ההמבורגריות המומלצות של חיפה רבתי

קציצה אחת וגרסאות לה רבות. קבלו את 5 ההמבורגריות המומלצות של חיפה, האחת כשרה והאחרות לא. כל אחת והסיבות הטובות לזלול דווקא בה את הקציצה בתוך הלחמנייה.


יורם מארק-רייך | 15.4.2018
יומנגס.
חובבי ההמבורגרים יכולים למצוא אופציות רבות בחיפה, גם סניפי רשתות ארציות, וגם המבורגריות ייחודיות לחיפה. אם בשנות השבעים והשמונים, סגדנו לכל קציצה בתוך לחמנייה עגולה, ומרגישים שתפסנו אמריקה, הרי שכיום המבחר הוא עצום, מגוון, וכך גם התוספות שמגיעות בתוך, לצד או מסביב להמבורגר. קבלו את הקציצות הכי פצצות שתמצאו בחיפה – ממיני-בורגרים של 80 גרם ועד הממש-מוגזמים של 660 גרם. מהגרסה הקלאסית שבאה עם עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ, ועד לגרסאות למתקדמים, שכוללות כבד אווז, פטריות כמהין או ביצת עין. ולא נשכח גם את האופציות לצמחונים ולטבעונים.

קניבר

רון ברם ולירן לוי, נפגשו בכיתה א', ונעשו חברים טובים. לפני כ-15 שנה פתחו החברים את הקניבר בשד' מוריה 110, שהציעה בהתחלה רק המבורגר ובירה. אביו של לירן, שברשותו אטליז, סיפק את הבשרים. מאז, הקניבר הוא סיפור הצלחה חיפאי, שהתפתח לרשת צפונית.

התפריט מציע גם ראשונות, סלטים ועיקריות כמו סטייק סינטה או אנטרקוט, נקניקיות צוריסוס, שניצל וכנפיים, אבל לקניבר מגיעים בעיקר כדי לטרוף המבורגרים, ומהתנסות ארוכת שנים אני יכול להעיד כי הם מצוינים. הם נקראים קניבורגרים, והמבחר כולל קלאסי, אנטרקוט, צ'יזי, טלה מזרחי, יווני, איטלקי וקובני, ויש גם בורגר טבעוני עשוי מפולי סויה. המחירים נעים בין 47-51 ₪ לקציצות של 220 גרם, לבין 67-71 ₪ לקציצות כפולות של 440 גרם. אם בא לכם לגוון ובכל זאת לאכול כמות שפויה, תוכלו להזמין שלישיית קניברונים קטנים של 90 גרם כל אחד, שבתוספת צ'יפס מחירם 65 ₪.

עסקיות: ימים א'-ו': בין השעות 17:00-11:30 במחירים: 55 ₪, 63 ₪, 69 ₪, 89 ₪. העסקית כוללת סלט אישי / מרק / חציל בטחינה (בתוספת 5 ₪) + מנה בשרית + תוספת שתייה קלה +מקפה.

מבצע: 1+1 על כל ההמבורגרים בימים א'-ב' בין השעות 19:00-15:00, תקף בישיבה במסעדה בלבד.

לא כשר.

קניבר, שד' מוריה 110, חיפה. טלפון: 1-700-55-33-11.

קניבר.
קניבר. צילום: יפית שקאלו.
אגאדיר

הסניף החיפאי של רשת אגאדיר הוא מעין פאב-מסעדה. מוזיקה קצבית בווליום גבוה, תאורה עמומה, אווירה צעירה, והאלכוהול רץ חופשי, לא רק בשעות הלילה.

המנות הראשונות כוללות סלט אנדיב, נקניקיות מרגז, חלת בצל, סיגרים מרוקאיים, כנפיים פיקנטיות, מרק בצל, כרובית, קרפצ'ו ועוד. העיקריות כוללות שניצל, קריספי צ'יקן, כריך סטייק בקר, חזה עוף על הגריל, ואפילו סופלקי.

אבל גולת הכותרת היא, כמובן, ההמבורגרים, ויש 8 כאלה, כולל אחד טבעוני שמכיל בעיקר פטריות פורטובלו ושמפיניון (49 ₪), ויש אופציה של בייבי אגאדיר, שכוללת 3 מיני בורגרים במשקל 70 גרם כל אחד עם תוספות שונות (66 ₪). הבורגרים באגאדיר עשויים ברובם מ-100% בקר טרי וטחון במקום.

