החצר – טעמים חובקי עולם

מסעדת "החצר" חצובה בתוך מיכל דלק עתיק ונושן שעשוי בטון ובעל צורה גלילית. המקום טומן בחובו רבדים היסטוריים רבים כגון: לוח זמנים עתיק הניצב באחד מקירות המסעדה ומציין את השעות המדויקות בהן חלפו ועצרו כאן רכבות משא עם תבואה ודלקים, על ציר הרכבות המסועף של האימפריה העות'מאנית לפני שנים רבות.


גיל אהרוני | 29.11.2018
מסעדת החצר - ירושלים.
בלב מתחם הרכבת הישנה אשר בירושלים, שוכנת לה מסעדה רבת פנים ושמה "החצר". מסעדת שף ים-תיכונית עם אופי, חן ושירות יוצאים מהכלל. על נפלאותיה של מסעדת "החצר" מנצח המאסטרו מוטי אוחנה - שף יצירתי ומוכשר השולט היטב ברזי המטבח הים-תיכוני. את הכשרתו הקולינרית רכש מוטי בבית הספר הגבוה לבישול "קורדון בלו" אשר בצרפת. המסעדה קיימת בנוף הירושלמי מזה כ-11 שנים ובעלת מוניטין רב בקרב תושבי ירושלים ותיירים הפוקדים אותה ללא הרף.

מסעדת "החצר" חצובה בתוך מיכל דלק עתיק ונושן שעשוי בטון ובעל צורה גלילית. המקום טומן בחובו רבדים היסטוריים רבים כגון: לוח זמנים עתיק הניצב באחד מקירות המסעדה ומציין את השעות המדויקות בהן חלפו ועצרו כאן רכבות משא עם תבואה ודלקים, על ציר הרכבות המסועף של האימפריה העות'מאנית לפני שנים רבות. עוד שולבו במסעדה מוטיבים נוספים מחיי הבוהמה הירושלמית של פעם.

את כניסתנו למסעדה, אשר מעוצבת בטוב טעם ובסגנון אינטימי וחם, ליוותה מלצרית חביבה אשר הובילה אותנו היישר אל מקומות הישיבה. חתך האוכלוסייה של האורחים אשר ישבו סמוך אלינו מגוון ורב: תיירים, חילוניים, דתיים ועוד.

מסעדת החצר - ירושלים.
מסעדת החצר - ירושלים. צילום: גיל אהרוני.
התנסינו בארוחת הטעימות של החצר, אשר החלה עם פלטת מזאטים מרשימה שכללה: סלט חומוס טרי; קרם חצילים ייחודי עם מלח, פלפל, סילאן, טחינה ולא תאמינו, ביצה חיה, שתרמה רבות לטעמו המיוחד של הקרם; סלט טורקי עשוי עגבניות בצבע אדום עז; ריבת קישואים - אשר הזכירה לי נשכחות את מטבחי הסבתות. ניכר כי הסלטים היו טריים מאוד ועשויים מחומרי גלם איכותיים.

את החוויה הגסטרונומית התחלנו באיטליה הרחוקה במנה הנקראת "א-לה רומנה"- סלט ארטישוק איטלקי מוארך עם עגבניות שרי ושקדים שזכה לתיבול ראוי והעניק לו טעמים מופלאים. משם המשכנו מזרחה למנה הודית קלאסית, "פניפורי כדורים"- סביצ'ה דניס עם קרם חצילים, מנה מוצלחת וטעימה מאוד עם מלית עסיסית של נתחי דגי דניס חיים עטופים במעטה פריך של סולת וקמח. חזרנו למטבח הים-תיכוני למנה קלאסית של "פילה דניס מעוטר בשערות קדאיף" יחד עם טבולה בה נעשה שימוש מושכל ויצירתי בשקדים גרוסים שהפכו את המנה לראויה ומעניינת שהקדאיף והטבולה מוסיפים לה מימד קריספי.

מסעדת החצר - ירושלים.
מסעדת החצר - ירושלים. צילום: גיל אהרוני.
המנה הבאה הייתה לטעמי הפתעה בהתגלמותה, מדובר על מעורב ירושלמי של דגי ים עם טחינה ועמבה. הדגים ששולבו במנה העניקו לה קשת צבעים ועניין רב: טונה אדומה, סלמון ודניס. הטעמים של הטחינה והעמבה, שמופיעים לרוב בתוך פיתה עם שווארמה, החמיאו לדגים והוסיפו למנה וייב מזרחי. ראוי לציין כי לכל אורך הארוחה דאגה המלצרית לנקות את השולחן ולקבל מאיתנו משוב אודות רמת שביעות הרצון שלנו מן האוכל.

לפתע הופיעה בשולחננו, מנה חיננית אשר הוכיחה והדגישה עד כמה התפריט של המסעדה הוא אקלקטי ומגוון - "מנת ניוקי עם כבד אווז חזה אווז ושקדי עגל". הניוקי רך וסופח את טעמיהם של הבשרים שמקיימים איתו דיאלוג מתמשך על-גבי הצלחת הבוהקת.

זו לטעמי, מנה ציורית המביאה את הסועד למפתני "השאנז-אליזה", מנה עתירת טעמים ורטבים אניני טעם בגוון שחור- חום העלתה את הארוחה שלנו לפסגה קולינרית חדשה. למרות ששבענו מן המנות, רמת הסקרנות מהמופע הקולינרי של אוחנה לא פסקה ואכן המנה הבאה הגיעה ממרוקו הרחוקה – טחול ממולא בשקדי עגל, לבבות בקר, וכבד בקר, מנה חריפה אך ערבה לחיך.

מסעדת החצר - ירושלים.
מסעדת החצר - ירושלים. צילום: גיל אהרוני.
"המיתר האחרון בכינור" של "החצר" היה קינוח מושלם וטעים להפליא עם צבעים כה יפים, מילפה קרם-ווניל וריבת תות עם מקרונים שמאוד מצאו חן בעיניי.

לסיכום: "החצר" מסעדה עם מוטו ברור של הגשת אוכל איכותי, רב תרבותי, תוך הקפדה יתרה על טריות ורעננות, כאשר הלקוח עומד במרכז כל העת. למסעדה אמירה ותעוזה משלה, אך כל זאת תוך שמירה על מאפיינים מסורתיים שבאים לידי ביטוי במאכלים ייחודים. המנות כולן ככולן מוקפדות במראה החיצוני שלהן ובטעמן.

השימוש במרכיבים מיוחדים הופכים את הארוחה למסע קולינרי מרתק ומפתיע בפני עצמו. מוטי אוחנה "שם את כל הגלובוס" על השולחן שלנו ובכך מבחינתי העניק לנו חוויה של אוכל צבעוני ונפלא עם שפע מרקמים וטעמים.

שעות פתיחה: א'- ה' 17:00-12:00; 23:00-18:00; שישי 12:00- שעה וחצי לפני כניסת שבת.

נגישות לנכים: יש כניסה מיוחדת.

כשרות: יש.

טלפון: 02-6719922.

סיווג: מסעדת שף ים-תיכונית.

למי מתאים: כולם, פחות לילדים.

מחיר ממוצע לאדם: 200 ₪.

כתובת: דרך בית לחם 7, ירושלים.


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת