אמאמה היפנית המיוחדת ברמת החייל

הצוות מאוד אדיב רגוע ומנומס וגם נותן את הזמן לבחור מנה, יודע לתת תשובות מקצועיות על המנות ואף המלצות המותאמות לבקשת הלקוח ולצרכיו. המלצר שלנו שלט במושגים היפנים ולמרכיבי המנות, ותיאור אופן הכנת כל מנה בתפריט היה מרתק.


אהרון שצקין (ששת) | 11.4.2018
אמאמה היפנית.
בתכנית הטלוויזיה המוכרת איירון שף אחד המתמודדים שגרפו מקום ראשון היה השף מורימוטו מאסארו. שף מוביל ובעל שם עולמי באוכל יפני. יאמה סאן המאסטר סושי היחיד בישראל שהגיע אלינו היישר ממסעדתו של מורימוטו, מקדש הסושי בניו יורק, הוא זה שעומד בראש המטבח באמאמה. יאמה מוביל באמאמה תפריט של אוכל רחוב יפני ברמה גבוהה ועם אינטרפטציה אישית. אם זה מה שאוכלים ביפן ברחוב, מעניין מה אוכלים במסעדות יפניות שם. עם כזה רקורד של השף והתרשמות מהאתר, הלכנו לאכול שם ארוחת ערב בלתי נשכחת, מה אכלנו ומה דעתנו כאן.

בעלי היפנית המצליחה TYO מקבוצת המסעדנים המובילה בתל אביב בשותפות השף היפני הבינלאומי של TYO יאמה סאן, פתחו ב-2016 ברמת החייל את AMAMA מסעדת אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי ובמחירים הוגנים. המקום משתרע על פני 300 מ"ר ומכיל כ-130 מקומות ישיבה 15 מהם על הבר. המקום משלב השראות ממסעדות רחוב יפניות ומציעה מחד, את האיכויות של TYO ומאידך חווית בילוי והסעדה יפנית אחרת, משוחררת ונגישה יותר המתאימה למשפחות, סטודנטים, תושבי תל אביב והאזור, עובדי רמת החייל ועוד.

המסעדה מחולקת לאזור פנים וחוץ על ידי ויטרינה שנפתחת. מאחר ומטבח המסעדה שם דגש על קולינרית רחוב יפנית, הקונספט העיצובי נלקח אף הוא מאופנת רחוב יפנית, משילובי חומרים וטקסטורות לא צפויים. הכוונה היא להביא את העולם היפני לעיצוב עם פילטרים שלנו ועם קריצה. פנים המסעדה מכיל אזור בר אלכוהול עם אלמנט תאורה מיוחד , בר סושי פתוח, מטבח פתוח וסוגי ישיבה שונים.

אמאמה היפנית.
אמאמה היפנית. צילום: אהרון שצקין (ששת).
באופן כללי התרשמנו שיש כמה אזורי ישיבה, כמובן ליד הבר ובתווך הפנימי על כיסאות גבוהים ובאזור הקדמי סמוך לכניסה כיסאות נוחים לא גבוהים אולם חסרות אופי יפני. והתפריטים מאוירים ביצירות יפניות קלאסיות כמו ''הגל הגדול'' של האמן קצושיקה הוקוסאי. לדעתי חסרה נוכחות של יצירות אמנות או תמונות להדגשת האופי היפני.

התאורה במקום נעימה מיוחדת אם כי מעט חשוכה, אך מיטיבה עם המנות ואף מדמה את התאורה המעומעמת שמציגה פסלים ומוצגים בתערוכות מוזיאון. האווירה בשעות הערב המוקדמות נעימה והמוזיקה אלקטרונית משובחת ורגועה ומזמינה את הקהל לשבת ולהירגע ולתת ליום העבודה לחלוף ממך. בשעות העומס המוזיקה מתגברת מאוד.

הצוות מאוד אדיב רגוע ומנומס וגם נותן את הזמן לבחור מנה, יודע לתת תשובות מקצועיות על המנות ואף המלצות המותאמות לבקשת הלקוח ולצרכיו. המלצר שלנו שלט במושגים היפנים ולמרכיבי המנות, ותיאור אופן הכנת כל מנה בתפריט היה מרתק.

אמאמה היפנית.
אמאמה היפנית. צילום: אהרון שצקין (ששת).
אז מה אכלנו כי באנו לאכול?
מנת הפתיחה שבחרנו הוגשה על פס הגשה מיוחד מעץ וכללה שלושה מהמנות הראשונות לפתיחה שביקשנו. ההגשה מדהימה והטעמים סוחפים. טונה פואגרה 54 ₪ שתי יחידות ניגירי של כבד אווז על טורו טונה אדומה וטוביקו מונחים עם מרכיבים נוספים על אורז וטריאקי חם, כל ביס חלום.

מיקס ניגירי, טונה, טורו סלמון, לוקוס, סקאלופ, אונאגי, וטאמאגו 78 ₪ הטריות של המנה, הדגים או הצדפות היא מדהימה כאילו נשלו כרגע מהים. היד המקצועית על כך מורגשת וההבדל בין ניגירי ביד יפנית לבין מקומות אחרים הוא במרחק ליפן.