המבורגר הוואגיו הוא השפיץ של ההמבורגרים. הוא מיוצר מבשר בקר מזן וואגיו שגדל בכפר תבור, במיוחד עבור רשת אגאדיר. זן הוואגיו מתאפיין בבשר מובחר בעל מרקם משויש ורך וטעים במיוחד. מקור הזן מיפן, שם תנאי השטח ההרריים הביאו לגידול מבודד באזורים קטנים, והניבו עדרים ששונים משמעותית מכל הגזעים האחרים של הבקר. הקציצה במשקל 250 גר' מתובלת במלח ופלפל בלבד, על מנת לא לפגום בטעמו העשיר של הבשר, והיא מוגשת בלחמניית בריוש אוורירית.

גישה לנכים – יש, וגם שירותי נכים יש.

זמני פעילות: א'-ד': 12:00 עד 1:00 בלילה, ה'-ש': 12:00 עד 2:00 בלילה ואפילו יותר. עסקיות: א'-ה': 17:00-12:00 – המבורגר + תוספת צד + מנה ראשונה + שתייה קלה (59 ₪ / 69 ₪ / 79 ₪).

לא כשר.

אגאדיר. דוד פינסקי 6, חיפה. להזמנות: *5690.

אגאדיר.
אגאדיר. צילום: תמוז רחמן.
מוזס

רשת מסעדות ההמבורגרים מוזס הוקמה ב-2003. הסניף החיפאי שוכן בקריית חיים, שהיא חלק מחיפה. זהו גם אחד משלושת הסניפים הכשרים של הרשת, והוא הפך להיות כזה בסוף 2017, כאשר איש העסקים ציון זיתוני רכש את הזיכיון מהמפעילים הקודמים, שהריצו אותו במשך 4 שנים. הסניף במתכונתו הקודמת פעל חזק בעיקר בסופי שבוע, כך שההימור לסגור אותו מטעמי כשרות דווקא בשעות של שיא פעילותו היה הימור לא קטן. אבל זיתוני הוא פרסומאי במקצועו, ולא ניתן היה להתעלם משלטי החוצות בהם הציף את הסביבה, ואשר בישרו על המהפך.

הסניף גדול מאוד, כ-150 מקומות. התפריט כולל מנות המבורגר מגוונות, מנות גריל וכריכים ייחודים ומציע גם פתרונות לצמחונים וטבעונים. מנת הדגל היא ה'ארטבורגר', שמכיל בשר בקר וטלה, אייסברג, בצל סגול ומטבל פלפלים. מוזס קלאסי (150 גרם, 200 גרם, 300 גרם) עולה בהתאמה: 49 / 56 / 62 ₪. ההמבורגרים האחרים עולים 54-69 ₪.

אופציות חלביות אין כמובן, אך המבחר של כל הקטגוריות בתפריט גדול ומספק, ואפילו הקינוחים טעמים, למרות שהם פרווה.

יש גישה לנכים, וגם שירותי נכים.

ימי פעילות: א'-ה': 12:00 עד אחרון סעודים. שישי: עד שעה וחצי לפני כניסת שבת מוצ"ש: שעה וחצי אחרי צאת שבת.

כשר.

מוזס. חלוצי התעשייה 96, קריית חיים. טלפון: 04-7706222.

מוזס.
מוזס. צילום: רן הילל
בלאק: סינמול, לב המפרץ - סיפור הצלחה, שחוגג השנה 10 שנים.

רשת מסעדות 'בלאק', הינה בבעלותם של איציק אדרי וצחי בוקששתר. הסניף הראשון נולד בשנת 2004 ברחובות. הסניף בקניון לב המפרץ נפתח ביולי 2008. הזכיינים הם שלומי פורמן ויואב כהן, שמפעילים גם את סניף הגרנד קניון בחיפה. השניים האמינו בקונספט של מסעדת המבורגרים ובשרים שצמודה לקומפלקס בתי קולנוע, כמו בסינמה סיטי, והימרו נכון. כיום זהו הסניף המוביל של בין 18 סניפי הרשת בקטגוריות שונות, גם בגודל ההכנסות וגם במספר חברי המועדון, כ-16,500.

בלאק מציעה המבורגרים מעולים, ועוד מנות בשריות כמו כבד עוף, אנטרקוט, שניצל, פרגית בגריל, כנפיים ועוד, לצד סלטים, כריכים ואפילו מנות צמחוניות. על הטעמים אחראי השף צחי בוקששתר. הרשת כל הזמן מחדשת ומתחדשת. בוקששתר הוא איש יצירתי מאוד, שמצליח להמציא בכל פעם מנות מיוחדות וגימיקים. גולת הכותרת היא סדרת ה"מוגזמים". אלה המבורגרים מיוחדים, גדולים ומפתיעים, כיד הדמיון המופרע של בוקששתר. המבורגרים עם תוספות לא נתפסות, ושילובים של רכיבים וטעמים ממכרים.

