הירושלמית שמרטיטה את הלב

מלצרית אדיבה הובילה אותנו בחן ובחיוך לשולחן שלנו, אשר צפה על במת ההופעות שעמדה שוממה בשעה זו של הערב. היא הגישה לנו תפריטים מעוצבים שהזכירו שירונים של פעם. תאורת ניאונים רכה לאורך השולחנות -הצמודים לקיר, מעניקה למקום קו-עיצובי משנות ה-80.


גיל אהרוני | 26.3.2018
בלו הול.
פסענו לאיטנו במרכז הבילויים הירושלמי, נחלת שבעה. את דרכינו למסעדה ליוו סמטאות ירושלמיות טיפוסיות מצופות באבן. חלונות הבתים סביב מעוטרות קשתות ומוסיפות נופך היסטורי לרחובות –אליהן הן פונות. תאורה עמומה של פנסי רחוב מאירה את הסמטאות העתיקות. עיצמו לרגע את עינכם ותוכלו לדמיין את קולות פרסות הסוסים המובילים את אנשי האצולה בכרכרות פאר החולפות ברחוב על-גבי ריצוף אבן קשה וגלי.

באחת מהסמטאות הצרות של רח' משה יואל סולומון (רב ומפורצי חומות ירושלים), הבחנו בשלט – "Blue-Hall", שמנו פעמינו אל תוך הסמטה ולאחר הליכה קצרה ראינו גרם מדרגות ושלט המציין את שם המסעדה.

ירדנו במדרגות אל עבר הכניסה ולנגד עיננו התגלתה מסעדה מוארת בצבעים כחול- לבן עדין. המסעדה מעוצבת ברוח כיכר המוזיקה בה היא נמצאת, כיסאות בצבע לבן ומסביב תמונות של אומני רוק מפורסמים. המסעדה מחולקת לפינות ישיבה מוגדרות המופרדות בקשתות עתיקות. במרכז המסעדה במה עם כלי נגינה ומיקרופון המיועדים להופעות חיות המתקיימות פה כמעט מדי ערב. תאורה נוגה המגיעה מהקירות והתקרה, בצבעים צהוב-לבן מלטפת בחום את שולחנות המסעדה.

מלצרית אדיבה הובילה אותנו בחן ובחיוך לשולחן שלנו, אשר צפה על במת ההופעות שעמדה שוממה בשעה זו של הערב. היא הגישה לנו תפריטים מעוצבים שהזכירו שירונים של פעם. תאורת ניאונים רכה לאורך השולחנות -הצמודים לקיר, מעניקה למקום קו-עיצובי משנות ה-80. ברקע מתנגן מאיר בנאי שמחבר את המקום לרוק ישראלי קלאסי. תוך שנכנסו לאווירת הרוק והבלוז של ה-"Blue–Hall", הגיעו המנות הראשונות שבחרנו בצלחות קעורות בצבע לבן- מהודר בצורת צדף מלבני.

בלו הול.
בלו הול. צילום: גיל אהרוני.
הסביצ'ה, דג מוסר לבן ברוטב חמוץ מלווה בירקות: בצל ירוק, עגבניות שרי, צנונית וצ'ילי. המנה בעלת עומק טעמים מעניין בשילוב הירקות, מרקם מענג לאכילה, טקסטורה מיוחדת של טעמי הדג הנא, יחד עם הירקות הפריכים זיכתה את המסעדה בסופרלטיבים שלנו ובצדק. ניכר כי המנה הוכנה על-ידי מומחה בדגים.

באופן אירוני, המנה הבאה הייתה גם היא דג, טרטר סלמון, קוביות דג סלמון נא מקופל בתוך כדור אבוקדו ,שהצבע הדומיננטי השולט בה - ירוק עם תיבול יוזו (רוטב אתרוגים יפני). בשילוב פרוסות בצל סגול השרוי בתוך רוטב מנגו. מנה ראויה לתרועות, טעמים מדויקים, עם טעם חזק ומפגש מרגש בין דג אלגנטי, ירק ססגוני ופרי אקזוטי.

מנה ראשונה נוספת, האסיאתית, חתיכות פרגית רכה בשילוב כרוב חתוך דק ברוטב סויה. לטעמי רוטב הסויה היה בנוכחות מרובה במנה והרס ברגל בוטה, מנה שהייתה יכולה להיות מוצלחת מאוד.

