לוקס: עלאא הקוסם הגיע לחיפה

אחרי חמש שנים בהן הפך שף עלאא מוסא את מסעדתו העכואית אלמרסא למקום שחובה להתייצב בו, הוא פתח בעיר התחתית של חיפה את מסעדת לוקס, יחד עם השותף אחמד אסאדי. התפריט שונה מזה של אלמרסא, המנות נהדרות וצופנות הפתעות, ונראה שחיפה הרוויחה בגדול.


יורם מארק-רייך | 27.3.2018
לוקס - חיפה.
בתחילת חודש מרץ 2018 פתחה מסעדת לוקס את דלתותיה בעיר התחתית של חיפה. נהוג לתת למסעדות חדשות פרק זמן הגיוני לתקופת הרצה, אם אתה מבקר מסעדות או סוקר מסעדות. זה קצת לא הוגן להגיע למסעדה חדשה לגמרי ולצפות בחבלי הלידה שלה. אבל במקרה שלפנינו, כאשר נודע לנו שמסעדת לוקס הינה המסעדה החדשה של השף עלאא מוסא ושותפו אחמד אסאדי, לא הייתה לנו סבלנות להמתין יותר משבועיים, כי הסקרנות והגעגוע למנות הקסומות של עלאא מוסא ניצחו אותנו.

וכך, מצאנו את עצמנו בשבת בערב, בשעה 18:30, עת נפתחה המסעדה לקהל, ברחוב הנמל 13 בחיפה. בשנים האחרונות עיריית חיפה משקיעה מיליונים רבים על מנת להפוך את האזור למתחם פופולארי של בידור ואוכל. רחוב הנמל עצמו עדיין מצוי בתנופת בנייה ושיפוצים, אבל פועלות בו כמה מסעדות שוות, וכל מסעדה חדשה שצצה בו נותנת עוד צבע לחוויית הבילוי שם.

מסעדת לוקס משלבת בין אוכל מקומי, עונתי ואישי של השף עלאא מוסא, ומציעה מקום בילוי קז'ואל בגובה העיניים. המוטו הינו שגם אוכל מצוין אפשר לאכול באווירה שמחה ונעימה. והמוזיקה הפורצת מהרמקולים, אכן רועמת ושמחה.

את השף עלאא מוסא אנו מכירים מפועלו במסעדת אלמרסא בעכו, שם סעדנו כבר כמה פעמים, ומאוד אהבנו. עלאא החל את דרכו בעולם הקולינריה בגיל 15 כשוטף כלים במסעדת 'אורי בורי' העכואית. הוא הפך לעוזר טבח במסעדה הידועה במשך 3 שנים, ובמקביל למד בבית הספר לבישול 'דן גורמה' בחיפה. לאחר הלימודים, עבד בטבח במלון 'רויאל ביץ' באילת, וכסו-שף במסעדת 'כרמלה בנחלה' שבתל אביב. הוא היה אז רק בן 20 לפי החשבון שלי.

על מנת להמשיך להתמקצע בתחום וללמוד ממטבחים נוספים, עזב את העיר הגדולה לטובת שבדיה הרחוקה, שם עבד במסעדת כוכבי מישלן עם שיטות בישול וחומרי גלם שלא היו ידועים אז בארץ. לאחר 4 שנים בניכר, היה לו קר ומשעמם, והוא חזר הביתה לעכו. הוא עבד בכמה מקומות, עד שהחליט עם חבר הילדות שלו, מרוואן סואעד, לפתוח ב-2012 את 'אלמרסא'.

גם את שותפו למסעדת לוקס, אחמד אסאדי, אנו מכירים עוד מהתקופה בה עבד במסעדת אנגוס. אחמד החל גם הוא את דרכו בתחום האוכל בתור שוטף כלים באורי בורי בעכו, בה פגש את עלאא. אחרי שש שנים באורי בורי, שם התמקצע בכל הקשור לדגים ופירות-ים, רצה להכיר את עולם הבשר ועבר לעבוד באנגוס למשך שנתיים. הוא ועלאא שמרו על קשר, וידעו שיום יבוא ויפתחו משהו ביחד.