ואם חשבתם שהדימיון של צחי יעצור במוגזמים, הרי שבשנה שעברה הוא השיק את סדרת ההמבורגרים ה"ממש מוגזמים" - סדרה לאמיצים בלבד! כולם מבשר בקר טרי שאינו מעובד, מוגש עם מגוון תוספות והמון צ'יפס וצ'יפס בטטה. שמות ההמבורגרים מרמזים עליהם. למשל: המבורגר 'פגודה' כולל קציצת טי-רקס אכזרית של 450 גרם ועליה עוד קציצה של 160 גרם. המבורגר 'אמריקה' הינו מגדל של 3 קציצות בלק בורגר בנות 220 גרם כל אחת.

ואם הזכרנו את אמריקה, הרי שפעם בשנה, ב-4 ביולי, נערכת בסניפי בלאק תחרות בליסת קציצה במשקל קילו ומאתיים גרם. לכבודה קציצת הענק הזו גם מייצרים לחמניות מיוחדת. בשנה שעברה נמכרו לאורך חודש יולי בסניף הסינמול, לא פחות מ-450 בורגרים כאלה. גישה לנכים – יש. שירותי נכים ניתן למצוא בקניון עצמו, בסמוך למסעדה.

חנייה – יש בשפע, בחניון הקניון.

שעות פעילות: א'-שבת: 12:00 עד אחרון הלקוחות.

לא כשר.

בלאק. קניון הסינמול, לב המפרץ, שד' ההסתדרות 55, חיפה. טלפון: 04-8422400.

בלאק.
בלאק. צילום: יורם אשהיים.
יומנגס

ביוני 2017 נפתח סניף יומנגס הצפוני, שהוא גם הרביעי במספר של הרשת. הרשת יצאה לדרך לפני כ-8 שנים, כאשר האחים גל וטל בכר ממושב בורגתה, אכלו עם אביהם המבורגר באחת הרשתות האופנתיות. השלושה השאירו סכום עתק, ויצאו רעבים. ביציאה מהמסעדה החליטו האחים לפתוח מסעדת המבורגרים. בכל יום חמישי הם הפכו את החצר במושב להמבורגריה. ביום החמישי השלישי כבר היו 120 איש, ומשם כבר זה התגלגל לעסק. הם גם פיתחו המבורגרים ענקיים (פירוש שמה של המסעדה, Humongous, הוא "עצום").

מאז, השאר כבר היסטוריה. יומנגס מגישה כיום מנות לא קונבנציונאליות עם המבורגרים במשקלים עד 660 גר', תוספות מטריפות וקינוחים שנותנים אווירת דיינר של המאה ה-21. תשכחו מסלטים ומרקים. מלבד ההמבורגרים, יש מנות כמו כנפיים, מק אנד צ'יז, נקניקייה באורך חצי מטר מבשר לבן ועוד. השבוע התווספה גם נקניקיית עגל כשרה. מה פתאום כשרה במסעדה כל כך לא כשרה? מסתבר, שיש ביקוש גם למנות כשרות. שיהיה.

המבורגר רגיל מגיע בגדלים של 600/400/200 גרם, והמחירים בהתאמה: 88/69/49 ₪. ההמבורגרים המיוחדים (למשל: מקסיקני חריף, איטלקי עם חמאה וגבינת פקורינו, אוסטרי מבשר לבן ושבבי בייקון, צרפתי עם כבד אווז ושמן כמהין) מגיעים בקציצות של 660/440/220 גרם, והיקר שבהם – פילדלפי במשקל 660 גרם – עולה 165 ₪. הוא מכיל: בקר, חזה אווז מעושן, שמאלץ, פרובלונה, אגוזי מלך ומעל גבינת שמנת עם בצל ירוק וזעפרן וטופינג של ריבת בייקון. כל מנה מוגשת עם ערימת צ'יפס שכלולה במחיר.

האווירה בסניף עליזה, צעירה ורועשת. אין תפריטים ביומנגס. המלצר הוא התפריט, והוא ישמח להמליץ ולענות על שאלות.

גישה לנכים: יש. כולל שירותי נכים.

חנייה: יש בשפע.

שעות פתיחה: 18:00 – 2:00, ה-ו: 18:00 – 4:00, שבת: 12:00 – 2:00.

יומנגס. דרך בר יהודה 147, נשר. טלפון: 09-8943656.

יומנגס.
יומנגס. צילום: יפית בשבקין
מאמרי מערכת