AMAMAS SPECAL חמש יח' רול סושי: סלמון, לוקוס וטונה צרובים ביוזו חם, אספרגוס, בצל ירוק וצ'ילי וואסבי / 58 ₪ מתפריט הסושי היד המקצועית נוכחת בכל טעימה.

מנת הפתיחה מהראשונות – סלסלה של במבוק אידוי - טופו סיירו VEG מושי (צמחוני טהור), מנה שכולה בריאות, טופו משי אורגני בא עם מטבל טעים, שלל ירקות מאודים, תרד ברוקולי אספרגוס פטריות שונות מיוחדות, ואצבע אורז מושלמת במרקם וטעם עבה ועטופה במרכיב טמפורה כלשהו מתקתק. כוכבים של בטטה ותירס מאודה רך ועשוי בצורה מושלמת. המנה מגיעה עם עוד מטבל פונזו מיוחד עשיר בטעמים מעוררים עם חריפות קלה מאוד, מנה שאינה מכבידה עדינה בטעמים, מזמינה את הפה לטעום ולחוש מרקמים שונים, מתאימה גם למי שירצה להקדים במנת בריאות למנה עיקרית בשרית 38 ₪ (במחיר כזה אני בא כל יום).

עוד מנת פתיחה של אספרגוס עם דג לוקוס בטמפורה דמתה למחזה ימאים בסירה הנאבקים בים סוער והייתה טעימה ומצוינת כמנת פתיחה קלה או כמנת פתיחה לשלב עם בחירה נוספת מתפריט סושי 65 ₪.

כעת נותר רק ללגום את ליקר הצ'ויה ליקר שזיפים שעושה טוב לנשמה במלא מובן המלה. ואת קוקטיל יוזו דאקרי: ליים, יוזו, רום, ג'ינג'ר, למון גראס 38 ₪. ולהמתין למנה העיקרית שמכינים לך עם סיום הראשונות ולא נותנים לה להמתין על הדלפק... התחושה של יד מקצועית ונוחות מרבית לסועד היא אחד המאפיינים שחייבים לומר בפה מלא. גם האורז כאן עשוי בצורה מושלמת שלא תמצאו בכל מקום.

במנות עיקריות האחת הייתה בלאק קוד במיסו: בלאק קוד שהושרה במרינדת מיסו, קריספי אורז, פטריות מלך, חציל, אספרגוס ומיסו 124 ₪ דג הקוד מאוד שומני ולא כל אחד יכול להתרגל לטעם, אני אישית התחברתי פחות. דג הקוד נדיר בימינו והוא מגיע עם תעודות למסעדה.

אמאמה היפנית.
אמאמה היפנית. צילום: אהרון שצקין (ששת).
המנה השנייה כללה את כל הים בכלי אידוי: סיירו לוקוס סאקמושי מאודה: מוגש על אצות קומבו בכלי אידוי יפני מבמבוק, ירקות טריים, טופו מושי אורגני, פטריות מלך, תרד, גזר, ג'ינג'ר, בצל ירוק מאודה עם שמן צ'יה סאקה, בליווי רוטב פונזו ואורז בצד 125 ₪ ובתוספת של שרימפס, סקאלופ ואפשרי גם מולים, וואנגלי וצדפות בתוספת 30 ₪ אז הוספנו בנפרד בשביל להבין טעמים ומרקמים. מנה מיוחדת מאוד השרימפסים כרגע נשלקו מהים הטריות שלהם ושל שאר פירות הים מדהימה רק את התרד לא אהבתי במנה השאר חוויה.

ידענו שאסור לוותר על הקינוח, כיפת יוזו: טארט לימון ויוזו בקירור והקפאה מיוחדים המעניקים מרקמים ,צבע, רעננות וטעם אדיר, קציפת יוזו, קרם אנגלז בתחתית וטוויל מארנג משגע כמפרש של ספינת החלומות.

אז בואו נודה על האמת זה מטבח עילי יפני המחבר שיטות מסורתיות מותאם לטעם הישראלי ואולי ליד הבר ובמעבר הצר יש אווירה של מסעדת אוכל רחוב, פשוט חייבים להגיע בשביל לטעום ולהבין ולא בטוח שפעם אחת תספיק.

בימים אלו מתווספות מנות חדשות לתפריט מותאמות לקיץ.

יש במקום מגוון הזדמנויות לעסקיות ומבצעים, המצע מיוחד לסטודנטים. יש עסקיות סופ"ש בשישי ושבת ב-69 ש"ח. עסקיות אמצע-שבוע במחיר המנה עיקרית מקבלים ראשונה כמקובל ואו אפשרות ל-10% הנחה על ההזמנה.

מקבלים כרטיסי תן ביס ואחרים.

מגרשי חניה קרובים.

שירותים נגישים אולם לא מותאמים לנכים.

AMAMA הברזל 34 רמת החייל, תל אביב. 03-7781101.

כל השבוע, מהשעה 12:00 ועד לקוח אחרון. לא כשר.

מאמרי מערכת