אגאדיר: מסימני האביב החדש

אווירה צעירה וצוהלת של בני עשר'ה ועשרים פלוס מאפיינת את סניף אגאדיר בחיפה, מה שלא מונע גם מלקוחות קשישים יותר ליהנות ממוזיקה בפול ווליום, קוקטיילים מדליקים, והכי חשוב – המבורגרים טעימים, ובראשם המבורגר וואגיו, מבשר פרה יפנית מפונקת.


יורם מארק-רייך | 12.4.2018
אגאדיר - חיפה.
הסניף החיפאי של רשת אגאדיר נמצא על גבול מרכז הכרמל, קרוב מאוד לאודיטוריום ולסינמטק, במרחק 30 מטרים מציר מוריה, שהוא הציר המרכזי של רכס הכרמל ועורק תחבורה עיקרי. בעבר היה שם הסדר עם מגרש החנייה הפרטי שגובל במסעדה, אך לא עוד. חנייה ברחובות הסמוכים אפשר למצוא די בקלות, מלבד בערבים בהם מתקיימים מופעים באודיטוריום הסמוך. אנחנו הגענו בערב חמישי בשעה 19:00, ומצאנו חנייה של כחול-לבן ממש בסמוך.

רשת אגאדיר הינה כנראה חלוצת ההמבורגריות הפרטיות בארץ, והיא מונה כיום 12 סניפים ברחבי הארץ. בשנת 1997 קבע סניפה הראשון של אגאדיר בתל אביב את המונח "בר-בורגר" בפעם הראשונה בשוק המקומי. כל סניף מעוצב בהתאם למיקומו. זה של חיפה הוא מעין פאב-מסעדה, שקולע לקהלים שונים בו-זמנית. המוזיקה הקצבית מנוגנת שם בווליום גבוה, התאורה עמומה, האווירה צעירה, והאלכוהול רץ כאן חופשי, לא רק בשעות הלילה. בירות, קוקטיילים, העיקר שתהיה אווירה שמחה. יש הקרנות של משחקי כדורגל חשובים, ואת שאגות האוהדים הצופים במסכים אפשר לשמוע למרחקים.

האווירה הצוהלת, הרועשת והשמחה הזו לא מנעה גם מקהלים אחרים להגיע ולאייש את השולחנות סביבנו. היו שם משפחות עם ילדים, זוגות רומנטיים, בני 60-50 ועוד. המסעדה גדולה, בערך 140 מקומות, והיא כוללת בר גדול, וגם שולחנות בחוץ, באוויר הפתוח, לטובת המעשנים ומי שרוצה לשאוף אוויר צח (בתוספת תרומת המעשנים לאוויר הצח). בשלב כלשהו נכנסה פנימה חבורה צוהלת שמנתה 17 בני נוער, שהגיעה לחגוג יומולדת, והיא הופנתה לחדר פרטי על מנת שיוכלו לשיר ולשמוח כאוות נפשם. כן, יש אפשרות למסיבה או אירוע פרטי עד 60 איש.

אגאדיר - חיפה.
אגאדיר - חיפה. צילום: תמוז רחמן
לכבוד האביב מציעה הרשת מנות חדשות, פרי יצירתו של שף הרשת רוברט קלוגר, בתפריט ששודרג לאחרונה על טהרת הבריאות: סלט אנדיב, סלט עדשים עם יוגורט, סלט מיקס פטריות, נקניקיות מרגז, הקריספי צ'יקן האהוב נכנס לתפריט באופן קבוע, ובתפריט הקינוחים קינוח חדש של מסקרפונה בשילוב תותים, כאשר הפרי מתחלף בהתאם לעונה.

המלצרית החביבה והיעילה המליצה לנו על המנות החדשות, אבל לפני שזרמנו איתה הצצנו שוב בתפריט על מנת לקבל תמונה כוללת. המנות הראשונות כוללות גם ג'בטה סיינה, חלת בצל, סיגרים מרוקאיים, כנפיים פיקנטיות, מרק בצל, כרובית וקרפצ'ו. העיקריות, מלבד 8 סוגי המבורגרים, מציעות גם שניצל, קריספי צ'יקן, כריך סטייק בקר, חזה עוף על הגריל, ואפילו סופלקי שרחוקים מאוד מהכיוון המרוקאי – שיפודי פרגית על פיתה יוונית.

פצחנו עם נקניקיות מרגז (39 ₪), שנחו להן בסלט עגבניות פיקנטי עם טחינה וקרם לימונים כבושים. זוגתי שמחה לגלות שם גם פרוסות צרות של פלפל ירוק חריף, ושיבחה את המנה עד מאוד. אני, שלא מת על חריף, הסתפקתי בטעימה מהעגבניות ומהטחינה שהיו פיקנטיות במידה.

המשכנו עם סלט אנדיב (38 ₪) – מנה נדיבה עם הרבה ירק שלא תמיד קל לנו למצוא אותו בסופרמרקט. הסלט הכיל סלנובה, אנדיב, צנונית, בצל סגול, שקדים קלויים וגבינה כחולה בוויניגרט קלאסי. מנה מעולה.

עברנו למיקס פטריות (47) – לפי התפריט, זו נראתה מנה מעניינת ומיוחדת, שמכילה הרבה פטריות, עם יין לבן, תרד, בצל סגול, חמאה, ביצה רכה וגבינה בולגרית. כשטעמנו, נמוגה ההתלהבות. המרכיבים לא השתלבו להם יחדיו, והמנה התגלתה כמשעממת. בטח בהשוואה לשתי המנות האחרות שטעמנו.

