זה סושי פינה יפנית בשרונה

במקום תמצאו כ-32 מקומות ישיבה נוחים סביב הבר, במרכז הרחוב הסואן של שרונה מרקט נגיש לאזור הכניסה. וגם טייקאווי מבוקש יש בסמוך ושם גם המטבח. בתוך מלבן הבאר שני סושי מן יפניים המגלגלים סושי לעיני הסועדים.


אהרון שצקין (ששת) | 24.4.2018
זה שוסי - שרונה מרקט.
הפעם יצאנו לבלות או יותר נכון לטעום במסעדת "זה סושי" בשרונה מרקט. צריך להזכיר כי מסעדת האם המסודרת נמצאת במתחם בזל מ 2006 פנינו לשרונה מרקט המקום הנגיש ביותר לנו.

מסעדת "זה סושי" מציעה מטבח יפני עדכני. וזה אומר המון על האווירה, האירוח, המצב-רוח, התאורה, הסאקה הטבחים והאוכל. כשישבתי שם על הבר וזללנו בכיף לא יכולתי שלא לדמיין אוכל רחוב ברחוב יפני סואן ורועש אולם ברגע שהונח המגש כמעט נאטמתי לסביבה והתמקדתי בצלחת.

Ze Sushi נולד לפני 13 שנים במטבחם הביתי של ענבר ואיב זרוק. הזוג, שהחליט לפתוח פרק ב', חישב מסלול מחדש ובעקבות אהבתם הגדולה לעולם הקולינריה היפני ולזיקתם לאוכל בכלל, בחרו לגלגל סושי במטבח הביתי לפרנסתם. אולם מהר מאוד כחלק משביעות רצון הלקוחות וגידול ההזמנות הבינו כי עליהם לשכור נכס ולהעתיק אליו את המטבח הביתי על מנת לגדול ולספק את צרכי לקוחותיהם. מהמטבח הביתי גדל העסק עד לפתיחתו של Ze Sushi בוטיק במתחם בזל בשנת 2006 ובשנת 2015 נפתח הסניף השני במתחם שרונה מרקט הייחודי.

זה סושי - שרונה מרקט.
זה סושי - שרונה מרקט. צילום: אהרון שצקין (ששת).
מה זאת אומנות אירוח? שירות מוקפד ואוהב ושימת לב לפרטים הקטנים ביותר: מצלחות הקרמיקה וכלי ההגשה בהם מגישים את האוכל במסעדה, אשר עוצבו לטובת הגשה מושלמת עבור כל מנה.

במקום תמצאו כ-32 מקומות ישיבה נוחים סביב הבר, במרכז הרחוב הסואן של שרונה מרקט נגיש לאזור הכניסה. וגם טייקאווי מבוקש יש בסמוך ושם גם המטבח. בתוך מלבן הבאר שני סושי מן יפניים המגלגלים סושי לעיני הסועדים והמנות עצמן מגיעות מהמטבח ישירות למזמין. המקום עצמו מואר היטב במנורות אהיל יפני והתאורה מעולה. השירות היה ממש יעיל, אדיב, מבין ומעניק.

זו התפיסה של חלק ניכר ממסעדות המרקט מטבחי צד למרכזי אכילה מהירים על הבר במרכז המעבר או הרחוב של המרקט. יש בזה את חווית אוכל רחוב עם מטבח מקצועי שמונגש לכל העוברים והשבים בתנאי שמצאת כיסאות פנויים. הפעם היינו אורחי המסעדה אז שמרו לנו מקום, אבל כדאי להזמין אם זה מתוכנן או על בסיס מקום פנוי.

