משייה, כשקלאסה ומטבח מרוקאי נפגשים

ישנה אווירה טובה באוויר, מוזיקה קצבית, לא רועשת מידי ומתאימה את עצמה לאווירה האלגנטית מעודנת השוררת במסעדה. המקום מושקע מאוד בעיצובו, עיצוב מודרני אלגנטי וחמים, במקום ישנם גם שולחנות ישיבה בחלל הימני של המסעדה, המעוצב בצמחייה שופעת לאורכו, שם ניתן לראות את המתרחש במטבח הפתוח, חלק אהוב עליי במסעדות.


שרי כהן | 29.11.2018
משייה.
למשייה הגעתי בעקבות חוויה נעימה מהעבר באחת ממסעדותיו של השף יוסי שיטרית, בתקווה שגם הפעם החוויה תהיה לא פחות טובה. המסעדה ממוקמת בלובי מלון מנדליי שבתל אביב, לוקיישין חביב למדיי. מגיעים באחד מערבי השבוע למסעדה, המארחת הנחמדה מושיבה אתנו על הבר הקטן שבמרכז המסעדה המשרה אווירה אינטימית ואלגנטית מאוד. ישנה אווירה טובה באוויר, מוזיקה קצבית, לא רועשת מידי ומתאימה את עצמה לאווירה האלגנטית מעודנת השוררת במסעדה. המקום מושקע מאוד בעיצובו, עיצוב מודרני אלגנטי וחמים, במקום ישנם גם שולחנות ישיבה בחלל הימני של המסעדה, המעוצב בצמחייה שופעת לאורכו, שם ניתן לראות את המתרחש במטבח הפתוח, חלק אהוב עליי במסעדות.

הפעם וויתרנו על קוקטיילים והלכנו על יין לבן משובח בהמלצת הברמן האדיב. כפתיח, קיבלנו לחם פרנה מרוקאי מתובל בכל טוב מגולגל על מקל עץ עבה ולצדו צלוחית מטבוחה חריפה וטחינה. די מפתיע. את הלחם אין דרך אחרת לאכול מאשר בידיים, אך זה לא הפריע לי במיוחד. ממשיכים להתבונן בתפריט המגוון ובינתיים מקבלים מיני שקשוקה במיני פיתה, כל כך מתוקה ואלגנטית במראה שלה שלא רציתי להרוס אותה בביס. אין ספק שאלגנטיות היא שם המשחק פה. מבחינתי הריגושים הקולינריים מתחילים עכשיו.

ראשונות בהמלצת הברמן מגיעות מיד לשולחננו, סשימי טונה אדומה על מצע של סלט חיטה, כוסברה ופילה תפוז. מנה מדהימה ביופיה ובטעמה. חתיכות טריות של טונה אדומה מכסות את סלט החיטה שהיה טיפה מתקתק מטעם התפוז והשתלב בצורה מדהימה עם גרגירי החיטה. מנה שלכאורה נראית די רגילה של חתיכות טונה אדומה, אך בתוכה מסתתרת הפתעת סלט החיטה המרענן. מנה יחסית גדולה למנת פתיחה אך מפתיעה וטעימה מאוד. לשולחננו מגיע גם סלט עלי רוקט עם לאבנה, תמר מג׳הול, אננס ודבש מפרחי אבוקדו. אני מתבוננת במנה ומנסה להבין מה קיבלתי. לכאורה, היה נראה שקיבלתי ערימת עלים ירוקים קצוצים דק אך מסתבר שגם פה חיכתה לי הפתעה נעימה ואני אוהבת הפתעות קולינריות. זה היה ביס פשוט מדהים, מרענן, מתוק וחמצמץ גם יחד, כל כך הרבה טעמים שמתחברים לביס מושלם אחד. האננס המתוק עם הלאבנה החמצמץ והעלים המרים יחד עם התמר והדבש יוצרים ביס מושלם של הנאה שלא רוצים להפסיק לחוות אותה. סלט קיצי מרענן שגורם להתענג על כל ביס וביס. מנה ממומלצת מאוד.