לפני כשנה קיבלו שני החברים החלטה לפתוח מסעדה בחיפה. הם ניגשו למכרז של עיריית חיפה, שהקצתה ארבעה חללים במתחם העיר התחתית לטובת פתיחת מסעדות, כשהדגש היה על פתיחת מסעדת שף. עלאא ואחמד זכו במכרז, והחלו לשפץ את החלל שנפל ברשותם, ואשר הכיל בעבר הרחוק חנות לאביזרי מין וחנות בגדים. העובדה שהם יושבים בחלל שהכיל 2 חנויות שונות, מסביר את הפרש הגובה הקיים בתוך המסעדה בין שני חלקיה הפנימיים. אבל, זה נראה לגמרי טבעי בזכות העיצוב המרשים.

מסעדת לוקס מעוצבת בסגנון עדכני וצעיר. במרכז המסעדה יש בר מרכזי שרובו מטבח פתוח, והטבחים עובדים אל מול היושבים על הבר. מסביב שולחנות ישיבה בסגנונות שונים שיתאימו למגוון צורות בילוי, החל מדייט רומנטי, יציאה של קבוצת חברים, ועד ארוחת ערב חגיגית עם המשפחה. אנחנו התייצבנו, כאמור, בשעה 18:30, קצת אחרי שהמקום נפתח לקהל, ובתוך שעה קלה הלכה המסעדה והתמלאה. יש בה 40 מקומות בפנים, ועוד כמה שולחנות בחוץ.

לוקס - חיפה.
לוקס - חיפה. צילום: יורם מארק-רייך.
לפני שניגש לתפריט, חשוב לציין שהוא בפירוש לא התפריט של אלמרסא. לא מדובר בשלוחה של המסעדה העכואית, אלא במסעדה שעומדת בזכות עצמה. רק 2 מנות הגיעו מאלמרסא. ואגב – למה קוראים לה 'לוקס'? כי בעזרת העששית הזו, מגיעים בלילה דגים שנמשכים אל האור ונתפסים ברשת.

התפריט של מסעדת לוקס לא מפריד בין מנות ראשונות לעסקיות, ורק על פי מחירן אפשר לנסות לנחש לאן לשייך אותן. בכל אופן, כך זה בתפריט ההרצה. אולי ישתנה בהמשך. התפריט מציג מנות מפתיעות, פרי מוחו היצירתי של השף, וגם צורת ההגשה מרעננת.

בין המנות: סביצ'ה דג ים עם לבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי (46 ₪), טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק, טחינה יונה, פלפל וצנוברים (58 ₪), הר של פירות-ים בחמאת שרי ולימון כבוש (69 ₪). בלאגן משוק עכו – פילה מוסר על ריזוטו פריקי ותרד בר לצד שעועית ירוקה ועוד הפתעות (92 ₪), אספרגוס על הפלאנצ'ה עם לבנה של אבו אל עבד ושמן זית מקומי (39 ₪), טרטר טונה אדומה עם קרם אבוקדו, פריקי ועוד דברים טובים (49 ₪).

קינוח היה רק אחד ביום שהגענו – מלבי. וגם הוא היה מעניין ושונה מכל מיני מלבי שטעמנו במקומות אחרים. הוא הגיע מוקף בשערות חלבה ומקושט בתות שדה.

התפריט לא ממש מפרט מה יש בכל מנה ומנה. רק מרמז. ההפתעה כבר תגיע בצלחת. וזה לא רק נראה מדהים, זה גם טעים עד מאוד. הוא קוסם, הבחור הזה. קשת של טעמים ציפתה לנו בכל מנה ומנה, וגם אני לא אחשוף כאן את כל מרכיבי המנות. נשאיר לכם את הכיף וההנאה שבתגלית.

ימי פעילות: בשלב זה – ראשון-שבת: 18:00 עד אחרון הלקוחות.

עסקיות ומבצעים: אין בינתיים. אבל יהיו ימי קונספט.

גישה לנכים: יש. וקיימים גם שירותי נכים.

לא כשר.

מסעדת לוקס, רחוב הנמל 13, חיפה. טלפון: 077-2060970.

מאמרי מערכת