אז התיישבנו ועל ההתחלה התחממנו עם שני קוקטלים מקוריים שלהם (35 ₪): "לאפו לאפו" רום בקרדי, סירופ שקדים, מנגו, תפוזים ולימון מצב רוח בעננים. "אופקה רקה" ג'ין בומבי, סירופ קינמון בייתי אשכולית אדומה ולימון. מעורר תיאבון. התייעצנו עם המלצר החמוד ואחרי ההחלטות הגיע מגש עץ ועליו: סנדוויץ' טונה אדומה, 4 יח' בציפוי פנקו עם בצל ירוק ואבוקדו - מעולה (52 ₪). נגירי סלמון 2 יח' שטבלנו ברטבים ובלענו כי היה טרי וטעים 26 ₪.

סשימי דניס, המנה מוגשת על המגש כפרח יפיפה, זה דג נא טרי ללא כל תוספות וצריך לטבול אותו ברוטב. אני מעדיף שמגישים סשימי על צלחת הגשה כשהוא כבר ברוטב, 39 ₪. ורול טונה אדומה עם אבוקדו ובצל ירוק, אינסייד אאוט בציפוי שומשום לבן ושחור, 8 יח', האורז מהסוג הדביק והמנה מדויקת וטעימה 42 ₪.

התיאבון בא עם האוכל אז ביקשנו מנת סושי נוספת של פוטומאקי טונה אדומה עם מלפפון ירוק, אושינוקו, קנפיו, גזר ואבוקדו כל זה בעטיפת סלמון, מנה יפייפיה וטעימה. 4 יח 48 ₪ . זה גם חייב לגימה של סאקה.

זה סושי - שרונה מרקט.
זה סושי - שרונה מרקט. צילום: אהרון שצקין (ששת).
לעיקרית הזמנתי מנה פיצוץ ובלתי נשכחת – סומו ראמן SUMO RAMEN מנה שהיא חוויה. ראשית, יש בה שתי ביצים נימוחות כמשי במרינדה יפנית. שנית, יש בה איטריות ראמן רצועות במבוק כמו איטריות דקות ועלי חסה שלדעתי היו כרוב. בקר מוקפץ במחית צ'ילי שהיה קצוץ ונפלא, בצל ירוק, אצת נורי ופטריות שיטאקה. המרק עשיר בקרם קוקוס ומתובל בספייסי מיסו מרק שהוא חוויה לחוש הטעם. מנה מאוד משביעה, מנה שהיא מעל ומעבר וממצה את החוויה היפנית במקום, 64 ₪.

מה זה ראמן? איטריות מסורתיות יפניות טבעוניות מחיטה עתיקה יפנית טחונה דק עם מלח מיוחד עשיר באלקלי עם כמות עשירה של מגנזיום ומינרלים לישה בעיבוד מיוחד היוצר חלקלקות מיוחדת האופיינית לסוג זה של איטריות יפניות.

השותפה לארוחה הזמינה מנה קלאסית של אגדשי טופו המרק מיסו (רוטב טנצויו) היפני המפורסם עם טופו בטמפורה בצל ירוק, פטריות שימאג'י וצנון. טעמתי, אהבתי, ואני חייב להכין בבית.

המנה העיקרית השנייה שהזמנו הייתה לחמניית באן, עם קריספי סלמון בכיסוי פנקו (כמו שניצל) חסה, איולי, יוזוקושי (לימון סיני) ופלפל פפדיו שאני לא בטוח שהיה שם. מנה טעימה בעננים, 22 ₪.

אין קינוחים!! אבל יש מבחר מנות שכדאי לחזור לשם. גם יש הופעות בערב, הערב הופיע טריפונס אבל היה לנו בייבי-סיטר.

לסיכום, סבבה של מקום, אווירה, שירות ואיכות המנות.

במסעדה שירותי Take Away או לבוא לקחת (To Go).

Ze Sushi, מתחם בזל, אשתורי הפרחי 14, תל אביב.

Ze Sushi, מתחם שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב.

נגישות ושירותים של מתחם שרונה.

שעות פתיחה: 24:00-12:00.

טלפון: 1-700-708-989.

מאמרי מערכת