כחוט השני עברנו למנות העיקריות, התחלנו עם מדליוני בקר-פילה אשר הוגשו עם פטריות גדולות ומחית בטטה מתוקה. אין מילים לתאר את איכות נתח הבשר שהיה: נקי משומן, בעל עובי יפה ומרקם סיבים עשיר - והחשוב ביותר עשוי במידה הנכונה. זו הייתה מנה של האדרת הבשר במלוא מובן המילה.

עברנו אקורד במופע הקולינרי שלנו לפרגית בציפוי קורנפלקס. השף הפעיל פה, כבמטה קסם, מקוריות: זו הייתה פרגית רכה עטופה בציפוי קורנפלקס גרוס. זה היה שילוב מעניין בין הפריכות החיצונית של הקורנפלקס עם הרכות הפנימית של הפרגית. זו בהחלט אינה גסטרונומיה זולה, אלה תולדה של תכנון קפדני, יצירתי ורחב אופקים.

המשכנו בקונצרט הטעמים למנת נקניקיות עגל - מעדן ערב לחך המגיע עם פירה וכרוב כבוש. מדובר על מנה מהוקצעת שנעשית במקום עם טעמים עשירים. בהחלט לא נקניקיה בנאלית, אלא צינור מלהיב עשוי במלאכת מחשבת עם בשר עגל טחון וטעם מצוין.

בלו הול.
בלו הול. צילום: גיל אהרוני.
סיימנו את סונטת המנות הראשונות והעיקריות עברנו לקינוחים: סופלה שוקולד שהיא תערובת מוכנה במקום עשויה משוקולד מריר בליווי גלידת ווניל -השוקולד חמים ונעים עם שכבה דקה של עוגת שוקולד ואבקת סוכר. עוגת 3 שכבות טרימיסו, פאי תפוחים, גלידת פירות יער וטראפלס שוקולד איכותי. המנה מתוקה אך חמיצות פירות היער בה מאזנת ובולמת את גל המתיקות של השוקולד, אשר מנסה בכל כוחו לכבוש את בלוטות הטעם שלי.

השף אלכס- לטינסקי הובא לפה ממסעדת לה-קרט "על הים" בהרצליה, מצליח יפה לרגש את הסועדים, למרות הכשרות הקפדנית שבמקום, הוא מייצר מנות עם חינניות, טא'צ אישי, שמרגישות בפה כמו צליל מוזיקלי. "Blue-Hall" היא מקום בילוי לקהל רחב מאוד, ומתאימה לאילו המחפשים בילוי המשלב: מוסיקה, אוכל איכותי ואלכוהול. כל זאת בתוך בית ערבי אותנטי בן 150 שנה הנותן למקום אקוסטיקה מעולה. ראוי לציין השירות האדיב שהגיע עם חיוך ונכונות אמיתית ליצור שביעות רצון. כל זאת בנועם, אווירה טובה והפגנת ידע רב במנות ומרכיביהם.  

כתובת : יואל משה סולומון 12, נחלת שבעה, ירושלים.

טלפון: 02-6256488.

סיווג: מסעדת שף - בשרים.

שעות פתיחה : א' - ה' 2:00-17:00; ו' - רק לאירועים; מוצ"ש : שעה אחרי צאת שבת- 2:00; בשעות הצהריים המסעדה פתוחה לאירועים בלבד - בהזמנה מראש (חברות או פרטיים).

המסעדה מתאימה לכל חתכי האוכלוסייה.

כשרות – יש כשרות מהודרת (בשר חלק-גלאט כשר ומוצרי מהדרין).

חנייה – בתשלום בחניונים סמוכים.

מחיר ארוחה ממוצעת לזוג - 300 ₪.

נגישות – כרגע אין, בעוד כחודש יהיה מעלון בכניסה האחורית.

הנחות ומבצעים – יש Happy Hour מהפתיחה עד 21:00 בערב.

בימי חמישי בערב מתקיימות במקום, באופן קבוע, מסיבות ריקודים מ-24:30.

בימים א'- ד' מ-22:00 ואילך מתקיימות במקום הופעות חיות מכל הסוגים: רוק, בלוז ועוד ללא תשלום.

מאמרי מערכת