משייה.
משייה. צילום: שרי כהן
ממשיכים לעיקריות, מנת חלמון מאודה עם תרד תורכי חם על מצע קרם תפוח אדמה וחמאה שרופה. מנה נחמדה, הזכירה לי מאוד פולנטה, מרקם נימוח שנעים לאכול, טעם מעודן ומאוזן. המנה מעט כבדה כמצופה מקרם תפוחי אדמה ולא מפתיעה כלל. יחד איתה מגיעה מנה של כופתאות ממולאות בריקוטה ופרמז׳ן ברוטב דלעת, שמנת חמוצה ופטריות. מראה המנה מזכיר מאוד קוסקוס מרוקאי, כזה שמקבלים בבית מרוקאי אמיתי, חמים ונעים יחד עם כל הירקות והמרק. לרגע באמת חשבתי שאני נמצאת בארוחת צהריים מרוקאית, אך ברגע שטעמתי את המנה הבנתי את השוני הרב. ביס נימוח של כופתאות רכות ונעימות ממולאות בגבינות, כזה שלא רוצים שייגמר, כי יש סך הכול ארבע חתיכות, בשילוב של ריבועי דלעת חתוכים גס עם שמנת חמוצה והפטריות גורמות למחשבה שבידי נמצאת מנת קוסקוס מפוארת מארמון של מלך. מנה לא גדולה אך משביעה, מדויקת ומוקפדת. המנה אלגנטית ויחד עם זאת מתחצפת בדיוק כמו שאני אוהבת.

אין ספק שהמנות המתחכמות גורמות לחוויה הקולינרית הזו להיות מושלמת! לצד כוס היין השנייה מגיעה מנת ארטישוק ירושלמי בכורכום ולימון. מנה טעימה מאוד, אך קצת כבדה לטעמי. ארטישוק עשוי היטב, כזה שנחתך ברכות, ברוטב לימוני חמצמץ עם צנוברים. מנה קטנה אך עם זאת משביעה מאוד, נחמדה לאוהבי ארטישוק.

בשלב זה כבר די הרגשנו מפוצצים והבנו שזה הרגע להשאיר טיפת מקום לקינוחים. סיימנו את הארוחה בשני קינוחים מדהימים. הראשון קינוח מלבי דלעת, מדהים ביופיו ובצבעו הכתמתם. מלבי שהחליט להתלבש בלבוש אלגנטי הערב, במרקם עשיר ונעים, מכוסה בחתיכות מדויקות של דלעת עם פיסטוקים, הל, קינמון וגלידת זרעי כוסברה. קינוח מתקתק מדהים וטעים, מרענן במיוחד לערבי קיץ חמים.

המשכנו לקינוח שוקולד, כי איך אפשר בלי שוקולד. מוס שוקולד, קרמו קפה עם גלידת וניל מכוסה בהמון חתיכות קראנץ׳ נוגט וקפה שחור. קינוח שהזכיר לי טעם של טירמיסו, טעם של קפה עם מתיקות מעודנת. טעם הקפה התאים מאוד לאחר קינוח המלבי המתקתק.

לסיכום, יצאתי מלאת ריגושים קולינריים ממסעדת משייה, חוויה מדהימה ומומלצת לאנשים שאוהבים לחוות הפתעות קולינריות של מנות שובבות ומפתיעות. תפריט מגוון במנות מהמטבח המרוקאי עם טוויסטים שונים לכל מנה, מחירי המנות נעים בין 58 ש״ח ל ל-188 ש״ח. והשירות? עוד לא נתקלתי בשירות יוצא מן הכלל ברמה כזו. חווית השירות האדיב והמקצועי במקום היא חלק בלתי נפרד מחווית האוכל במקום.

״משייה״ מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב יפו. 03-7500999. ימים א-ה, לא כשר.


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת