל הזמן מחדשת ומתחדשת. בוקששתר הוא איש יצירתי מאוד, שמצליח להמציא בכל פעם מנות מיוחדות וגימיקים חדשים.

מרק עדשים.
מרק עדשים. צילום: יורם אשהיים.
כמעט שנתיים חלפו מאותה פתיחה חגיגית זכורה לטוב, במהלכן יצא לי לסעוד שם כמה פעמים נוספות. והנה שוב מצאנו את עצמנו עולים במעלית לקומה השלישית, כשפנינו מועדות לבלאק. מחצית ממקומות הישיבה הם בשטח הציבורי של הקניון, אומנם בתוך בוטים אינטימיים וספות, אבל אנחנו העדפנו להיכנס פנימה. על ההתחלה הזמנתי מרק עדשים (35 ₪), כי אחרי שלושה ימים של שפעת קלה, זה היה תירוץ נפלא ללגום מרק, וגם ביקשתי שהוא יכיל מקסימום נוזלים, מינימום עדשים, כדי לא להתמלא יותר מדי. המרק הגיע מהר, חם וטעים, והתענגתי עליו.

בכל פעם שאני מגיע אל סניפי בלאק אני מזמין מהראשונות חציל וסנטה סינטה. גם הפעם הזמנתי לי ולזוגתי חציל בגריל (39 ₪), אבל על הסינטה ויתרנו לטובת מנה חדשה, שלפני כחודשיים טעמנו בהשקת מנות חדשות שערך בוקששתר – נאצ'וס חם עם מוצרלה וחלפיניו (43 ₪). יש גם נאצ'וס עם תוספת בשרית, אבל את הגרסה הגבינתית זכרנו לטובה והעדפנו אותה. במרכז הצלחת הונחה קערית של סלסה בעלת חריפות מתונה, לטובת טבילת הנאצ'וס בתוכה. פרוסות פלפל החליפיניו היו חריפות בהרבה. בין המנות הראשונות הנוספות שמציע התפריט יש כנפיים, חלת בצל, טבעות בצל, אדממה, שיפודונים ונקניקיות מרגז.

החציל הגיע עם טחינה ורוטב צ'ילי מתוק. זוגתי הוסיפה לו גם צ'ילי חריף. חציל גדול ובשרי, רך וללא גרעינים. מתחתיו הייתה פוקצ'ה שטוחה וחרוכה (בכוונה) על האש, שספגה נוזלים וטעמים.

המלצר הניח על השולחן סלסלת רטבים שהכילה קטשופ, ברביקיו, מטבל עגבניות חריף, חרדל ומיונז. בניגוד לזוגתי ולמרבית חבריי שנוהגים להטביע את ההמבורגרים שלהם תחת מטחי רטבים למיניהם, אני מעדיף לאכול את הקציצה כפי שהיא. סומך על בוקששתר שידע לכוון במדויק את המינון של השומן והבשר, ונצמד לתיבול המקורי של הקציצה.

בלאק מציעה סדרה של המבורגרים "מוגזמים". זוהי סדרת המבורגרים מיוחדים, גדולים ומפתיעים, כיד הדמיון המופרע של צחי בוקששתר. המבורגרים עם תוספות לא נתפסות, ושילובים של רכיבים וטעמים ממכרים המאפשרים לקרניבורים אמיתיים לבטא את עצמם ולא לעצור לרגע.

ואם חשבתם שהדמיון של צחי יעצור במוגזמים, הרי שבשנה שעברה הוא השיק את סדרת ההמבורגרים "הממש מוגזמים". בביקורים הקודמים אותגרתי ועמדתי בכבוד בחיסול המבורגרים מוגזמים וממש מוגזמים, שהותירו אותי חצי מעולף. אבל בביקור הנוכחי לא בא לי להגזים, והעדפתי אנטריקוט 300 גרם (129 ₪). זוגתי הזמינה את ההמבורגר האהוב עליה שעשוי מבשר פיקניה (65 ₪).

את תאוות הבשרים ליוויתי בלגימת חצי ליטר קרלסברג (29 ₪). הבירה האהובה על זוגתי, גיניס מחבית, לא מוגשת בבלאק, והיא הסתפקה בחצי ליטר של סטלה ארטואה (29 ₪).

האנטרקוט היה מצוין. אם היו לי מחשבות להפוך לצמחוני מתישהו, הרי שהמפגש עם נתח הבשר המיושן והטעים הזה הרחיק את המחשבות הללו עד להודעה חדשה. מידת העשייה הייתה מדיום, והוא נותר אדמדם מבפנים. כמו שאני אוהב. לצדו על הצלחת הגיעו גם שני חצאי עגבנייה שנצרבו על הגריל. כתוספת, הזמנתי שעועית ירוקה (17 ₪), עדינה ומוקפצת.

זוגתי התעמקה בהמבורגר שלה, שלטענתה הוא הטוב והטעים מכל קשת ההמבורגרים שמציעה המסעדה. הוא עשוי מנתח פיקניה עסיסי במיוחד, שפופולרי מאוד בדרום אמריקה, והחבר'ה שם הרי מומחים לבשרים. הוא הגיע עם שום קונפי, וכמובן עם פרוסות דקות של מלפפון חמוץ ועגבנייה. על בצל היא ויתרה. לעומת זאת, היא ביקשה להוסיף לו אננס וצ'ילי (10 ₪) ומעדן אווז פריך (14 ₪). ברור שלקחתי ביס גדול, והצדקתי את המחמאות שהיא הרעיפה על הקציצה. בהחלט המבורגר מעולה.

לקינוח, חלקנו כדור שוקולד חלומי (39 ₪), קינוח חדש ומרענן, אחרי שהיינו מכורים בעבר לקינוח של קסטה קרה באמבטיית שוקולד חמה. מדובר בכדור שוקולד מושלם, במילוי נוגט ומוס שוקולד. נפלא. מעכשיו זה יהיה הקינוח הקבוע שלנו בבלאק!

גישה לנכים – יש. אבל שירותי נכים אין, וניתן להשתמש באלה של הקניון שנמצאים קרוב מאוד.

חנייה – יש בשפע, בחניון הקניון.

שעות פעילות – א'-שבת: 11:30 – 22:00.

עסקיות – א'-ה': 11:30 – 17:00. מבוססות על מנה ראשונה + עיקרית + תוספת + שתייה קלה, לפי מדרג מחירים.

מבצעים – לחברי מועדון ועוד.

לא כשר.

מאמרי מערכת