ועכשיו הגענו לדבר שלכבודו בעצם התכנסנו כאן – ההמבורגר!!

אגאדיר - חיפה.
אגאדיר - חיפה. צילום: תמוז רחמן
התפריט מציע 7 סוגי המבורגר, כולל אחד טבעוני שמכיל בעיקר פטריות פורטובלו ושמפיניון (49 ₪), ויש אופציה של בייבי אגאדיר, שכוללת 3 מיני בורגרים במשקל 70 גרם כל אחד עם תוספות שונות (66 ₪). מחירי ההמבורגרים לא כוללים תוספות, ועליהן משלמים בנפרד. בין התוספות: צ'יפס, טבעות בצל, פירה, הום פרייז, ירקות מוקפצים, סלט אנדיב, סלט קולסלאו ועוד.

אנחנו בחרנו המבורגר דיאנה (64 ₪) והמבורגר מקסי (55 ₪), אבל המלצרית המליצה בחום שנטעם גם מהמבורגר וואגיו (67 ₪), שאומנם אינו מוזכר בתפריט, אבל לאור הביקוש הוא הוחזר לאחרונה ומוצע כספיישל. הבטחנו לטעום גם אותו, ואם לא עכשיו – אז מאוחר יותר בבית, בטייק-אוויי.

הבורגרים באגאדיר עשויים מ-100% בקר טרי וטחון במקום, ומוצעים בלחמנייה ביתית, או מקמח מלא או ללא גלוטן. אנחנו ביקשנו את שלנו בלחמנייה רגילה, ובמידת עשייה מדיום. על השולחן הונחו מבעוד מועד רטבים של אלף האיים, קטשופ, טבסקו וברביקיו. המלצרית שאלה אם נחשוק גם במיונז וענינו בחיוב. את המיונז היא הוציאה מהמקרר. זו נקודה חשובה לציון, כי בקיץ הישראלי מיונז עלול להוות סכנה אם לא יישמר בקירור. בורגר המקסי הגיע בסגנון הקלאסי – קציצה של 220 גרם עם חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ. בורגר הדיאנה הכיל קציצה של בשר בקר וטלה במשקל 250 גרם, עם איולי, עגבניות, בצל ירוק ולימון כבוש. לא כולם אוהבים את טעמו של בשר הטלה, אני דווקא כן, כך שהבורגר הזה, על תוספותיו, היה פשוט מצוין.

אבל אם חשבנו שלא יכול להיות יותר מוצלח מזה, הגיע המבורגר הוואגיו, וניצח בגדול. מדובר בהמבורגר שמיוצר מבשר בקר מזן וואגיו מובחר, אשר גדל בכפר תבור, בגידול מיוחד ובלעדי עבור רשת אגאדיר. את זן הוואגיו מגדלים בהתאם למסורת בת מאות שנים, והוא מתאפיין בבשר מובחר ביותר, בעל מרקם משויש ורך יותר מכל בשר אחר, ובעל טעם עשיר במיוחד. מקורו של הבשר מיפן. תנאי השטח ההרריים של איי יפן הביאו לגידול מבודד באזורים קטנים, והניבו עדרים שפיתחו ושמרו על איכויות בבשרם, ששונה משמעותית מכל הגזעים האחרים של הבקר. המבורגר הוואגיו של רשת אגאדיר נטחן טרי בכל מסעדה, הקציצה במשקל 250 גר' מתובלת במלח ופלפל בלבד, על מנת לא לפגום בטעמו העשיר של הבשר. ההמבורגר הזה מוגש בלחמניית בריוש אוורירית (לא חלבית, אך מכילה ביצים) בתוספת חסה, עגבנייה ובצל סגול, לצד רוטב טרטר עם צ'יפס אגאדיר פריך.

אגאדיר - חיפה.
אגאדיר - חיפה. צילום: תמוז רחמן.
את הארוחה ליווינו בבירה גיניס מפחית (זוגתי), ובקוקטייל קר (אני). עמדתי להזמין בירה מחבית, אבל המלצרית התעקשה שאטעם קוקטייל כלשהו, ומכיוון שעדכנתי שאני מחובבי המתוקים, הביאה לי אגאדיר קאפ (28 ₪, כמו מחיר כל הקוקטיילים), שהכיל וודקה, מיץ לימון, נקטר אשכוליות, אננס ופרי גוגיברי. ואכן, זו הייתה בחירה מעולה.

ואם כבר התמסרנו להמלצותיה של המלצרית לאורך כל הערב, הרי שגם בקינוח זרמנו איתה. היא המליצה על הקינוח החדש – מסקרפונה (35 ₪), שהכיל שכבות מוס מסקרפונה, טוויל וניל, תות שדה ופיסטוקים. נהדר!

גישה לנכים – יש, וגם שירותי נכים יש.

זמני פעילות: א'-ד': 12:00 עד 1:00 בלילה, ה'-ש': 12:00 עד 2:00 בלילה ואפילו יותר.

עסקיות: א'-ה': 17:00-12:00 – המבורגר + תוספת צד + מנה ראשונה + שתייה קלה (59 ₪ / 69 ₪ / 79 ₪).

לא כשר.

אגאדיר. דוד פינסקי 6, חיפה. להזמנות *5690.

מאמרי מערכת